Biały ryż z Lidla

Przed północą wczoraj ugotowałam ryż. Zjadłam pełną michę…masło, cukier takie tam…ale nie w tym rzecz… Przeglądałam te ziarenka takie na wpółprzezroczyste, nie zrobiłam próby testowej czy to plastyk czy ryż ( plastykowy ryż ( a taki też robią już… (i sprytnie mieszają pół na pół…)pływa na powierzchni wody, normalny ryż opada…).

Obudziłam się w nocy bo zabolała mnie głowa… wstałam, ledwo poszłam do water closet, siedzę i tak mi niedobrze, kręci mi się w głowie ( jak kiedyś po przedawkowaniu promieni słonecznych mdlałam wtedy). Chciałam zęby umyć nie mogłam ustać nawet, wróciłam do pokoju, mroczki ciężkie przed oczyma, nie wiem gdzie iść, uderzyłam się po drodze o szafę… potem o drzwi, mroczki trochę ustąpiły i odnalazłam kierunek do łóżka padłam jak długa… myślę że to o ten ryż chodziło… on mi zaszkodził…

coś na rzeczy jest… kiedyś najadłam się tartego jabłka w słoiku - cały sklepowy słoik zjadłam prawie - miałam też objawy zatrucia, o konserwanty chodzi).

Na szczęście żyję:) - ale tego ryżu już nie tknę - nie kupię… uważam że to ten ryż mi zaszkodził…nie że sobie wkręcam…

Ja ostatnio zjazdem przeterminowany jogurt. 3 tygodnie po terminie i żyje.
Mam mocne flaki. Denaturat mi nie straszny.

Nabiał to co innego… tam jest data do przodu nawet 2 tyg… i to na sklepie w pudłach gdzieś z tyłu…można zobaczyć.

Często jem po terminie. Dziś pierogi ruskie. Lekko kwaśne już ale zjeść się dało.

Bo kto o zdrowych zmyslach jada ryz jak nie musi?
A jak taki pzezroczysty to mogl byc juz czyms jako polprodukt poraktowany i gotwanie mu nie posluzylo.
Poza tym tak duza dawka weglowodanow? Moze zaszkodzic kazdemu.

Nic mi nie wiadomo o plastyczanym ryżu, ale…

…zastanawia mnie fakt, na czym Ty ten ryż ugotowałaś, skoro jak piszesz, nie wrzyciłas go do wody.

…te takie tam dodatki do ryżu, też być może nie były takimi tam dodatkami.

…nawet po lekkiej kolacji późnym wieczorem, obciążasz nie tylko żołądek.

…ryż przed gotowaniem należy kilkakrotnie wypłukać. Nawet, a przede wszystkim ten w torebkach (którego notabene nie używam).

Skąd wiesz jak duża dawka ? Miska misce nierówna…

Wszystko da się zjeść lody wieczorową porą też, i żadnych rewolucji nie było…

Sadzac po tym jak pisałaś o ilosci pączkow miska nie mogla byc mniejsza od sredniej wielkosci miedniczki :joy::joy::joy:

2 polubienia

Haha pączki już wydalone… a miska była większa od misek w moim staniku :stuck_out_tongue:

Rozmiar E czy F? :wink:

Eeeee… rozpędziłaś się. Ale mniejsze niż Tfoje, bo pisałaś kiedyś jakie masz balony :stuck_out_tongue: