Dziękuję.
Bardzo dobrze, że opinia publiczna się o tym dowiedziała. Pacjentki mają prawo wiedzieć o tego typu praktykach. Myślę, ze bardzo wiele kobiet, przyszłych matek zbulwersowała ta sprawa i nie chciałyby rodzić w miejscu, gdzie grozi im prowadzenie przez ,lekarzy’’ tego typu.
No pewnie, zawsze mozesz trafic na nawroconego rzeznika.
No to czegoś się już dowiedziałem w sprawie interwencji Brauna. I teraz swą informację przekazuję koleżance @stowaway i innym usprawiedliwiających tu Brauna. Komentował nie będę, bo tu są ludzie inteligentni, umiejący wyciągać wnioski. Otóż, osiem dni przed incydentem, prokuratura w Gdańsku na skutek doniesień medialnych wszczęła śledztwo w sprawie śmierci tego dziecka, które to śledztwo ma zgodnie z prawem ustalić wszystkie okoliczności a także winnego. Od razu mówię, że nie wiem jak to śledztwo się skończy. Osiem dni po wszczęciu dochodzenia, Braun z wypiętą bohatersko klatą dokonuje interwencji poselskiej w towarzystwie kilku zamaskowanych typów zupełnie ignorując toczące się postępowanie. Jego bohaterstwo ma źródło w jego immunitecie. Ma gdzieś prawo, którego powinien być strażnikiem. Zamyka jedyną lekarkę na oddziale w czasie kiedy kilka kobiet oczekuje na poród. Na szczęście u żadnej się nie rozpoczął. Popłoch wśród personelu i pacjentek też tu ma swoje znaczenie, zwłaszcza u pacjentek nie wiedzących o co chodzi, bardzo przestraszonych.
Chciałbym tylko jeszcze przypomnieć, że cała rzecz miała miejsce w środku kampanii prezydenckiej, a Braun jest kandydatem. Wnioski nasuwają się same. Jestem w stanie zrozumieć jego wyborców, bo są to ludzie bez zdolności do jakichkolwiek refleksji, ale troszkę się dziwię reakcji na naszym forum przez ludzi umiejących myśleć.
Póki co, nie osądzam lekarki, zareaguję po ustaleniach prokuratury, ale coś swędzi mnie pod deklem, że to nie do końca jest tak, jak wrzeszczą media i prawica. Tu mogę się mylić więc czekam na konkrety. Ale jedno wiem, tam gdzie Braun, tam smród. On mi nie imponuje, koleżanko stonoway. Kolego @Aekimt proponuję przeczytać mój komentarz.
@birbant ignoruję cię od dawna i tego samego oczekuję od ciebie,
Nie interesują mnie twoje wypociny na żaden temat.
Nie lubię ludzi którzy przyłączają się do linczu. Nawet medialnego, panie uduchowiony nadprzyrodzony 2.
A ja nie lubię jak do kogoś nie dociera co się do niego mówi za pierwszym razem, ani takich co widząc że są ignorowani zaczepiają tych, którzy ich ignorują. Ale na brak kultury w rozmowie nic nie da się poradzić. Liczę się z tym, że odpowiesz i znowu nie uszanujesz ze nie życzę sobie twoich zaczepek i jeśli tak będzie to niech ostatnie słowo zostanie twoje, panie podstarzały ignorancie.
Pewnie, że ci odpowiem, bo mam do tego prawo i nikt mi tego prawa zabierać nie będzie, zwłaszcza jak ktoś z braku argumentów posługuje się inwektywami. I niekulturalnie wypomina wiek. I zarzuca komuś brak kultury samemu jej nie mając. Na moje uszanowanie trzeba zasłużyć. Tobie daleko do tego. Więc jak będę chciał to będę odpowiadał każdemu nawet jak mu się to nie będzie podobało. Bez obrażania, co jak wiedzę dla ciebie jest za trudne.
@aekimt To nie sa wypociny, tylko fakty. A są one bezsprzeczne - Braun popełnił kilka przestępstw:
- Bezprawnie wdarł sie do szpitala
- Naruszył nietykalność osobistą lekarki na dyżurze szarpiąc ją i popychając
- Pozbawił jej wolności zamykając w gabinecie
- Sprowadził zagrożenie dla zdrowia i/lub życia pacjentów na oddziale ginekologicznym pozbawiając ich opieki lekarskiej
- Wykonywał inne groźby karalne.
