Ty mnie o espańskich zlewkach nie nadawaj, Niedawno kolega @benasek wylewał cóś do zlewu.
To Wy tak z dobrobytu tym piwem po zlewach chlustacie?
Z przeterminowania. Dawno u benaska nie byłem, to i piwo się marnuje…
Bez przesady, kolega mial pecha
A ten plyn nazywany piwem? Ma inne zastosowania , po co od razu wylewac!
Ostatnio Estrellę sobie zapodałem. Jest bardziej znane hiszpańskie piwo?
Gadziny taki kapsel wymyśliły, że ledwo znalazłem różnicę między tym, co żem degustował w Madrycie.
Zeby nie być gołosłownym:
Ogolnie w piwnym nazwnictwie estrella czyli gwiazda jest słowem wytrychem. Trzeba sprawdzac co jest dalej w nazwie ostatnio testuje lokalne browary, ktore wchodza na rynki w cenach dumpingowych
Espańczyki niech przy winie zostaną, bo piwo trza umić robić… Nieprawdaż, kolego @benasek ?
Tak, wiem. Z tych Estrelli to chyba Daura króluje. Kilka roznych udało mi sie dorwac i sprobowac.
Jak przezyles to masz żołądek niczym sep czy inne ptaszydlo padlinozerne
PH zoladka takie, ze kwas solny na drinka
Wina mają dobre, nie da się tego ukryć
Aż tak źle nie jest. Zdecydowanie gorsze udało mi się napotkać. Nie będę wymieniał nazw, bo nie są tego warte.
Powrót piekieł nadchodzi…byłam ostatnio w sklepie na B i tam było tak gorąco, że myślałam, że to wrota piekieł. Niestety na nast.tydzień zapowiedzieli kolejne
…I duża wilgotność powietrza do tego…co za czasy…
A na przykład, na ten przykładowy przykład, jakby było - 60C, to już nie piekło? Taka temperatura, to taki sam efekt dla ludzia, jak +60C. Tylko ta pierwsza lepiej konserwuje mięso…
Co tam 60-małe pifko “Wierchojańsk toczy bój o miano najzimniejszego miejsca na północnej półkuli z inną miejscowością w Jakucji – Ojmiakon. To właśnie tam temperatury od wieków są w stanie spaść nawet poniżej minus 67 stopni Celsjusza.”
Jakby minus to nie u nas…u nas takie w sam raz na waciaki temperatury
co w tym dziwnego
w lecie jest ciepło, w zimie zimno.
w lecie są burze, a w zimie śnieg
W jakiej skali liczysz?
451 stopni?
Marnotrawca, mrowki take malutkie czarne mozna wywabic niczym azotoksem na wydmy/diuny
Szczerze wolę burzę bo nie jestem do życia w te upały
Mam ich już serdecznie dosyć jak na ten rok