Afera z oszyczalnia ścieków w Warszawie to afera...

Platformy obywatelskiej (PO). TAK?

Nie, tzw. ukladu warszawskiego gdzie kradli wszyscy.

1 polubienie

Ahhh no cóż… Ale Warszawa to wiadomo że bardziej PO niż PIS :rofl:

Sadzac po spolkach typu Srebrna to niekoniecznie. Pieniadz, zwlaszcza duzy nie ma przynaleznosci partyjnej.

4 polubienia

Stara,zapomniana prawda…

1 polubienie

Ale Warszawa ma peowska władze…

I co z tego? Radnych z innych partii tam nie ma?

1 polubienie

Ale to władza ukrywała to podobno więc dawała na to przyzwolenie.

Kradna to akurat wszyscy…

Nie do konca wszyscy.
Ale Lech panując w stolicy nieprzypadkowo był ostrozny z inwestycjami…
Zdawał sobie sprawę z jaka kliką ma do czynienia.

1 polubienie

Lech w stolycy miał tylko jedną misję - muzeum powstania. I to wyszło niestety słabo.

1 polubienie

Ach, żeby nie było, że mi się nie podobało, kartki z kalendarza to super pomysł. Ale samo muzeum? Myślę, że można było zrobić lepiej…

Fakt muzeum to nuda, nie robi żadnego wrażenia.
Nie zapominaj iż jednak powstało. A planowano je stworzyć od smierci Stalina (oficjalnie).
Po 1990 jakoś nikt na to kasy nie dał (a na tunel wzdłuż Wislu nad którym miało powstać luksusowe osiedle apartementowców było - nie powstało jednak bo Lech postawił tam Centrum Nauki Kopernik… :rofl:)

2 polubienia

Osobiście uważam, że Kaczyński był dobrym prezydentem Warszawy, ale jako prezydent Polski, po zameldowaniu “wykonania zadania” Jarosławowi pokazał swoje oblicze. Szkoda słów.

4 polubienia

Nie był dobrym prezydentem Warszawy. Tak się bał umoczyćw jakąś aferę iż za jego rządów wszelkie inwestycje odwlekano. nie ma inwestycji - nie ma przekrętów…
Gdyby dłużej porządził byłoby niewesoło.
Ale był symaptycznym prezydentem i sąsiadem SMOKa (mieszkaliśmy wtedy po sąsiedzku prawie…)

2 polubienia

Lewackie Media nabijaly Sie z niego i robiły z niego potwora…

Skad wiesz?

Wtedy jeszcze nie bylo lewackich mediow.

Więc te Media które teraz są “lewackie”

Ale ze co wiem? Ciężko się połapać bez cytowania…