@birbant Serio? Ale nie chodzi o niedocukrzenie?
Nie słodzę niczego … Od lat. Zapytaj mnie gdzie cukier w chacie - zabij a nie powiem …
Ale gdzie piwo jest, to wiem.
Tak, mam niedocukrzenie.
Wpuść mnie do siebie, to Ci piwo od razu znajdę, bo mam notoryczne niedopiwienie…
@birbant Tylko niedocukrzenie bierze się z nadmiernego wyrzutu insuliny, które często następuje po obfitym posiłku… Z tego robi się zamknięte koło potem i wahania poziomu cukru… Bierzesz coś na to? Jakieś leki?
@benasek , mnie to lepiej nie pytaj, gdzie cukier… Czasem cukiernica stoi na środkowej półce w lodówce.
A ja szafki wtedy przeszukuję
U mnie nie. bo z tym się urodziłem. Nigdy o tym nie wiedziałem, wystarczy, że dostarczam cukier do organizmu i organizm funkcjonuje prawidłowo. A dużo słodkiego jadłem od dziecka i nadal jadam sporo. Tu, w Niemczech zostałem uświadomiony.
@birbant Ooo! Ciekawa przypadłość! Jest jakaś fachowa nazwa na to?
Bardzo rzadka. To nawet nie jest traktowane, jako choroba. Po prostu, należy jeść więcej cukru i tyle, póki co…
Słyszałem, że w domach wielu szaradzistów zamiast napisu CUKIER jest inny, krótszy:
29
Jak myślisz, prawda to?
Świetne!
Dobrze ją mieć, kolor karciany
i już do słodzenia kawy go mamy.
Podobno !, Tak mówią że ludzie inteligentni nie słodzą, po tygodniu słyszałem że nie inteligentni nie słodzą, i nie wiem czy być albo nie inteligentnym. Głównie w pracy coś tam piję - raz z cukrem a raz bez cukru. Piguła w domu każe mierzyć cukier bo niby podejrzenia typ 2 a u mnie 115 - 146, ale poza tym nic - 0 konsultacji diabetyka i nie wiem ile cukierniczek mam w sobie. Ostatnia porada dostarczyła mi 5 glukometrów / a każdy inaczej pokazywał / do obsłużenia - piguła nagle się przejęła moim zdrowiem, bo raz się pokazało 180, ocipiała z jednej kropli aż 5 pasków przez miesiąc, poszłem do innej piguły po skierowanie na krew / w tym na cukier, i różnice + - 40%. Z 5 glukometrów zostały aż 2, a paski drogie
Mam! Jest coś dla Ciebie joko!
Skoro jest cola bez cukru, skoro jest pepsi bez cukru
To jest i cukier bez cukru!
Nieee… Mam nie słodzić, to jak nie zapomnę to i tak nie będę słodzić
Ten to się nie nadaje do mierzenia cukru w cukrze…
Myślisz, że wynik spowodowałby smutek pana mierzącego ilość cukru w cukrze?
Totalną depresję…