Za to wszystko każdy obywatel powinien odpowiadać karnie. To wszystko nosi znamiona samosądu.
Natomiast w sprawie aborcji toczy się odrębne postepowanie i to organom ścigania należy pozostawić wymierzanie sprawiedliwości a nie robić zadymę. Ale tak to juz jest, że większość prawactwa ma w d*pie prawo i sprawiedliwość,
@birbant , jak najbardziej zgadzam się z Twoimi wypowiedziami, ale ciekawa jestem, dlaczego nazywasz kolegę Aekimt nadprzyrodzony? Kolega do Ciebie pisze tak nieprzyjemnie, a Ty go tak ślicznie nazywasz?
A propos Brauna - zachowanie tego człowieka jest irytujące i żenujące. Ktoś go w końcu powinien solidnie ukarać za te jego wszystkie wybryki. Zachowuje się jak jakiś wszechwładny mocarz wobec nas -maluczkich. I w dodatku jest przekonany o słuszności tego, co wyprawia. W ogóle, to już na sam jego widok swędzą mi ręce, mimo, że jestem kobietą, więc w żadne rękoczyny nigdy się nie bawiłam.
Z Braunem tez toczy się na razie postepowamie w sprawie. Czy jego działalność kwalifikuje sie do wystawienia wniosku o uchylenie mu immunitetu PE. Czyli sprawa bedzie sie dlugo cignac i da ludziom jeszcze wiele okazji do wzajemnwgo opluwania sie.
Na razie mamy nastepny cyrk - ustawa o mowie nienawsci, gdzie dopatruja sie niektorzy tylko tego czy osobe transplciowa nozna i trzeba nazwac idiota czy idiotka?
Ale ja sie im nie dziwie, bo przy dobrym adwokacie ustawa o obrazie uczuc religijnych przy obecnych ustaleniach zacznie dzialac w bie strony…nareszcie.
Ja sadze, ze w przypadku 9. miesiąca to juz nie aborja a terminacja ciaży. Pewnego slowa naduzyto?
Na ile majaca uzasadnienie zwiazane zdrowiem niedoszlej matki? Zostawmy to fachowcom.
Wiekszym problemem bylo znaleizenie kilkugodzinnego noworodka w pustostanie w Łodzi. Owinietego w folie, dobrze, ze cieplo to miala sile płakać , ktos uslyszal i dziewczy ka żyje.
“Rodzicow” s,ybko znalezli. Tatus niekomuikatywnie zaćpany, natka na glodzie . Oczywiecie hejt na narkomanke.
Ponoc, ale to powtarzam na podstawie przeciekow, bo to stalo się tu niedaleko i wiesci sie rozchodza jak pozar w buszu, mieli juz dwojke, do ktoryc,h praw rodzicielskichskich juz nie mieli. @gra to dla Twojej informacji, bo o tym pisałaś.
A obroncom zycia poczetego , ktorzy tak chętnie posluguja się prawem polskim? Ani płód ani dziecko (do 13 roku zycia)?
Nie ma ani zdolnosci prawnej, ani nie ponosi zadnej odpowiedzialnowci.
Czyli jest “wlasnoscia” - pierwotnie matki, jako czesc orgnizmu kobiety, pozniej podlega wladzy, opiece rodzicielskiej - tu jest kontrola czy ta wladza nie zostaje przekroczona. Z punktu widzenia przydatnosci spolecznej oczywiscie. Prawo nie bawi sie w sentymenty…
Ale cóż, swieta idą, wec smacznega jajka
W niekoniecznie tradycyjnym kos,yczku…
Dla tych co jajek nie jedzą w stanie innym niz plynny?
zeby nie bylo, ze pluralizmu na fogum nie ma…
Zgadza się.
Braun jest euro-p-osłem. Nie.ma prawa do interwencji poselskiej
Takowe przysluguje wylacznie poslomdo Sejmu i senatorom.
Ponieważ user ten występował na starym Pytamy pod nickiem DlanNadprzyrodzonych2. Jaką tam tematykę poruszał to drugorzędna sprawa.
Ja jestem dopiero na nowym Pytamy, więc nie wiedziałam, ale dobrze wiedzieć, kto jest albo myśli, że jest nadprzyrodzony
Czy zachowanie Brauna (wszędzie, nie tylko tu) tylko mi działa na nerwy?
