Bez muzyki, bez piosenek, mielibyśmy więcej czasu na myślenie, obserwacje,

czytanie, czyli bylibyśmy mądrzejszymi?

• Tak
  • Nie
  • Trudno powiedzieć
  • Mam jeszcze inne zdanie nt. temat

0 głosujących

Z pewnoscia.Bez protestsongów o Renacie i innych kucharkach.
Ale i tak to poza Twoim zasiegiem.

4 polubienia

Nie dobijaj kolegi. A Discopolo mimo wszystko jest nurtem no może nie koniecznie muzyki… :stuck_out_tongue_winking_eye: Ale nurtem… Za to łatwo rozpoznawalnym. Rytm to umcia umcia umcia…

1 polubienie

Umysłowym, uściślił bym.

3 polubienia

Nie będę polemizował z przygłupem o mózgu zżartym przez alko.

Siad dziadu.Obrażasz kolegę. A sam chlałeś tanie wina.

2 polubienia

Ty zawsze na powiedzianą ci prawdę, odpowiadasz chamtswem i prostactwem, które zastępują ci rozum. Ale to tak jest, jak się ma popłuczyny zamiast umysłu, czego jesteś dobitnym przykładem. Nie masz żadnej wiedzy oprócz naiwnych fantazji, którą nam tu notorycznie i do złudzenia serwujesz. Nie stać cię umysłowo na nic innego. Twoje buty są mądrzejsze od ciebie. A teraz zrób sobie sondę i sam ją wypełnij. Jak zawsze. I na dodatek brak ci godności, Wszystko w temacie.

3 polubienia

Coorva…Ile energii w Tobie.Jestem pod wrazeniem.
Ale zgadzam sie!
Zadawanie pytan po to jedynie by po wielomiesiecznych doświadczeniach,prowokowac i denerwowac,jest zwyklym paskudztwem.Lub,jak kiedys wspomnialem,przejawem narcyzmu.
Mijaja miesiace a i chyba lata,wiec jaki w tym sens?
Proba"ewangelizacji"?
Autor sam chyba nie wie,co to oznacza.
Ja sobie oczywiscie"podskórnie żartuje"ale jak mi coś capi sektą to mi humor mija.
I kolega nasz jaki jest taki jest ale dla jego dobra…
ok.

3 polubienia

Myślałeś jełopie, że ty możesz mnie obrażać, a mnie nie wolno ci odpowiedzieć podobnym? Ja pierwszy nikogo nie obrażam.

Jak mniemam,nie traktujesz mnie jako wroga no.1 wiec pozwole sobie to wykorzystac.
Usiądz czlowieku na doopie i choc ten jedyny raz w życiu,posluchaj.
A jak mnie lubisz,zrób to dla mnie!!!
Nie ma wiecej poezji niz te zawarte w muzyce.I do nich słów nie trzeba.
Gdybys tylko wyszedl poza siebie samego i raczyl zwrocic uwage na takie np. zdanie zza ekranu:
Misja,Rolanda Joffe,z muzyka Ennio Morricone
glos narratora mowi:
“gdyby tylko znalazl sie choc jeden czlowiek ktory by to dostrzegł…Za sprawą muzyki mozna byloby podbic całą Ameryke Pd. bez jednego wystrzalu.”
I jest to historyczna prawda bo Guarani tacy wlasnie byli!
Muzyka jak i inne sztuki,są lub bywają kluczem do porozumienia w tym świecie.I hanba tym którzy z tego kpią lub sprowadzają do poziomu disco polo!
Bez muzyki bylibysmy głupsi i ubożsi…Nasz wrazliwość zostalaby mocno zredukowana.I pamietaj o tym gdy znowu cosik tutaj zapodasz…
Bo,tak poza wszystkim,przygadal kocioł garnkowi…

1 polubienie

Taaaa, a jutro bedzie pierwszy dzień wiosny …

Przypomnę ci, bo skleroza to straszna choroba.

Tak harmonik pierwszy obrażał ludzi z Pytamy 29 marca 2021 …

3 polubienia

Wolno Ci mieć takie zdanie, a mnie wolno moje. Tyle, że za moim stoją miliony harmonijnych gatunków, a za Twoim jeden ewidentnie nieharmonijny, patologiczny, szkodliwy, wytwarzający w harmonijnym środowisku wodnym oceanów wyspy śmieci kilka razy większe od całej Polski. Jak ja znałem Morricone’a, to pewnie jeszcze byłeś na butelce.

Glupcze,nie wiesz o czym mowisz ale obrazac umiesz jak nikt inny.
Wyczerpaleś moją cierpliwosci a i dobrą wole.Kazdy teraz to widzi. I to jest dobre.Jedyny plus tej straty czasu.
Cwałuj sobie dalej w ten niebyt,jesli w ogóle rozumiesz co sie do ciebie mówi.
Widzialem juz rozmaitych chamow.Ale takiego głupca,nigdy.
A ty jeszcze to lubisz…

2 polubienia

Można usuwać czyjeś najwartościowsze tematy i wypowiedzi, i udawać Greka, że to niewiele znaczy w porównaniu z dosadniejszym słownictwem. Na Pytamy od początku brylowały wiadomonacyjne kliki, i tylko dzięki mojej postawie coś ten portalik znaczy.

Dla mnie jesteś mniej niż zero, choć w chamstwie i bezmyślności zapewne przegrywam z tobą.

Trzeba ci przez ten łeb kilka razy: Oto jak pierwszy obrażasz ludzi. 29.03.2021:

1 polubienie

No to dalismy sobie po razie.
Kazdy widzi te kupe goovna jaką za kazdym razem budujesz.
Jedna nauczka dla mnie.
Nigdy wiecej.

2 polubienia

Oj chłopaki chłopaki,nauczcie się niektórych traktować jak upośledzonych.
Ewentualnie ominąć tematy usmiechem politowania zamiast niepotrzebnie sobie nerwy szarpać:)
Stosuję od lat i gorąco polecam.

Aktualnie siedzę na ławce i jestem zharmonizowana z harmonijnym ślimakiem :heart:

2 polubienia

A dlaczego ten ślimak z rogami? Ślimakowa się o to postarała? :wink:

1 polubienie