Kliknąłem na listę użytkowników i zauważyłem,że są tam bardzo ciekawe awatary.Jedne są ambitne i poważne,inne śmieszne.
Które Wam się podobają lub ewentualnie śmieszą(w pozytywnym znaczeniu)?
W sumie każdy avatar coś w sobie ma.
Ma.Wiem,że temat taki trochę nie taki bo można się narazić,że się nie wymieni awka kogoś kogo się lubi.
Mnie się podoba:
Już kiedyś się nim zachwycałam. Uroczy jest
To chyba bardzo indywidualna sprawa.
Ja chcialem by avatar coś o mnie mówił.Kiedyś była to chmurka nad Gran Canarią bo byłem dumny z tego zdjecia.
Teraz powazniej…
Buntownik jakim był Brando.Czarno bialy bo takie zdjecia i kino cenie najbardziej.Jego oblicze przeszło do historii…I fajnie mieści się “w ramce”.
Ja mam byle jaki.O Joko nie mogę napisać bo niedaleko siebie mieszkamy to oskarżą mnie o różne różności…
Birbant ma fajnego awka.
Krawacik był fajny. Oryginalny. Temu też niczego nie brakuje.
I tak Cię oskarżają o wszystko, co możliwe i niemożliwe, więc jedno oskarżenie więcej chyba nie zrobi różnicy?
Zwracam uwagę na awatary i prawie o każdym bym coś napisał, no chyba, że osoba mnie kompletnie nie interesuje (a są przecież takie).
Conradus ma fajny, bo ma na kapeluszu czerwony latający talerz a co do joko, to zainteresowałem się swego czasu, kto też jej ten witraż stworzył.
Awatar collinsa wytłumaczył kiedyś sam jego właściciel a mój jest zwykły, ale chyba dobrze reprezentuje moją rozczochraną psychikę, szczególnie na tle 3 kolorów, które wrócą jak srutin się skicha … Prędzej lub później musi to nastąpić.
Grunt że masz w nim pióra.
To mi najwiecej mówi i wzbudza sympatie
Inna sprawa że faktycznie,takie czytanie miedzy wierszami,bywa ciekawe.
Problem jedynie z tymi którzy być może,sobie tego nie życzą
W necie ciągle stąpa sie po kruchym lodzie
Kiedy kilka lat temu, kiedy pierwszy raz zetknęlam się na forum z awatararami, pomysł wydał mi się mocno ekscentryczny. Z czasem przekonałam się do awatarów i nawet sama zaczęłam używać.
Czasami fajny jest zaskakujący kontrast nicka z obrazkiem. Podoba mi się też przemyślana i spójna kompozycja nicka, obrazka plus wyrażenie solidarności z Ukrainą. Są awatary dowcipne, humorystyczne, zdystansowane, wywołujące usmiech i to też mi się podoba.Są awatary tajemnicze a przez to intrygujące. Może właściciele coś o nich pisali ale jestem tu niezbyt długo i ominęła mnie przyjemność poznania ich znaczenia. Są też awatary z mocnym akcentem kolorystycznym, który zwraca na siebie uwagę. I to też wydaje mi się ciekawe.
I jest ten jeden - subtelny, elegancki, dyskretny. (Ukłony dla tej Pani )
Ciekawe czy jest już jakaś awatarologia? Pewnie ktoś, jakiś psycholog czy socjolog, przeprowadzał analizy awatarów na forach świata i wyciągał z tego jakieś wnioski.
Z tego co wiem, to Niebieski Kapturek napisał spore dzieło na ten temat, ale przyznam, że nie czytałem.
Wybaczcie, pomyliłam tematy.
Moj to takie zjecie pamiatkowe.
Kicia, ktora była wierna towarzyszka przez blisko 20 lat.
A nie wszyscy stosuja swoje indywidualne pomysly, czesc zadowala sie literka z urzędu.
Sa tacy, ktorzy co jakis czas zmieniaja, i tacy, ktorzy trzymaja sie jednego wzoru, czasem z niewielkimi modyfikacjami.
Mozliwosci jest wiele.
To przeze mnie… Ja temu winny.
Oczywiście, poszłam jak owca za Twoim wpisem.
Właśnie fajny masz ten avatar, ma w sobie to “coś” :)) @Conradus .
Mnie zawsze śmnieszyło, gdy avatar zgadza się z nickiem. Już nie pamiętam, czy na starym Pytamy czy gdzieś w Internecie, ale ktoś miał nick Strzały, a w avatarze faktycznie były strzały
A ja właśnie tak wolę, avatar z nickiem wg mnie powinny być spójne.
Na starym pytamy były lepsze awatary