– ale to tak nie działa. Zostawisz im Putina, to dostaną Rosję. Chyba nie sądzisz, że ją oddadzą jak Putin odejdzie z polityki?
Chinczycy jak Rosje dostaną to juz jej nie oddadza.
Nigdy nie piles na imprezach za polsko chińską granicę na Uralu i za flote radziecką - do dna?
– czyli na podstawie własnej niewiedzy i tego że gdzieś indziej przysłowiowych Murzynów biją pozwalasz mi mieć własne zdanie. Daruj sobie…
Mozesz byc tak mily i nie cytowac wybiorczo? I do tego wyrwane z kontekstu?
Powinno być; - nie dotarło do mnie. Mimo, że szukałem.
To specjalność kolegi @Wabbit
Ale na tym dyskusja nie polega…
18+
Ale, rozumiesz, ludzie lubią mieć coś na obiad. Lubią też polityków, którzy się z tego nie podśmiewają…
Kto pił, temu teraz się spełni…
Ja rozmawiam bez pośredników. To tak dla jasności…
Rozumiem.
Czyli wracamy do punktu wyjścia: nie wiadomo, co się dzieje. A pamiętasz może taki kawał z czasów PRL-u jeszcze? 20 osób to nielegalna demonstracja, 50 osób to nielegalna organizacja, 10 milionów osób to garstka ekstremistów. Jak przeczytałem o tej ‘skrajnej’ prawicy stanowiącej jedną trzecią francuskich wyborców, od razu mi się skojarzyło. I z tego będę się mógł śmiać niezależnie od ostatecznego wyniku wyborów…
Polska od morza do morza (ba, oceanu nawet) juz sie spelnila. Co prawda w ramach UE, ale zawsze
W ten sposób patrząc, to granicę polsko-chińską też już mieliśmy, ale straciliśmy ją po I-szej wojnie światowej…
W ramach carskiej Rosji?
No niezupelnie, bo Polski jako niezaleznego kraju na mapie nie bylo.
I nie na Uralu…
No widzisz. Polski sięgającej do wybrzeża Atlantyku też na mapie nie ma, co już ci jakoś nie przeszkadzało…
Ty nie cwaniaczkuj. Polski wtedy w ogole nie bylo…
No jakby się uprzec i cara tytul króla Polski do czegos zobowiązywał?
To gdzies hen, na Amurze?
Wspolczesnie to nie ma co o tym marzyć
Naucz się czytać mapy, to wtedy pogadamy kto tu cwaniaczkuje…