Uczciwie mówiąc widziałam lepsze plakaty, ale też i gorsze. A biorąc pod uwagę co ludzie pokazują w tych “mediach” zasłaniając to czasem kokardką lub siateczką?
To awersji do kobiecego sutka nie rozumiem. Butelka ze smoczkiem byłaby OK?
Jak to u Almodovara. Obyczajowy, politycznie niepolitycznie poprawny z domieszka zadumy co to okolicznosci robia z czlowieka, gorzkiej ironii i czasem poczucia humoru. Pewnie piekna Pennelope Cruz bedzie brzydka, a Rossy de Palma pięknością
Historia zycia dwoch kobiet, ktore urodzily dziecko w tym samym dniu i o tej samej godzinie. Tyle zapowiedzi.
Premiera bedzie dopiero we wrzesniu.
@Vilemo Nie do końca. Przyczyny były (z)goła (sic!) inne ale skrzętnie zwalono winę na kobiety, a że ktoś miał potrzebę zadymy i powód doskonały znalazł…
A wspolcześnie,nie powinno byc o to szumu…Alomodovar jesli chodzi o prowokacje,juz dawno sie wystrzelał i kreci filmy znacznie [przynajmniej dla mnie] ciekawsze niz na początku…
Ciekawe to w sumie…
Kiedys byl taki przesad, ze kobieta karmiaca w ciaze nie zachodzi.
W zasadzie kazdy rozsadna samiczka przestaje karmic jak potomstwu pierwsze zeby wyrastaja.
Jak to z delfinowatymi i wielorybami wyglada to nie wiem, w szkole nie uczyli jak one rozwiazaly problem karmienia jak gruczoly mlekodajne pod woda😉.
Już Freud miał zbereźne skojarzenia w temacie… Jeśli chodzi o sutki kobiece to są cenzurowane niejako “z urzędu” w przeciwieństwie do sutków męskich, których się nikt nie czepia…
Moja mama miała bardzo dużo pokarmu, ale ja nawet nie tknąłem, tak, jak o pierwszej kaszki, która z mojej buzi wylądowała na suficie. Więc mama rok czasu karmiła mojego rówieśnika, bo jego mama tego pokarmu nie miała. Mleko się nie zmarnowało. A ja mam brata mlecznego, tylko nie wiem, co z nim, ponieważ, po szkolnych latach całkowicie straciłem z nim kontakt.
Moja była miała bardzo dużo pokarmu, ale nie karmiła bo bliżniaki gryzą. W praktyce to się marnowało. Sprawę załatwiłem w wylęgarni, zostawiając codzień rano przed pracą 4 butelki z kapslami, tam kobiety se odciągały, i potem wolne z pracy na 2 godziny / pełne butle pod pachę, i cheja do dzieci karmić. Córka to żarłok, syn był zawsze niedopity, przez córkę przypadło mi zawsze smakowanie tego obrzydlistwa / ble / - inaczej nic nie piła, wpływ teściowej. Po karmieniu powrót do pracy