Brawo Holandia brawo!

Nie ma żadnego naukowego dowodu, że się szmaty na pysku nosi… nie ma! ściągnęli już kagańce ?;D Polska zawsze jest sto lat za murzynami…

https://www.fronda.pl/a/holandia-rezygnuje-z-maseczek,148065.html?fbclid=IwAR0XCxwYVXhAcNDAAKvAoGkTMyCqUu57NcZWe8rzolGeB4_2zkYTpBogS84

Holandia nie może rezygnować z maseczek, bo nigdy nie były obowiązkowe. I nosił je tylko ten, kto chciał. A ten news można se w zadek wsadzić, gdyż pan redaktor spóźnił się o 3 miesiące. A o tym, że w Holandii nie trzeba nosić maseczek, pisałem na forum ze 3 razy albo i więcej. Takie są te polskie rewelacje na temat innych.

5 polubień

Bo to wolny kraj, nie to zaściankowa Polska.

z 30 lipca artykuł zdaje się

Niemcy też wolny kraj, a maseczki w lokalach publicznych nosić trzeba. Ale poza nimi, obowiązkowe nie są.

3 polubienia

Ja nie czytam tu wszystkiego, pisałam przecież.

[quote=“birbant, post:5, topic:10808”]
Niemcy te

Za Niemcami akurat nie przepadam…

1 polubienie

Ogólnie Niemcy są w porzo.

2 polubienia

Większy kontakt w życiu miałam z Holendrami, może przez to tak napisałam… krzywdy mi jako tako nie zrobili, nie żeby coś:D gościła mnie jedna polska rodzina w Niemczech kiedyś… dawno temu… .

2 polubienia

a kiedy bedzie marycha przez neta?

3 polubienia

To FEJK!

Tak samo jak PANDEMIA!

1 polubienie

Już to chyba gdzieś czytałam…

1 polubienie

W Polsce tez nie trzeba nosić maseczek na otwartej przestrzeni.

2 polubienia

Lol widzę marycha w netto

1 polubienie

A ile kosztuje brutto? :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 polubienia

Moje doświadczenia z Niemcami są bardzo niemiłe, też ich nie lubię i mam podstawy, co innego Holendrzy - życzliwi, uśmiechnięci, pomocni.

3 polubienia

A to nie wiem, 6 miesięcy ćpałem morfinę, dziś by się przydała, ino NFZ nie chce sponsorować. Co za życie ?

1 polubienie

To Jula ma nietypowego Niemca… :innocent:

2 polubienia

Nikt tez jak do tej pory nie udowodnil naukowo, ze spadochron pomaga przezyc upadek z duzej wysokosci. Wiec ja bym sie nie ekscytowal.

3 polubienia