Chcę Wam powiedzieć, że

@collins02 Może trwać. Jego ojciec też szczupły… - Dziadek męża od strony Matki dożył 98 lat: słodycze wcinał na tony, likierek, koniaczek i waga w normie do końca. Podobnie mój kolega: jego Mama i Ojciec szczupli chociaż już starsi, on tak samo i jego córka też. On i córka trochę ruchu mają ale i dużo siedzenia: za to ciastko do kawy i tradycyjna polska kuchnia bez redukcji kalorii na co dzień… i nic się nie osadza. A reszta ludzkości musi się pilnować na każdym kroku :upside_down_face:

1 polubienie

@gra I jeszcze kiedyś było imię Emil…

1 polubienie

Komuś się nie podoba imię Emil?
em50

@collins02 No mógłby… Nie każdy kto się rusza i nie tyje to tylko dlatego że taki przykładny, uważny i dbający: a te inne ludzie to takie jedzące i nie dbające i dlatego nieforemne.

pewnie Dodzie, bo cos do Emili szczescia nie ma…

2 polubienia

Tego nie pamiętam, nie słyszałam.
Teraz Grażyny i Janusze mają dzieci: Brajanków i Jesiki. No i ta Julka - nie wiem skąd i dlaczego :slight_smile:

@okonek @ gra Nieee…

2 polubienia

A, tę książkę kiedyś czytałam córce. Ale to też obciachowe imię?

@gra I jeszcze “Karyna” i “Seba”- też ktoś się może głupio poczuć

@gra Kiedyś był film na podstawie książki, lata 90te zdaje się, leciało w TV, to się dzieci przeżywały: Ty Emilu. Teraz chyba już mało kto pamięta…

2 polubienia

@joko Podoba się. To było dawno temu. Już po temacie…

1 polubienie

Aby to “nie pozwala zasnac” nie znaczyło że chrapie.

2 polubienia

No to jak?Tym samym cukrem który"śmierdział"?

Nie. Są środki zastępcze .

Emil ładne imię .

2 polubienia

Była jeszcze świetna książka “Emil i detektywi” Ericha Kaestnera.

2 polubienia

A może lepiej zwiększyć aktywność i podnieść kalorykę? 1300 to jakoś mało, organizm może chomikować i magazynować wodę. Efekt jojo murowany jak wrócisz do normalnej kaloryki.

Chociaż nie przepadam za jej twórczością to zdecydowanie lepiej śpiewa po angielsku… :wink:
Sylwia Grzeszczak- All for You

1 polubienie

No tak, linkowałem ten utwór wyżej. Nie wiem, jak można coś takiego nazwać kiczem, no ale o gustach się nie dyskutuje. :slight_smile:

2 polubienia