Dziwna sprawa…Pozornie?
Sam nie wiem…
Złości tyle wytwarzały te igrzyska że było od wstydu,przez łzy czy triumf,po wszlkie wyobrażalne analizy.Ale DZIAŁO SIĘ!
A teraz znowu człowiek musi sobie radzić sam Czyli coś co ja osobiście,kocham najbardziej,wciąż szukając CZASU.
A jednak…Ten dwutygodniowy zegar"padł"i czasem czegoś jednak brakuje.Niespodzianek,emocji,kibicowania,nadziei…
I tego magicznego mobilizowania sie na określoną godzinę…
IO się skończyły, ale, wybacz trwa TDF pań i zaraz zaczyna się transmisja. Sorry, ale już jestem obesr…, w nerwacji cały. W czołówce telewizyjnej przed startem pokazali naszą Katarzynę, jak wczoraj pracowała, a tabela ma piękny wygląd. Na samej górze w żółtym tle; - Kasia Niewiadoma. Kasia, nie Katarzyna. Czemu tak, nie wiem? Ale to bardzo sympatyczne. Słucham teraz wypowiedzi ekspertów przed startem.
Łatwiej.I lepiej chyba im brzmi
Ale start jest chyba ciut pózniej…
Tak,przełaczyłem
Jedna z Holenderek wyraznie"skacowana"
Dobry omen?
Mam też info, że dziś o 17 będę widział Igę na bieżąco z Kostiuk. Skończyły się igrzyska, ale sport toczy się nadal. I to jest wspaniałe.
Tu, w Holandii mają pozytywnego pierdylca jeśli chodzi o kolarstwo, a na rowerach oprócz mnie jeżdżą niemal wszyscy…
Start jest później, ale oni już tam są, tzn holenderska tv i wypowiadają się eksperci oraz, a jakże, przekleństwo naszych czasów czyli reklamy.
Myślę, że ten temat pasuje do wyrażania naszych emocji sportowych.
A tak w ogóle myślę, że Holandia by Tobie pasowała. Angielski znają wszyscy oprócz mnie a murzyństwo jest spokojne.
Idealnie.
Tylko czasem muszę troche spać…
Mamy dość. Dość trans dewiantów, kobiet z jajami i marnej ilości medali.
Nie przeżywaj, życie toczy się nadal. Nasza Kasia Niewiadoma walczy w Tour de France i ma szansę to wygrać. Otwórz następne piwo, jak i ja otwarłem i trzymaj za nią kciuki, tak i ja za nią trzymam.
Do mety 22 km, Kasia 11. Świetnie…
Tak…Gadają tylko o Holenderkach ale…Klasyfikacji nie przeskoczą
Zobaczymy.
“Katija Niwijadoma attacking from the group…”
15 km do mety…
Oj bedzie końcówka!!!
Chyba Kasia popelnia błąd,puszczając tę Francuzkę…Ja bym tego nie zrobił
Ona jest tylko 40sek. za Kasią…Czyli jest obecnie wirtualnym liderem…
Jest lepiej!
Niewiadoma znowu na czele o 11 sekund…Wirtualnie…
Wielkie brawa dla tej Francuzki!!!
Akcja jak kiedyś chyba tylko u…Halupczoka
Kasia chyba bezpiecznie,25 sek. za,na 6 miejscu
Tak, Kasia 6, miaLa 21 sekund do Francuzki.
Czyli dalej jest liderem.Ostro bedzie jutro
Jeszcze, qrva, nie podali.
Jest!
Ma 16 sek.przewagi czyli zmiany w sumie,minimalne.A jutro wiecej gór.
jeeeest !!! Ma 16 sekund nad Kerboal…
A Ty jedną nade mną…
?
Jedną co…
Aaaaaa…No to w @benaskowym konkursie nie miałbyś szans
Czy brakuje igrzysk? Tusk właśnie ogłosił że Polska bedzie sie ubiegać o organizację olimpiady w 2040 lub 44 roku (wcześniej nie ma szans)
On juz krzyczal,cytuję “Hurra!My potrafimy!” [a propos igrzysk w Zakopanem]
To prawie to samo, co np w 2088. Sprytne z jego strony.
No nie wcześniej naprawdę sie nie da. 2032 - Brisbane. 2036 zaklepali sobie Niemcy na stulecie tej w Berlinie i raczej trudno będzie ich pokonać w głosowaniu. A dwie kolejne olimpiady tak blisko siebie? Tez raczej nie przejdzie. Wiec najbliższy możliwy termin to 2044. Stulecie Powstania Warszawskiego. I stulecie Polski Ludowej