Chcę wyrzucić stary piec

Ty na unię nie zwalaj. Przechlałeś i teraz Lucek Cię szuka… Zjebka czeka…

2 polubienia

Racja. Kilka porządnych łyków dobrego alkoholu i możesz robić za podpałkę.

Zamknij się. Nie może się dowiedzieć. Coś się ogarnie.

1 polubienie

Bo to sie kupuje litr a nie 0,2 :joy::joy::joy:

2 polubienia

łe…ja dopiero zaczęłam się realizować w innej dziedzinie po tym , jak przeżyłam nomen omen wypalenie zawodowe. Martwi mnie, że uznałam swoje prawo do nieograniczonej liczby ciuchów.

1 polubienie

Litr od razu a na papierosy jak wystarczy wtedy? Z papierosami to by już było ponad 1/2 pary spodni.

2 polubienia

To stary pijak jest, ten Lucek. Nie ogarnie, tylko ma wkurwa, że ktoś zajumał, a się nie podzielił.

1 polubienie

Jak można nie mieć na alkohol?
Złom sprzedaj, ukradnij składaka z działek i sprzedaj albo pozbieraj trochę kabli kolejowych. Ewentualnie szyn ino potnij wcześniej bo nie przyjmą.
Jest tyle opcji uczciwego zarobku.

1 polubienie

Stary jest. Wypalił się.

Niezły, bracia burdel, macie w tem piekle…

2 polubienia

Za mało nas. Wielu covid pokonał :wink:
Szukamy nowych. Brakuje palaczy

Można jeszcze wziąć od synka z pensji, znaczy z 500+. Ale bez przykładania noża do szyi babci i bez duszenia. Trzymajmy się pewnych norm. Wiem,to nie było śmieszne, tylko prawdziwe.

Papierosy są do dupy. Lepiej palić zielsko.
Homeopatia tak, chemia nie.

1 polubienie

Sam jesteś do dupy… :crazy_face:

1 polubienie

Człowiek pracujący zaprzedaje duszę innym diabłom. Nazywa się ich pracodawcami.

1 polubienie

Gaz nie jest wcale taki drogi, pod warunkiem że dom jest dobrze ocieplony. Ja swoje mieszkanie (75 m) ogrzewam gazem i płacę za to ok. 160-180 zł miesięcznie w przeliczeniu na cały rok. No ale w Twoim wypadku dochodzi podciągniecie gazu (pytanie jak daleko). Pozostaje jeszcze gaz ze zbiornika, uzupełniany co jakiś czas, albo olej opałowy (tez zbiornik). No i oczywiście wymiana pieca. Warto się dowiedzieć czy gmina nie refunduje części takiej wymiany, bo np. w Warszawie jest spore dofinansowanie, tym bardziej, ze właśnie ogłoszono, że od 2024 roku zakazane będzie palenie węglem w stolicy.
Jesli chodzi o pompy ciepła czy fotowoltaikę, to nie ma co sobie zaprzątac tym głowy, nie opłąca się.

1 polubienie

poproś pis o sfinansowanie geotermii. rydzykowi dali to dlaczego Tobie nie? :wink:

A na poważnie, bez gazu jak bez elektryki. Może lepiej się przeprowadzić? :wink:

Napisz proszę o jaki dom/mieszkanie chodzi, tj. powierzchnia, standard ocieplenia? Znajomi z pracy się teraz budują, remontują i zmieniają piece, więc trochę bieżących wiadomości mam w tym temacie.

1 polubienie

Nikt nie podciągnie gazu do 1 domu. Jak mamy liczyć kwotę na miesiąc to mi podobne mieszkanie niewiele drożej na prądzie wychodzi. Tylko na prądzie wykonanie tańsze i brak corocznej konserwacji. Własnie refundacja mnie u mnie rozwalili zaproponowali na wymianę 2000… I najpierw gościa który ma co rok przychodzić czy nie zmieniłem rodzaju ogrzewania.

1 polubienie

Moge Ci tylko opisać,co zrobilem 10 lat temu.
Mialem w mieszkaniu 4 piece kaflowe.Zaprosilem poleconego dziadka i jego 2 kumpli a oni za pare stówek,rozebrali i wyrzucili to wszystko na podstawioną przyczepę w jedno sobotnie popoludnie.
A pozniej to juz wybór koncepcji.Kaloryfery w 103 metrowym mieszkaniu to nie żart a poważna inwestycja.Najdroższy jednak byl topowy wówczas,piec firmy Viessmann…Wszystko razem jakies 17 000 o ile mnie pamieć nie myli.
Dzisiaj za ogrzewanie i co za tym idzie,ciepła wode,płace ok. 250zl. średnio,na dwa miesiące.Latem mniej zimą więcej…

3 polubienia