Atak na Polskę!

Niezamierzony ale wiadomo jak to jest z prowokacjami.
Nasze wojska zestrzeliwały nad ranem ruskie drony!!! Mobilizacja wszystkich służb, Tusk zwołuje specjalny sztab.
Apel o spokój i by nie podchodzić do szczątków dronów

1 polubienie

Ze cos się szykuje to doslownie “wisialo w powietrzu”.
Reakcja Zachodu? Żadna.
I to jest niepokojące.

2 polubienia

:frowning: Jestem zla, ze nam wlatuja w przestrzen powietrzna. :face_with_raised_eyebrow: A Zachod pompuje pieniadze bandycie a my jestesmy wystawieni :frowning: to już nie jest przypadek w żadnym wypadku — oznajmił prezes PiS.

A dla prawactwa największym zagrożeniem jest nadal kultura Zachodu - UE, LGBT, Niemcy, wiatraki, edukacja zdrowotna.

Sam atak, to mało, zobaczcie co się dzieje na social mediach - pod każdym postem o tych dronach wysyp ruskich trolli sugerujących, że to prowokacja Ukrainy. I niestety, nasi pożyteczni idioci Putina spod znaku Konfy lub PiS te brednie rozpowszechniają.

3 polubienia

Wole sie tym nie denerwować.

2 polubienia

Być może ruskie drony błądzą z powodu ukraińskich systemów zakłócania. Nie wiemy. Czekam, może Pieskow się wytłumaczy

:rofl:

2 polubienia

Specjalna operacja wojskowa będzie kontynuowana do czasu osiągnięcie celów przez federację rosyjską

Tęsknię za peerelowską cenzurą, która chroniła społeczność przed “sensacjami” tego rodzaju. Wolę mieć (złudne być może) poczucie bezpieczeństwa, niż przeświadczenie o indolencji służb odpowiedzialnych za bezpieczeństwo kraju. No sorry! :folded_hands:

1 polubienie

Pieskow sie wytlumaczy?
Analizę prawdopodobnych trajekrorii zostawmy fachowcom

Cześniki
Czosnówka
Wyryki
Krzywowierzba-Kolonia
Wohyń
Mniszków
Olesno
Trzeba by jakąś mapkę zrobić?

A Ławrow?
Więcej wiary w ruski mir
:grin:

Taaa, jeszcze troche i zacznie udowadniac, ze Ukraina wypowiedziala Polsce wojnę.
A Mentzen straszy milionami dronow? Przy najlepszych checiach ruskie ttego nie wyprodukuja wiecej niz 190 - 200 sztuk dziennie, a lekkich straszakow kilka tysiecy na miesiąc.
I to zakladajac ciaglosc dostaw czesci i dysponowanie sila roboczą.

1 polubienie

Z tego, co mi wiadomo, to holenderskie myśliwce pomagały. Światowe media piszą o tym wszystkim na stronach głównych, więc miejmy nadzieję, że jakieś zainteresowanie Zachodu jest.

To znaczy, oczywiscie procedury wojskowe zadziałały.
Ale ja mialam na mysli polityków.
I przekaz informacyjny.
Ja wiem, że te kilkanascie dronow, z ktorych czesc zawrocila to nie zestrzelenie pasazerskiego samolotu nad Ukrainą. Ale? Historia mowi, ze I wojna zaczęła sie od jednej kuli. A wlasciwie dwóch. W Sarajewie.

1 polubienie

A jaka ma być reakcja Zachodu na 15 dronów???JAKA?
TU i TERAZ?
Nie pisz najgorszych z możliwych bzdur!
To jest najgorsze paliwo dla wszelkiego sowieckiego ścierwa.Wpuścić niepokój i doprowadzić do paniki.Prowokacja obliczona jest właśnie na takich “trybunów ludowych” :enraged_face:

2 polubienia

Tu nie chodzi o niepokój.
A uswiadomienie spoleczenstwom - bo co sie teraz dzieje we Francji, Hiszpanii? Niemczech, Austrii?
Wazniejsza jest wewnetrzna walka o władzę, nie myslenie perspektywiczne - ruskie ie zatrzymaja się na Polsce w razie czego.
A co do siania zamętu?
Ja nie ruski troll, ale jak Mentzen wyskoczył z tymi milionami ruskich dronow? No to pogrzebalam w necie. Sa w stanie wyprodukowac ok. 180- 200 cuezkich bojowych dziennie i pare tysiecy straszakow tygodniowo. Jak na czlowieka, ktory podobno umie liczyć?
To zdziebko przesadził.
Fakt, najwiekszym problemem tej wojny jest propaganda. Dobrze, że Goebbels w grobie.:wink:
We wloszech Meloni calkiem dobrze sobie poradzila, to jej trzeba przyznac.
No troche się ruszylo - popoludniowy dziennik hiszpanski zaczal sie od Polski…
Moze cos tam do tych specjalistow od corridy i futbolu dotrze?

1 polubienie

Sam to widziałem od samego rana, dokładnie takie wpisy jak poniżej były WSZĘDZIE. Widac, ze ruskie trolle były na to przygotowane.

3 polubienia

Posłowie konferencji to powielają. Mówiłem że to rosyjscy agenci

3 polubienia

Ja za cenzura nie tęsknię. To jedna z przyczyn, dla których Polacy kazde slowo pisane czy mówione łykają jak indyk kluski.

Jeszcze dziś Trump ma gadać z Nawrockim o ataku