Ale to niczego nie zmienia.Jako członek LSD,przynajmniej,PRZYNAJMNIEJ milczałby.I raz jeszcze…O ile jest to głos przeciw udzialowi Polaków w bezpośredniej wojnie,ok.
O ile coś innego,zwykłe coorestwo.
Miller to ciekawy egzemplarz.
Ake tutaj popieram, ze Polska nie powinna, a wrecz nie moze sie angazowac w dzialania wojenne jako “mięso armatnie”
Co innego udostepnienie terytorium na dzialania zwiazane z logistyką. I nie jest to na zasadzie, ze niech inni walcza za nas.
Abstrahujac od ideologii, ktora tworzy Putin?
Troche mna trzepnelo, bo nadrabiam zaleglosci z ostatnich lat - po udanej operacji usuniecia kamienia nazebnego uslyszalam, że ja jako genetycznie biala mam lekko żółtawe zęby. Swoje, zdrowe, poko co. I to normalne, bylo to stwierdzenie faktu bez podtekstow
Gdyby to tak bylo z ta wojną? Jaki swiat bylby piękny ? @collins02 nam sie latwo czasem ocenia zachowania innych. W ostatnich lokalnych zaglosowalam na konserwatystow. Kociarze, doslownie , zawsze maja swoich zwolennikow, ale to co wyprawial socjalistyczny alkad? PiS by sie nie powstydzil. Dzis klne, bo nowy rozwalil stare uklady, zwlaszcza w zakresie transportu gminnego. Duzo by pisac, ale jak obecnie nasz zamiar sie umowic? No to uprzedz, ze korzystasz z komunikacji zbiorowej i wez poprawkę pol godziny? A do tego poprzedni przewoznik jest w stanie likwidacji ? Bo go odcieli od żłobu?
Zmiany nie sa latwe. Ale autobusy to teraz scania i solarisy w wersji full.
Grafik sezonowy? Lato juz sie zaczelo, wiec wojna komunikacyjna przycichnie.
I tak to tez bywa z Ukrainą. Putin zagral na nosie Trumpowi? Tak. Jak długo ? To nie jest partia szachów a jezeli to przestrzennych z nieograniczonym dostepem dla graczy.
Zawsze pokój lub ewentualne zamieszki,to jednak coś innego niż wojna.Co w tym dziwnego?
I kosztuje inaczej…
Tak. Miller wypowiadał się, że jest przeciwny wysyłaniu polskiego wojska na Ukrainę.
Pamiętam go jakim był premierem i pamiętam jak go Kwaśniewski udupił. Nie obdarzam Millera sympatią, niezły z niego megaloman ale i inteligentna bestia. Ne zapomnę jego wypadu z SLD i przystąpienie do Leppera. Ale i tak był lepszy politycznie premierem od Morawieckiego czy Szydło.
Co do Morawieckiego,musiałbym sie zastanowić
Zrobił kiedyś wypad do Anglii,za który go do dzisiaj uwielbiają i wciąż mnie pytają o faceta w okularach
To był w sumie drobiazg ale przed kamerami i to wcześnie rano.BBC to kocha i wcale się nie dziwię.To jak dopaść dyliżans na Dzikim Zachodzie
W każdym razie,sprawdził się,nie zgłupiał i nie uciekał…Było o naszych przytuleniach Ukraińców i to w mordę draniom którzy w ramach ue twierdzili ze nic nie robimy w sprawie uchodzców…
Nie wiem czy ktokolwiek wtedy zachowałby się lepiej niż nasz Pinokio.
Jestem mu do dzisiaj wdzieczny i podkreślam to na każdym kroku.
Natomiast na temat towarzyszki Szydło nie zwykłem dyskutować.Nie zwiedzie mnie tzw."czas akcji"ani fakt niby nobliwej kobiecości.
Jestem na “NIE” i to z wielkim wykrzyknikiem.
Nie o tym miało być ale mnie troche poniosło…
Przepraszam więc autora pytania…
Kwesta Szydlo to jest kiriozum na skale trzeciego świata. I tak kulturalnie po temacie sie przeslizgnales. Morawiecki? Za dobrze wychowany jak na to szemrana trzodę prezesa.
Nie wiem…Nie zależy mi na jakiejś głębszej kulturze w tym przypadku Czasem wręcz przeciwnie!