A u mężczyzn? Słowenia odpadła w półfinale przegrywając 2:3 Z Francją. A prowadzili 2:0 i trzeciego seta 10:6. Finisz Francuzów był, jednak imponująco niesamowity.
Juz dawno nie widzialem tak nerwowewgo meczu!
Przez 3/4 spotkania bylem pod wrazeniem inteligentnych zagrywek Polek,do czego historia mnie raczej nie przyzwyczaiła
Gorzej na siatce.I niemal calkowity brak kontry…O ile blok od czasu do czasu,robil swoje o tyle przejąc i zabić,nasze potrafily rzadko…
Jest jednak fajny sklad.I… dziwnie reagujacy trener.Normalnie narobilem wczoraj halasu w domu jak pod koniec meczu,zdjąl Mędrzyk!Jedyna ze skutecznoscią oscylującą ok. 50%
Rotowanie skladem w obliczu niestabilnych Smarzek i Stysiak tez mogło dziwić…
Oby juz nic sie tym dziewczynom nie przytrafilo.Zadne kłótnie i burdy bo to jest cholernie mocna ekipa na kolejnych kilka lat.
Teraz przydaloby sie troche ograc i uspokoić w meczu z Azerkami ktore wydają sie odstawać…I oby nie za bardzo chcialo im sie ocierać łzy
Z Azerkami powinny wygrać, bo, na szczęście kryzys był w pierwszym meczu z Bułgarkami, drugiego więc nie powinno być. Jeżeli w kryzysie z takimi Bułgarkami potrafiły wygrać, to strach się bać co będzie, gdy dojdą do optymalnej formy.
A w półfinale Niemki albo Turczynki i tu dopiero się okaże prawda. Czas też, aby wreszcie Godek odpaliła. Jak odpali, to będzie dobrze. Moim zdaniem, we wczorajszym meczu, cichą bohaterką była pani Mędrzyk.
Zgadzam sie!Grala na poziomie Magdy Sliwy z przed lat.
Smarzek zdobywala wazne punkty ale jej niemoc przy"ścinach",byla irytująca.Ale w takich chwilach,odzywala sie Kakolewska.I o to chodzi!Jest ekipa!
Myślę, że dziś Nawrocki wrzucać będzie rezerwowe. Niech się wprawiają, a podstawowe też odetchnąć muszą. Zwłaszcza przed półfinałem.
A to bedzie zdaje sie,Turcja lub Niemcy?Czyli w sumie,do przewidzenia…
Tak.
Jak dobrze czytać o sporcie: dowiedzieć się przy okazji różności!
Miła koleżanko @elsie polecam, zatem dziś o 20. 00 na Polsat Sport.
Tymczasem u mężczyzn znamy finalistów. To Francja i Niemcy, którzy w półfinale odprawili Bułgarię.
@collins02 Kogo obstawiasz? Ja, bez przekonania stawiam na Niemców.
Niemcy to specjalisci od mission immpossible…Francuzi sa lepsi ale czy tak zagrają?
Nie wiem…
3:1 dla Francji bo to juz ta faza…
Pffff (jakby rzekł kochany Gummiś) NIE MAM telewizora…
A ja mam. Właśnie dla sportu.
Zaraz Niemcy - Chorwacja, a potem Belgia - Turcja. Każda z tych drużyn może stanąć nam na drodze do finału.
No i o 20 nasze dziewczyny z Azerkami.
Oglądam po kolei wszystkie te mecze. Żebym nie oglądał, takiej opcji nie ma.
D - CRO 1:0 25:16
Demolka. Połowę punktów Niemki podarowały Chorwatkom z błędów własnych, w tym 5 serwisowych.
Tak wlasnie moze wygladac turniej tego typu.Bez prestiżu.
Nie ma nawet jednego powodu dla ktorego Chorwatki mialyby sie teraz spreżać…
2:0 do 17
Ciekawostka; Do połowy seta “jugolki” grały, a Niemki stały i było +4 dla bałkaniarek. Ale potem Niemki zaczęły grać swoje i po Chorwatkach. Myślę, że na 3 setach się skończy.
3:0 do 22. Ostatniego seta Niemki wygrały, praktycznie rezerwowym składem.
A teraz Turcja z Belgią i tu, będzie o wiele ciekawiej, bo obie drużyny grają o awans do półfinału. I obie wiedzą, jak się gra w siatkówkę.
A ja chcę mieć (nie tylko…)