Nie chcę Cię martwić ale czytałam, że palenie zabija.
Przemyśl czy nie warto odrzucić papierosy.
A ja myślałem,że to o wódkę chodzi gdy się ją nie zapija
Putin to glupi nie jest, ale ruskie?
Ruskie są zastraszone i nie mają nic do gadania.Co do putina to jednak zostaję przy swoich spostrzeżeniach.Może nie mam racji ale sądzę,że jednak jest.
Mi się z kolei wydaje, że on myśli, że wszyscy ludzie (ludzie innych nacji niż rosyjska) są tak samo tępi jak Rosjanie. I gada głupoty mając nadzieję, że mu wszyscy wierzą. Czyli jednak wychodzi na to, że jest głupi, myśląc sobie, że jest jedynym mądrym i sprytnym na tym świecie. Mania wielkości?
A czy komuś kiedykolwiek przeszkadzało że rolę Otella grał biały aktor?
Albo sam fakt,że przed wojną chciał NATO pogonić z krajów graniczących z Rosją…i co mu z tego wyszło?
Dzisiaj w ruskiej prawdzie płaczą,że Finlandia jak wejdzie do tego paktu to przy ruskiej granicy będą latać NATO-wskie samoloty.Ciekawe czy naród mu za to podziękuje.Chciał stworzyć mocarstwo a cofnął w rozwoju jak nikt przed nim.
Szkoda,że łajza ma broń masowego rażenia!To go jeszcze ratuje.
-Nadal jednak jest niebezpieczny i to bardzo!
Myslisz, ze to po prostu marionetka, ktora znalazla sie w odpowiednim czasie i miejscu, zeby zostac lalkarzem?
Nie bylby to pierwszy przypadek w historii.
Ale szuwaksem na buzi potraktowany, zeby wygladal na murzyna.
Czarnej Anny Boleyn raczej w chlorku nie wymoczą.
Wapnem wybieli? Albo pasta do zębów?
Zwsze mi sie przypomina mi moj sp. mąż - sliczne to, tylko dlaczego czarne???
Nie wiem.Im więcej szukam informacji tym mniej wiem…
A to miał być temat o filmach a ja tu o głupotach nawijam
@Conradus - niestety żyjemy w takich czasach, że ten akurat temat przewija się po troszku wszędzie i nic na to nie poradzimy. Takie mamy życie, że chcemy czy nie chcemy trudno nam przestać myśleć o wojnie “za ścianą”.
Okonek zawsze może ponownie temat rozpączkować.
Anna Boleyn to postać historyczna.Jak tak dalej wszystko będziemy"tolerować"to się okaże ze Maria Sklodowska-Curie może być Wietnamka a krolowa Jadwiga krwiożerczą Indianka z plemienia Mohawkow.
Jak widać możliwości skretynienia są nieograniczone.
Dlatego lubie SF.
W ramach umowy miedzy autoermi czytelnikiem nawet liczba π moze być rowna 4 i nikomu nic do tego
Teatr czy filmy są tez sztuka umowną.
Teatr jakby bardziej.
Nie wiem. Nie śledzę wątku zbyt dokładnie więc nie wiem czym postanowiliście ją wybielić, ale jeżeli jesteś ciekawy, to sam przeczytaj dokładnie i może znajdziesz odpowiedź
To jeszcze dodam, że w klasycznym teatrze greckim nawet role kobiece grali mężczyźni. Tak jak ktos wyżej napisał - aktorstwo to sztuka umowna.
To jeszcze w czasach Shakespeare aktorek nie bylo
Dopiero w XVII wieku Wenecjanie zajeli sie rownouprawnieniem na scenie, choc do dzis aktorstwo w wykonaniu pań wiąże sie ze szczególnym ryzykiem , co zdaje sie potwierdzac ruch #metoo?