Chamstwo chorych?

:joy: :joy: :joy:

birbant: im powazniejszy, tym smieszniejszy… :wink:

1 polubienie

To; - “Śmiej się pajacu”…

Leoncavallo.

3 polubienia

Sam chciałeś…

2 polubienia

I niesamowicie ogromnie bardzo dziękuję. Wsłuchawszy z wielką przyjemnością.

3 polubienia

Bardzom rada!

2 polubienia

I jam takoż. :yum:

1 polubienie

Nie watpie, ze dacie mi jeszcze okazje… :wink:

Popatrz sobie ba ser, to się roześmiejesz. Nie będziesz musiał czekać.

2 polubienia

bez aluzji prosze :wink:

1 polubienie

Założę się , że na widok sera kolega wybuchnie szczerym śmiechem. Po co ma czekać, aż my go rozśmieszymy? :stuck_out_tongue:

1 polubienie

Skad znasz ten sposob, to ja juz nie wnikam… :wink:

:thinking::worried: Jaka bezczelność !, chyba taka że mam zablokowany dostęp do szpitala bo oddział jest zlikwidowany, a lekarzy, pielęgniarek nie ma / neurolog dopiero za rok w listopadzie, podobnie kardiolog, sprzęty się kurzą w magazynie. 6 lat po zawale i szpitalu nie mam dostępu do badań kontrolnych - a minimum 4 w roku dla mojej jednostki chorobowej, zapisanej w obowiązkach oddziału udarowego / pierwsze się udało zrobić 2 miesiące temu po 6 latach /. Leki drożeją z każdą dostawą, moje specjalne są reglamentowane aż do 1/2 opakowania na miesiąc. Pozostałe 1/2 miesiąca nie ma leczenia bo czym, niektórych nie mam od 4 miesięcy. Nowej generacji są zamieniane na starsze i gorsze by ministerstwo nie musiało płacić za refundację i zezwolenia na obrót w Polsce. Efekt - zadłużone szpitale. Tych podmieniono w zeszłym roku około 2400 z różnych pseudo powodów dla 90% różnych chorób i chorych / brudna fiolka czy substancje czynne, niezgodności w ulotkach itd. Decyduje NFZ i widzi mi się ministra. Chamstwem jest okradanie chorych z ich składek i ubezpieczeń które małe nie są. Nikt nie korzysta z usług szpitala czy lekarzy bez potrzeby czy choroby. Ludzie muszą wybierać czy żyć jakoś czy się leczyć. Mamy potrójne standardy - leczenie z NFZ, prywatne i dla wybranych. By chorować trzeba mieć zdrowie za 2 koni

1 polubienie

Były do odkupienia za 20% pierwotnej wartości i bez skutku, teraz są naprawiane / modernizowane bez przetargu / przez prywatną spółkę, na polską chomologację dla szpitali, za grubą kasę, ponoć z rezerwy ministerstwa

2 polubienia

Znam powiedzenia oraz przysłowia polskie, to z serem też i połączyłem je z twoimi komentarzami. Pasuje, jak ulał.

2 polubienia

Mnie jakoś nikt nie powiadamia że będzie wizyta u lekarza zamówiona. Co innego leki - weź tabletki o 8.00 albo uzupełnij leki, pozostało 10 sztuk, powiadomienia które i tak płacę. Usunięcie ich to rezygnacja z leczenia

2 polubienia