Kardynał Riechelieu, wybitny polityk francuski, druga osoba w króleststwie po królu oficjalnie, a nieoficjalnie miał więcej do powiedzenia, niż Ludwil XIII. A Wy tu z jakiemiś koronkamy.
Kojarzę gościa z filmu :Trzej muszkieterowie" .
Ja też, z tym, że nie tylko.
Nie lubię promowania alkoholu i alkoholizmu ale dziś po 18, to się na pewno napije piwa, niezależnie od rezultatu.
seta koniaku i byka za rogi…
No co ty alkohol mnie rozleniwia ale kurła masz rację, żebym nie dukała, tylko gadała może głupio ale płynnie.
ciekawa postac - w sam raz by pasowala do Twoich opowiesci o wywiadzie @birbant, bo nawet ponoc (wg pana Dumas) blondynki zatrudnial…)
Niestety nie wiem czy dam rade dzisiaj z tym tlumaczeniem na dzisiaj
Tak jak napisalam na pytamy (moje ostatnie pytanie) opiekuje sie chora sasiadka. Teraz ide po jedzenie dla niej a potem musze jej objasnic komorke i wykupic nowa karte i zalatwic swoje sprawy
Postaram sie jednak, ale nie obiecuje
Zaznacze tylko ze przy tym tlumaczeniu (juz zaczelam) tez mam odruchy autosabotazu, ale mysle ze sobie poradze
Jestem już po rozmowie jest dobrze!!!
Nie kłopocz się!
Może sama coś wyszukam na ten temat w necie!
@anon75849589 @birbant @joko @vera223 @okonek
Udało się!
W lipcu emigruję do GB do pracy w fajnej firmie!
Jestem zajarana!
Dziś miałam rozmowę przez Skype po angielsku i byłam przerażona że mój angielski nie będzie tak dobry jakby chcieli!
Szczegóły zdradzę jak już podpisze umowę!
Juhhhhuu, rzucam tu wszystko!
Jezu chyba zaraz pójdę po pifo
Myślałam że takich staruszek to już nigdzie nie chcą a jednak!!! I nawet mnie rozumiał co do niego mówię
Gif mi nie wszedł ale trudno!
Dwa lata temu, byłam w podobnej sytuacji, też mi brakowało wiary w siebie, jednak udało się, a mialam 50-tkę na karku i dwadzieścia parę lat przerwy od jakiejkolwiek pracy ( pomijam etat menager house) hahaha.
Jezu Ewcia
Rycząca 40 emigruje dasz wiarę? No szok!
To mi dałaś otuchę, że można w każdym wieku!
Miałem 55 lat, gdy wyemigrowałem.
A co tu wiek ma do rzeczy?!!! Wiara w siebie to jest to!!! Mówiłam: nasza jesteś, wiec będziesz najlepsza!
Ale jaja !!
Jak to emigrujesz ??
Ja pitole !!
Zwariowała!!
Wow! Birbant a ja myślałam że już nic niespodziewanego mnie w życiu nie spotka!