Apokalipsa! Co nam grozi?

Wzrost sredniej temperatury rocznej ponoc jest zmierzony. Ale atmosfera nie nagrzewa sie jednolicie - beda miejsca gdzie klimat zmieni sie na chlodniejszy, inne beda pustynniec. Inaczej rozloza sie opady, wiatry. Klimat staje sie nieobliczalny. A przyczyna?
Czesciowo destruktywna dzialanosc czlowieka, ale nie tylko. Slonce tez ma swoje fazy aktywnosci.
W skali kosmicznej ludzie zbyt krotko obserwuja otoczenie, zeby wychwycic zmiany trwajace setki tysiecy lat. Swiat powtarzalny nie jest.

Filmiku nie zamierzam ogladac.

4 polubienia

A nich już będzie po Twojemu. Niech i ja dołożę trochę drew do Twego pieca. :wink:

PS. Twego filmiku oczywiście nie oglądałem. :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 polubienia

Ciekawe jakie są przewidywania na temat zmieniania się klimatu w danych regionach świata ?

Z filmiku przez mnie wstawionego wynika, że poziom mórz będzie się podnosił nie tylko przez topniejące lodowce, ale także z powodu zwiększenia się temperatury wód, a co za tym idzie rozszerzenia się wody wynikającego ze wzrostu energii w wodzie …

1 polubienie

Daj spokoj, modeli jest duzo.
Czy ten madrala od ogrzewania sie wody wzial pod uwage, ze im cieplejsza to szybciej paruje? Co najwyzej chmur przybedzie.

2 polubienia

Może to nie ta sama skala ? Niekoniecznie musi się to dokładnie równoważyć :wink: Ale fakt faktem, że masz rację, że i na to zwrócić uwagę trzeba …

Tak się zastanawiam, czy te inne oczy “nefilim” nie są przypadkiem próbą wytłumaczenia kwestią mutacji źrenic … W senise niebieskoocy czy zielonoocy (zielony kolor oczy jest ponoć najrzadszym … Ja nie widziałem osobiście nikogo takiego …

Ktoś widzi inne ciekawe hipotezy ? Oprócz tego, że to totalna fantazja … Fantazja to raczej nie … Ludzie mogli widywać takie rzeczy podczas paraliżu przysennego i to próbować interpretować w teorii …

Kolor oczu zalezy od ilosci pigmentu i kilku lub kilkunastu genow, mniej lub bardziej dominujacych. Doboru naturalnego rodzicow, a nie dzialalnosci kosmitow.
Im bardziej zroznicowane genetycznie spoleczenstwo tym tych kolorow wiecej. Trafiaja die tez rudzi murzyni :joy:
Teorie Daenikena czy bardziej wspolczesnego ufologa Tsoukalosa pozwalaja sporej grupce ludzi zyc calkiem wygodnie z opowiadania bajek.
Zanim zaczniesz szukac rozwiazan w kosmosie poszukaj wokol siebie.

1 polubienie

Ja tam głównie oglądam ten kanał “Kosmiczne Opowieści” … Nawet jeśli nie zawsze ma rację co jest oczywiste biorąc pod uwagę pytania jakie on zadaje, ale stara się być obiektywny a ja zawsze zastanawiam się czy ma rację … I zastanawiam się nad własnymi teoriami, które również niekoniecznie muszą być prawdziwe …

1 polubienie

A na Bliskim Wschodzie, albo czarnoskórzy też miewają inne kolory źrenic ? Wiesz coś na ten temat ?

Miałem na myśli, że ludzie w tamtych czasach mogli to sobie tłumaczyć w taki sposób jak w filmiku … A nie że tak musiało być …

1 polubienie

A może zaiste jakaś cywilizacja z innej planety do nas dotarła … Takiej wersji nie możemy w 100% wykluczyć …

Ciekawe czy kości pod wodą się z biegiem lat rozpuszczają …

Ponoć w lasach tropikalnych gdzie jest wilgotno tak właśnie jest …

Podstawy chemii sie klaniaja.
Kosci rozpuszczaja sie jak podloze ma kwasny odczyn. A taki zwykle bywa w dzungli. Proces jest dlugi, ale mozliwy.
O reszte musisz zapytac sępa
http://www.tylkoprzyroda.pl/wideo/zoladek-sepa-okazal-sie-byc-najmocniejszy-w-swiecie

1 polubienie

Dla ulatwienia chodzi o stezenie kwasu solnego w zaladku ptaka.

1 polubienie

Coś na pewno się dzieje. Kopcimy jak nigdy dotąd.

1 polubienie

Mamy niezaprzeczalny dowód na istnienie kosmitów XD Kosmici nie chcieli, abyśmy ich odkryli XD

Do 4 minuty wystarczy :smiley:

Prędzej uwierzę w UFO niż Boga

2 polubienia

Istnienie obu kwestii jest równie prawdopodobne … :thinking:

1 polubienie

Malo prawdopodobne jest, zeby inne cywilizacje NIE istnialy.
Na ziemi mamy problem z ich nadmiarem, zawsze podziwialam wyobraznie archeologow, ktorzy jak ze swietymi kotami w Egipcie?
Swiete to one byly, hodowane jak wspolczesne kwiaty do zmumifikowania i polozenia na grobach.
Biznes kwitł, bo jest tego znajdowane w setkach tysiecy, jak nie milionach sztuk.
Ale mit trwalszy od paskudnej prawdy.
Z obecnie hodowanych kur i zwierzat rzeznych to nawet kostki nie zostana.

1 polubienie

Bo oni chyba wychodzą z założenia, że nawet jeśli obce cywilizacje istnieją to … To nie koniecznie jakakolwiek cywilizacja musiała się do nas dostać :thinking: