Chcę Wam powiedzieć, że

@birbant Serio? Ale nie chodzi o niedocukrzenie? :thinking:

2 polubienia

Nie słodzę niczego … Od lat. Zapytaj mnie gdzie cukier w chacie - zabij a nie powiem …

Ale gdzie piwo jest, to wiem.

6 polubień

Tak, mam niedocukrzenie.

1 polubienie

Wpuść mnie do siebie, to Ci piwo od razu znajdę, bo mam notoryczne niedopiwienie… :stuck_out_tongue_winking_eye:

3 polubienia

@birbant Tylko niedocukrzenie bierze się z nadmiernego wyrzutu insuliny, które często następuje po obfitym posiłku… Z tego robi się zamknięte koło potem i wahania poziomu cukru… Bierzesz coś na to? Jakieś leki?

2 polubienia

@benasek , mnie to lepiej nie pytaj, gdzie cukier… Czasem cukiernica stoi na środkowej półce w lodówce.
A ja szafki wtedy przeszukuję :joy:

3 polubienia

U mnie nie. bo z tym się urodziłem. Nigdy o tym nie wiedziałem, wystarczy, że dostarczam cukier do organizmu i organizm funkcjonuje prawidłowo. A dużo słodkiego jadłem od dziecka i nadal jadam sporo. Tu, w Niemczech zostałem uświadomiony.

3 polubienia

@birbant Ooo! Ciekawa przypadłość! Jest jakaś fachowa nazwa na to?

2 polubienia

Bardzo rzadka. To nawet nie jest traktowane, jako choroba. Po prostu, należy jeść więcej cukru i tyle, póki co…

2 polubienia

Słyszałem, że w domach wielu szaradzistów zamiast napisu CUKIER jest inny, krótszy:

29 :hearts:

Jak myślisz, prawda to? :shushing_face:

2 polubienia

Świetne! :wink:

1 polubienie

2 polubienia

Dobrze ją mieć, kolor karciany
i już do słodzenia kawy go mamy.

2 polubienia

6 polubień

Podobno !, Tak mówią że ludzie inteligentni nie słodzą, po tygodniu słyszałem że nie inteligentni nie słodzą, i nie wiem czy być albo nie inteligentnym. Głównie w pracy coś tam piję - raz z cukrem a raz bez cukru. Piguła w domu każe mierzyć cukier bo niby podejrzenia typ 2 a u mnie 115 - 146, ale poza tym nic - 0 konsultacji diabetyka i nie wiem ile cukierniczek mam w sobie. Ostatnia porada dostarczyła mi 5 glukometrów / a każdy inaczej pokazywał / do obsłużenia - piguła nagle się przejęła moim zdrowiem, bo raz się pokazało 180, ocipiała z jednej kropli aż 5 pasków :scream: przez miesiąc, poszłem do innej piguły po skierowanie na krew / w tym na cukier, i różnice + - 40%. Z 5 glukometrów zostały aż 2, a paski drogie

1 polubienie

Mam! Jest coś dla Ciebie joko!

Skoro jest cola bez cukru, skoro jest pepsi bez cukru

To jest i cukier bez cukru!

6 polubień

Nieee… Mam nie słodzić, to jak nie zapomnę to i tak nie będę słodzić :wink:

1 polubienie

Ten to się nie nadaje do mierzenia cukru w cukrze…

2 polubienia

Myślisz, że wynik spowodowałby smutek pana mierzącego ilość cukru w cukrze? :wink:

2 polubienia

Totalną depresję…

1 polubienie