Platformy obywatelskiej (PO). TAK?
Nie, tzw. ukladu warszawskiego gdzie kradli wszyscy.
Ahhh no cóż… Ale Warszawa to wiadomo że bardziej PO niż PIS ![]()
Sadzac po spolkach typu Srebrna to niekoniecznie. Pieniadz, zwlaszcza duzy nie ma przynaleznosci partyjnej.
Stara,zapomniana prawda…
Ale Warszawa ma peowska władze…
I co z tego? Radnych z innych partii tam nie ma?
Ale to władza ukrywała to podobno więc dawała na to przyzwolenie.
Kradna to akurat wszyscy…
Nie do konca wszyscy.
Ale Lech panując w stolicy nieprzypadkowo był ostrozny z inwestycjami…
Zdawał sobie sprawę z jaka kliką ma do czynienia.
Lech w stolycy miał tylko jedną misję - muzeum powstania. I to wyszło niestety słabo.
Ach, żeby nie było, że mi się nie podobało, kartki z kalendarza to super pomysł. Ale samo muzeum? Myślę, że można było zrobić lepiej…
Fakt muzeum to nuda, nie robi żadnego wrażenia.
Nie zapominaj iż jednak powstało. A planowano je stworzyć od smierci Stalina (oficjalnie).
Po 1990 jakoś nikt na to kasy nie dał (a na tunel wzdłuż Wislu nad którym miało powstać luksusowe osiedle apartementowców było - nie powstało jednak bo Lech postawił tam Centrum Nauki Kopernik…
)
Osobiście uważam, że Kaczyński był dobrym prezydentem Warszawy, ale jako prezydent Polski, po zameldowaniu “wykonania zadania” Jarosławowi pokazał swoje oblicze. Szkoda słów.
Nie był dobrym prezydentem Warszawy. Tak się bał umoczyćw jakąś aferę iż za jego rządów wszelkie inwestycje odwlekano. nie ma inwestycji - nie ma przekrętów…
Gdyby dłużej porządził byłoby niewesoło.
Ale był symaptycznym prezydentem i sąsiadem SMOKa (mieszkaliśmy wtedy po sąsiedzku prawie…)
Lewackie Media nabijaly Sie z niego i robiły z niego potwora…
Skad wiesz?
Wtedy jeszcze nie bylo lewackich mediow.
Więc te Media które teraz są “lewackie”
Ale ze co wiem? Ciężko się połapać bez cytowania…