Boicie się upałów?

:pink_heart: :cactus: :sailboat:

Moja pierwsza piosenka,zagrana w 1992 roku,na pierwszym dyżurze w Radiu Merkury. :grin:

1 polubienie

No nie wiem czy nie nalezy sie bac upałów?
Tu w ciagu ostatnich 5 dni na skutek upałów zmarlo 266 osób. Nie wszyscy z powodu udaru cieplnego, ale temperatury przyspieszyly zejscie z tego swiata.

1 polubienie

Jak co roku o tej samej porze?
Ja sie cieszę na upały.Nienawidzę listopadowej pogody choć wczorajsze 32 st. to troche ponad to,co lubię.

2 polubienia

Malo kto lubi listopad. Przynajmniej na półkuli polnocnej. Nawet nad Morzem Srodziemnym z czasem do tego wniosku dochodzisz :rofl:

1 polubienie

Eee tam…Spedziłem kiedyś przełom stycznia i lutego,na Teneryfie i to było TO!!!
24-27 stopni,świeże powietrze na plażach czy w górach…
Nie bardzo wiem,kiedy oni mieliby te “listopadowe” dośdwiadczenia…Może w listopadzie?

Pogoda na Kanarach bywa bardzo zmienna.
Bywa tam Amageddon i snieg na Teide.
Jest blizej rownika, więc cieplej na pewno a i dlugosc dnia bardziej wyrownana. Wieczna wiosna, aczkolwiek nie jest to tak lagodny klimat jak na Maderze.
A styczeń - luty to tam poczatek lata…:grin:
Przeklenstwem bywa kalima czyli lepka mgla wymieszana z saharyjskim pylem

Ja osobiscie na Kanarach bym nie chciala mieszkac.
A co do tego listopada?
Najlepiej na ten czas to sie by do Australli albo Argentyny przeprowadzić?

Upaly nadeszły. Szczesliwy kto nie musi pracowac, zwlaszcza na zewnątrz lub w nieklimatyzowanych pomieszczeniach. Choc i w domu ciezko, zwlaszca gdy sypialnia na poddaszu. Dobrze ze barn mam w ofrodku to moge sie schlodzic czasemi.

1 polubienie

Kurna a moja babcia jeszcze dziś w największy upał na cmentarz pojechała na rowerze by poplewić chwasty. Ja umieram a ona kwitnie do chu*ja wafla

1 polubienie

Starsi ludzie maja obnizona cieplote ciala, ale i tak najbardziej im grozi udar…

1 polubienie

Teide to Park Narodowy.Tam się raczej nie mieszka.Już prędzej filmy kręci.Ja byłem tam na różnych wyspach w ciągu,jak policzyłem 6 miesiecy w roku.Nie byłem tylko w okresie koniec pazdziernika polowa stycznia ani w sierpniu czy w czasie Wielkanocy.
Nigdzie nie jest idealnie.Zawsze są te czy inne miesiące które wręcz nie nadają się do życia…

1 polubienie

Dobrze, ze udaru nie dostała.
Ale wiekszosci starszych ludzi ciagle zimno.

1 polubienie

Mam kilku znajomych zevstarych madryckich lat. W polowie lat 90, kiedy nastapilo takie pospolite ruszenie - w Madrycie dalej nie zajedziesz, ale na tej termirierze swiat sie nie konczy?
“Wyemigrowali” na Kanary. I po tych trzydziestu latach tak sievtam zakorzenili, że nawet nie mysla o powrocie do Europy :laughing::wink:
Nawet na wakacje zdarzalo się im do Afryki…