Terminacja ciąży jest synonimem aborcji. Mimo tej wpadki cieszę się, że się ze mną zgadzasz, że to co zaszło w szpitalu w Oleśnicy, już pod aborcję nie powinno podlegać… Bez względu na to jakie kto ma poglądy odnośnie aborcji.
Zaś to. że dziecko nie ma zdolności prawnych, nie znaczy że nie jest tym prawem chronione. W razie potrzeby także przed matką.
Tu muszę przyznać, że szczerze mnie ubawiło użycie tego jako argumentu. Tu mi trochę brakuje słowa. Demagogia to jednak trochę co innego.
W każdym razie Stanowski to bardzo błyskotliwie wyśmiał. A jeszcze śmieszniejsze, że znaleźli się tacy, co potraktowali jego słowa poważnie. A może to nawet nie śmieszne, tylko groźne?
Ząś co do lekarzy. Nie każdy lekarz, to doktor Mengele, na całe szczęście. Ba! Chcę wierzyć, że nawet większość nie. Sama znam kilku bardzo przyzwoitych ludzi tej profesji. W tym takich, których można bohaterem nazwać. Niejedno życie uratowali, chroniąc rodzinę przed tragedią i dramatem. Niestety lekarz a lekarz może robić dużą różnicę. Niektórzy cynicznych biznesmenów, niż służbę, którą są z nazwy i przysięgi, przypominają bardziej.
Nie tylko Tobie.
To takie zgnile jajo, ws,yscy sie boja co bedzie jak pęknie?
Masz dosc wybiorcze podejscie do rzeczywistosci. Ale coz, wypowiadajac sie o sprawach, o ktorych eiesz niewiele i tylko z przekazów nie do konca udokumentowanych? Uogolniajac i sprowadzajac wszystko do zera lub jedybki? Sama sie okreslasz.
Obys nigdy nie musiała wuybiera c.
Poza tym ho.takie trudne poczekac na więcej informacji zznim sie podniesie wrzask pod niebiosa?
On miał nick Dlanadprzyrodonych2 @joko nie nadprzyrodzony
@okonek - Gdzie ja coś pisałam? I co pisałam? Nie widzę swojego wpisu, żadnego nie usuwałam, a Ty, jako administrator, chyba to widzisz.
Kiedyś tam, zupełnie w innym wątku pisałam o prawach ojca, pozbawionego głosu przez przyszłą matkę
Ja nie do cCebie, Jesli juz to o tym co stalo sie w Lodzi z ta maluszką znaleziona w ruinach.
Tym razem szczesliwe zakonczenie, moze dziecko bedzie mialo jakies komplikacje zwiazane z wystawieniem organizmu na narkotyki juz w zyciu plodowym? Ale to raczej FAS nie beszie.
Dzieci narkomanow maja wieksze szanse na powrot do zdrowia. Zreszta FAS tez nie sa to zmiany genetyczne a znoszczenie ukladu nerwowego przez alkoholizm progrnitorki.
Pisalam o tym, ze zanim zaczniemy oceniac cokolwiek to wypadaloby się zainteresować okolicznosciami.
I przede wszystkim zaczac trakrowac kobiety jak ludzi. Tylko czy w kraju gdzie kazdy najchetniej bylby prokuratorem, adwokatem, sędzia w jednym?
To juz kiedys przerabialismy. Byli ro inkwizytorzy.
A i co do kwalifikacji lekarskich?
Też fachowcow od uzdrawiania nie brakuje.
Powiedz w towarzystwie, ze glowa Cie boli?
Porad od napij sie kawy, kielicha po siegniecie to torebek lub kieszeni pobmniej lub bardziej dostepne leki przeciwbolowe dostaniesz. Z dobrego serca dadzą najczęściej.
No chyba, ze trafisz na takiego co okno otworzy, bo pomieszczenie zadymione od papierosow?
Mi chodzilo - i pisalam o tym od poczatku, ze nie znalismy prawdziwego zakresu tej zmiany genetycznej. Inne okolicznosci jak zwlekanie z poinformowaniem rodzicow i (tu jesli wierzyc) próby wplyniecia na ciezarna systemem fanatycznego bojownika o “zycie”.
Bo co do zachowania Brauna?
Niestety, ale za niego prawo powinno sie wziac, bo idzie w zyl kierunku. Zaczyna tworzyc powazne zagrozenie dla otoczenia.