Australian Open...Już czas!

Teraz Zverev chyba z Medwediewem…To będzie arcyciekawe ale wydaje mi się ze jeśli to potrwa 5 setów to faworytem chyba jest Medvediew

1 polubienie

I tak w zwierzyncu zostanie :rofl::rofl::rofl:

Będzie wiec finał Sabalenki z Chinka która nie dala większych szans sensacyjnej Ukraince,Jastremskiej…
I w tym przypadku,szczegolnie w Melbourne,ciekaw jestem czy ktoś obstawi waleczna Quinwen Zheng…
Zapowiada się mecz do jednej bramki ale takie rozumowania,prowadzily już nie raz na manowce.
To solidna gra zaprowadziła Chinkę do bram top-10…Mnie w każdym razie, mecz trzysetowy zupełnie nie zdziwi!

1 polubienie

Nieprawdopodobny, historyczny sukces!

Polak Jan Zieliński w parze z Tajwanką Su wei Wsieh wygrywają Australian Open pokonując w finale parę gospodarzy Desirae Krawczyk/Neal Skupski. Ta para też ma polskie korzenie. 3:2.
Nasi przegrywali 0:2, ale odwrócili losy ratując piłkę meczową, doprowadzili do tie-breaka i wygrali finał. :+1: :+1: :+1: :grinning:

Niestety, ale i stety, zacząłem oglądanie meczu od końcówki drugiego seta i myślałem, że polsko-tajwański duet ma już przerąbane, bo tamci mieli meczówkę. A tu panie, nagły zwrot akcji… O swoich emocja pisał już nie będę.

Partnerka Zielińskie grać będzie jeszcze finał w deblu.

1 polubienie

Jestem w pracy…Może będzie powtórka po południu…
Ale,rzec można,nareszcie!!!
To “pukanie do bram niebios” Zielińskiego,troche już trwało…
Byłem niemal przekonany ze zgraja finał w deblu z Nosem a tu…Kolejny zwrot akcji i inny sukces…
Przewidywałem sporo niespodzianek przed AO i z początku…Ale,gdyby nie to ze to początek sezonu,powiedzialbym ze tegoroczne AO to trzęsienie ziemi… :joy:
W każdym razie, mamy i my coś swojego!!!

1 polubienie

A moj zlosliwy kibic wewnetrzny sie cieszy. Djoko przgral. Jakos tego typa nie lubię.

1 polubienie

Za to ja,od ok. 2 lat,najbardziej lubię wśród panów,Jannika Sinnera!
Bedzie przynajmniej rok jak nie widziałem go w akcji ale nie sądzę by coś się zmieniło :star_struck:

Medwiediew-Zverev 3:2

To kolejny, niesamowity mecz na AO.Nie kibicowałem specjalnie żadnemu ale Miedwiediew robił na mnie dotychczas, solidniejsze wrażenie.
Tymczasem po 2 setach Zverev był niemal o klasę lepszy!I potem miał wygrana na wyciągnięcie ręki…A jednak nie… :innocent:
Miedwiediew jak mało kto w tym peletonie, gra zawsze do końca! Cierpliwy do bólu,potrafi radykalnie zmienić styl w trakcie meczu a do tego, kondycja…
Nie mówiąc już o tym ze chyba faktycznie,zapanowal nad nerwami bo dotąd bywało ze bił na głowę McEnroe i Connorsa razem wziętych,w nazwijmy to, niestosownych zachowaniach…
Jannik Sinner,ku mej wielkiej radości,odeslal do domu Djoko i teraz będzie finał jakiego już dawno nie było.Dwoch bardzo różnych tenisistów,obaj w znakomitej formie…Jest to niezwykle ciekawe, co będzie decydowało o zwycięstwie…

2 polubienia

Właśnie zauważyłem ze towarzystwo dziennikarstwo już zdecydowało ze Sabalenka ma"autostradę do nieba"gotowa.
Tylko wsiąść i dojechać z uśmiechem na ustach…
Oj jak bardzo, po raz kolejny przydałaby się lekcja tak tenisa jak i pokory!!!
Chinka jest notowana na 15 miejscu a nie na 200,o czym pismaki starają się nie pamiętać…
Moim zdaniem więcej jest w rękach Chinki niż Białorusinki.Czy zagra jak o życie czy w głowie już ma te chora myśl ze już dosyć zrobiła i ze więcej nie musi.I tak jest bohaterem… :thinking:
Trzymam palce do bólu za Chinka.Jesli wygra, wchodzi do top-10.

2 polubienia

Chinczycy nie odpuszczaja tak łatwo.