Kiedyś łapali pokemony.
Dzis wyłapywać chcą kontakty z zarażonymi.
Podobno ma to działać anonimowo w sensie zetknąłeś się z kimś chorym. Na zasadzie zbierania danych ostatnich lokalizacji smartfona czy telefonu.
Pozostanie sobie tamtamy i trochę drewna na sygnały dymne kupic?
A w Andaluzji jakby malo covida zaczyna atakowac Gorączka Zachodniego Nilu wirus przywleczony przez ptaki, ktore teraz przy kwarantannie zaczęły zajmować wieksze tereny, a na wszystkie ssaki, nie tylko ludzi przenoszony jest przez komary. A jest to rodzaj goraczki krwotocznej.
Ja wole niczego nie instalować. Pegasus + ProteGO = full control
Nie bez powodu 30 firm informatycznych zrezygnowało z współtworzenia Protego.
A po co ze sobą telefon nosić? Mój ma swoje miejsce na szafce nocnej i nie mam zamiaru go stamtąd zabierać. Jak ktoś dzwoni gdy mnie nie ma w domu, to oddzwaniam jak wrócę. Nikomu to nie przeszkadza.
Żeby w razie czego wezwać pomoc. Nie znasz dnia ani godziny
Gdybym wiedziała, że mnie można namierzyć, to włożyłabym kartę do takiego z klawiszami. Nie chcę być śledzona i nie dam się.
Zgadza sie, a budki telefoniczne w Hiszpanii polikwidowali
I tak jesteś śledzona. Google, fb, android, Whatsapp itp. wiedzą o tobie bardzo dużo.
Do tego wielu ma włączoną lokalizację.
Wiekszosc z nich tez ma lokalizacje. Mniej dokładna, ale dziala.
Taki jest ten świat. A pamiętajcie tez o rozbudowywanym miejskim monitoringu. Cały czas ktos nas śledzi.
No chyba, że google. Tylko
W maskach to niech sobie śledzi. Chodzę w czarnych. Może po kolorze mnie poznają
Google to superszpieg.
Blokujcie reklamy, nie włączajcie bez potrzeby GPS i lokalizacji. Nie podawajcie prawdziwych danych w social mediach. Jak najmniej uprawnień dla apek
Nie wiem, o którą konkretnie aplikację chodzi, ale ponoć są takie, które historię spotkań gromadzą w telefonie, a nie w jakieś tam chmurze i na tym ma polegać ich anonimowość.
https://play.google.com/store/apps/details?id=es.gob.radarcovid&hl=en_US
https://apps.apple.com/es/app/radar-covid/id1520443509?l=en
linki google na polski przeklada bez problemu.
Po polskiemu wole
ta apka jest produkcji google
Czyli szpieguje.
to wlacz tlumacza
tego jest duzo
Dobry patent !
będę chodzić w tych pieprzonych maseczkach po mieście do końca życia :D. No kuźwa jak mnie zidentyfikują… ? Pewnie dlatego złagodzili zakazy… bo ciężko kogoś było zidentyfikować na kamerce, nawet z najlepszą rozdzielczością…