Wzrost sredniej temperatury rocznej ponoc jest zmierzony. Ale atmosfera nie nagrzewa sie jednolicie - beda miejsca gdzie klimat zmieni sie na chlodniejszy, inne beda pustynniec. Inaczej rozloza sie opady, wiatry. Klimat staje sie nieobliczalny. A przyczyna?
Czesciowo destruktywna dzialanosc czlowieka, ale nie tylko. Slonce tez ma swoje fazy aktywnosci.
W skali kosmicznej ludzie zbyt krotko obserwuja otoczenie, zeby wychwycic zmiany trwajace setki tysiecy lat. Swiat powtarzalny nie jest.
Filmiku nie zamierzam ogladac.
A nich już będzie po Twojemu. Niech i ja dołożę trochę drew do Twego pieca.
PS. Twego filmiku oczywiście nie oglądałem.
Ciekawe jakie są przewidywania na temat zmieniania się klimatu w danych regionach świata ?
Z filmiku przez mnie wstawionego wynika, że poziom mórz będzie się podnosił nie tylko przez topniejące lodowce, ale także z powodu zwiększenia się temperatury wód, a co za tym idzie rozszerzenia się wody wynikającego ze wzrostu energii w wodzie …
Daj spokoj, modeli jest duzo.
Czy ten madrala od ogrzewania sie wody wzial pod uwage, ze im cieplejsza to szybciej paruje? Co najwyzej chmur przybedzie.
Może to nie ta sama skala ? Niekoniecznie musi się to dokładnie równoważyć Ale fakt faktem, że masz rację, że i na to zwrócić uwagę trzeba …
Tak się zastanawiam, czy te inne oczy “nefilim” nie są przypadkiem próbą wytłumaczenia kwestią mutacji źrenic … W senise niebieskoocy czy zielonoocy (zielony kolor oczy jest ponoć najrzadszym … Ja nie widziałem osobiście nikogo takiego …
Ktoś widzi inne ciekawe hipotezy ? Oprócz tego, że to totalna fantazja … Fantazja to raczej nie … Ludzie mogli widywać takie rzeczy podczas paraliżu przysennego i to próbować interpretować w teorii …
Kolor oczu zalezy od ilosci pigmentu i kilku lub kilkunastu genow, mniej lub bardziej dominujacych. Doboru naturalnego rodzicow, a nie dzialalnosci kosmitow.
Im bardziej zroznicowane genetycznie spoleczenstwo tym tych kolorow wiecej. Trafiaja die tez rudzi murzyni
Teorie Daenikena czy bardziej wspolczesnego ufologa Tsoukalosa pozwalaja sporej grupce ludzi zyc calkiem wygodnie z opowiadania bajek.
Zanim zaczniesz szukac rozwiazan w kosmosie poszukaj wokol siebie.
Ja tam głównie oglądam ten kanał “Kosmiczne Opowieści” … Nawet jeśli nie zawsze ma rację co jest oczywiste biorąc pod uwagę pytania jakie on zadaje, ale stara się być obiektywny a ja zawsze zastanawiam się czy ma rację … I zastanawiam się nad własnymi teoriami, które również niekoniecznie muszą być prawdziwe …
A na Bliskim Wschodzie, albo czarnoskórzy też miewają inne kolory źrenic ? Wiesz coś na ten temat ?
Miałem na myśli, że ludzie w tamtych czasach mogli to sobie tłumaczyć w taki sposób jak w filmiku … A nie że tak musiało być …
A może zaiste jakaś cywilizacja z innej planety do nas dotarła … Takiej wersji nie możemy w 100% wykluczyć …
Ciekawe czy kości pod wodą się z biegiem lat rozpuszczają …
Ponoć w lasach tropikalnych gdzie jest wilgotno tak właśnie jest …
Podstawy chemii sie klaniaja.
Kosci rozpuszczaja sie jak podloze ma kwasny odczyn. A taki zwykle bywa w dzungli. Proces jest dlugi, ale mozliwy.
O reszte musisz zapytac sępa
http://www.tylkoprzyroda.pl/wideo/zoladek-sepa-okazal-sie-byc-najmocniejszy-w-swiecie
Dla ulatwienia chodzi o stezenie kwasu solnego w zaladku ptaka.
Coś na pewno się dzieje. Kopcimy jak nigdy dotąd.
Mamy niezaprzeczalny dowód na istnienie kosmitów XD Kosmici nie chcieli, abyśmy ich odkryli XD
Do 4 minuty wystarczy
Prędzej uwierzę w UFO niż Boga
Istnienie obu kwestii jest równie prawdopodobne …
Malo prawdopodobne jest, zeby inne cywilizacje NIE istnialy.
Na ziemi mamy problem z ich nadmiarem, zawsze podziwialam wyobraznie archeologow, ktorzy jak ze swietymi kotami w Egipcie?
Swiete to one byly, hodowane jak wspolczesne kwiaty do zmumifikowania i polozenia na grobach.
Biznes kwitł, bo jest tego znajdowane w setkach tysiecy, jak nie milionach sztuk.
Ale mit trwalszy od paskudnej prawdy.
Z obecnie hodowanych kur i zwierzat rzeznych to nawet kostki nie zostana.
Bo oni chyba wychodzą z założenia, że nawet jeśli obce cywilizacje istnieją to … To nie koniecznie jakakolwiek cywilizacja musiała się do nas dostać