Dziś na pytanie na Orlenie o płyn do deznfekcji usłyszałem 1 litr czy 5 l?
A myślałem że to jak krasnoludki… każdy wie i słyszał ale nikt nie widział.
Nawet na niego nie polowałam, żyję, mam się dobrze, to po kiego mi on?
Mi też nie potrzebny ale z ciekawości spytałem
Ale pachnie jak burbund
Dziś po tygodniu siedzenia w domu wyszedłem aby w kiosku odebrać zamówioną książkę. Ku mojemu zdziwieniu poza książką były rękawiczki, maseczki (a 8,50), ściereczki antybakteryjne i płyn odkażający do rąk. Wszystko kupiłem bo nic nie miałem, teraz czuję się bezpieczny i zabezpieczony.
A w skrzynce na listy znalazłem jeszcze dwie maseczki, nawet nie wiem czy to zarząd wspólnoty czy miasto tak zadziałało.
@Antykwa Na początkowym etapie pandemii nawet brakowało wszystkiego: nie było rękawic, masek, płynów, nawet paracetamolu i witaminy c. Teraz już jest większa dostępność: ludziska potrafią marudzić że za wysoka cena, albo sprawdzać jaka jest zawartość alkoholu w płynie do dezynfekcji.
Maseczki do skrzynek dostali wyborcy PiS-u.
Antonowem tyle tego przywieźli, że teraz upychają gdzie się da.
Nieprawda, PiS swoim tak dziękuje.
Ja, na ten przykład nic nie dostałam
W sumie coś w tym jest. Ja też sam sobie płyn musiałem mieszać.
Płynu nie mam, i nie planuję kupować, mydło mi wystarczy.
Ja płyn sobie sprofanowałem wg. wytycznych WHO. Czasami muszę przebywać trochę wśród gawiedzi i przez ręce trochę wspólnych dóbr mi przechodzi w tym czasie. Poza tym po zakupach w sklepach po każdym wejściu do samochodu, donie swe czcigodne, które różne cuda sprawić potrafią, tymże eliksirem namaszczam.
Jakie cuda ?
Dłońmi temi gotuję, piszę, szyję, strugam, tnę i kroję, obu użyć się nie boję, żonie plecy masuję, gładzę szyję, włosy, uda, między uda, remont zrobię jak się uda, strzygę, golę i maluję, w wolnych chwilach dom zbuduję.
Pffff, ale szydełkować nie potrafisz, też mi cudowne dłonie, phi.
Od szydełkowanie stronię, ponieważ staram się być apolityczny. Właśnie dlatego nie dostałem maseczek.
Ja z roboty dostaje 5 litrowe flachy.
Lepiej byś użyła przed napisaniem tego postu. Sama PiSiara a na innych palcem.