Inne są kapkę bogatsze.
Totez daja duzo wiecej,bo sa ciut bogatsze.
Prezenty powiadasz
I naprawdę uważasz że tylko na tym jadą? Przecież na ten czas nikt już tych " prezentów" nie cofnie. Można głosować na kogo się chce.
ROzdawnictwo pieniędzy przez PiS da sie usprawiedliwić, w końcu w większości krajów sa takie zapomogi. Nie miałbym o to większych pretencji, gdyby PiS szanował demokrację.
Ale zupełnie nieakceptowalne jest to, co ta włądza zrobiła z polskim prawem, które zostało wdeptane w ziemię. To że do stanowisk prezes osobiście wybiera takich ludzi jak Banaś, Ziobro, Kuchciński, Macierewicz, Piotrowicz, którzy za nic mają polityczną kulturę i majestat Rzeczypospolitej. Te ustawy przepychane nocą w błyskawicznym tempie, bez regulaminowych dyskusji, opinii, poprawek i przesłuchań, to podporządkowanie sądów partii aby zapewnić sobie bezkarność, uczynienie z telewizji publicznej tuby propagandowej jak za komuny, tym wszystkim można po prostu rzygać!
To napuszczanie na siebie grup społecznych, straszenie Europą, uchodźcami, inaczej kochającymi, niewierzącymi - to po prostu jest straszne! Żadna partia nigdy tak nie robiłą - oprócz PZPR!
nie wszystkie daja wiecej, w Hiszpanii jest 60 euro rocznie (odpisu podatkowego, nie zasilku)
Nie napisalem,ze wszystkie.
Ja też, bo z innymi partiami jest mi kompletnie nie po drodze. Nigdy nie głosowałam za komuną i lewicą i nie popieram partii, które atakują moje wartości. A jeśli chodzi o pogardę jaka płynie w kierunku wyborców PiS, to świadczy tylko o tym, że brak im taktu i klasy i szacunku dla demokratycznych wyborów. W gronie moich znajomych też tak jest: zwolennicy PiSu milczą w towarzystwie, bo szaleją i głosują Ci, którzy z pogardą mówią o pisiorach… Pewnie jutro się nasłucham rozpaczliwych dyskusji i jedynie mogę domyślić się, kto głosował tak jak ja i wiem, że się nie odezwie i nie uciszy oburzonych ciemnotą narodu krzykaczy. Za kasę się nie sprzedałam, bo nikt mi niczego nie obiecał.
Prymitywne jest takie myślenie. W wyborach samorządowych na kolejną kadencję wybrano tego samego burmistrza, no i znów było gnojenie jego wyborców, że wieśniaki go wybrali, bo im imprezki organizował i integrował. Bo pieniądze na wiejskie potrzeby poszły. A miasto? głosowało na rodowitego mieszkańca, bo co tam taki obcy wie, co jest dla nas ważne… Ja też daję im szansę.
Pan Banaś tez się mieści w twoich wartościach @Ajko ? Z burdelem i gangsterami?
Nie znam go i nie jest reprezentantem tej grupy, jeśli chcesz wiedzieć.
I nie interesuje cię skąd biorą hajs na prezenty ? To nie będzie trwało w nieskończoność.
UE też jest ci obojętna?
Jak to nie znasz? Przecież sam prezes go namaścił na szefa NIK! A po jego wyborze wszyscy mu gratulowali. Potem sie okazało że wynajmuje dom gangsterom na burdel i oszukuje państwo na podatkach.
Aaaa, nie wiedziałaś? Twoja koleżanka w Wiadomościach o tym nie powie, zamiast tego pluje na opozycje.
Bingo, oczka pani Holeckiej potrafią urzec ![]()
Pochanke cyniczna jest ![]()
To prawda, najbardziej urzekaja prezesa!
Nie jestem ekonomistą, a jak widzę, to wszyscy są. Trzeba ruszyć coś, a nie wiecznie zaciskać pasa. Czasem lepiej żyć biednie, ale godnie. A UE mimo całych jej zasług dla ruszenia naszego kraju niestety próbuje czasem wciskać nam na siłę rozwiązania, które nam szkodzą. Tyle pieniędzy unijnych zmarnotrawionych na moich oczach na jakieś pseudoszkolenia już się nie wykorzysta racjonalnie, a można by było, gdyby pozwolono nam zrobić z nimi to, co jest nam potrzebne. Gdyby ktoś przyjrzał się temu bliżej, to wiedziałby, że jest to totalne marnotrawstwo. Ktoś na tym zarobił. Ale czy my? Z jakiej racji Unia ma decydować o tym, czy chcemy przyjąć uchodźców, czy nie? zagwarantuje nam bezpieczeństwo? czy zawsze Unia liczy się z naszymi potrzebami, możliwościami, z naszym interesem? Ktoś musi nad tym czuwać i nie zapominać o tym, że jesteśmy suwerennym krajem, współpracującym, ale nie podwładnym…
Ja to nie ogarniam jak można być przedsiębiorcą i głosować na pis? Albo nauczycielem. Równie dobrze można se strzelić w łeb.
Bo plebs rozumiem. Robią na prywaciarza, niskie zarobki, dzieci
@Ajko skąd Ty masz takie informacje? Rozejrzyj się dookoła ile inwestycji wybudowano dzięki unii. Tylko ślepy tego nie widzi. Marnorastwo? A jak nazwiesz 240 milionów zł wpompowane w dzieła Rydzyka? Komu one służą ? Garstce fanatycznych emerytów? I oczywiście uważasz służbę zdrowia czy reformę edukacji za olbrzymie sukcesy?
PZPR straszyla imperializmem i kapitalizmem,NATO i "zimnowojennym"kursem Zachodu.Straszyła tez"dnem moralnym"Zachodu,co jak dzisiaj widac az tak dalekie od prawdy nie jest.
Ale z pewnoscia nie straszyla tym co pis…
A napisałam, że nie widzę? Nie bądź tak zaślepiony. Piszę o pieniądzach na jakieś tam unijne projekty, które zakładały, że pieniądze miały się rozejść, na szumnie nazwany kapitał ludzki. Ktoś się temu kapitałowi przyglądał? Dlaczego można było zyskać pieniądze, ale tylko na coś, co nie stanowi wartości trwałej? Ile pieniędzy zgarnęli szkoleniowcy? słusznie?
Hajs unijny marnujemy MY a nie UE. Kwestia pomysłu i projektu.
Gospodarność to nam nigdy nie leżała. Gdyby nie UE pewnie najlepszym środkiem transportu byłaby furmanka. Samorządy kwiczałyby z biedy. Brak inwestycji. Temat rzeka.
Uchodźcy? Nie ma już tego tematu. PiS zamienił go na LGBT.
Gdzie są pieniądze zawsze będą błędy i nadużycia. Jak napisał devil problem jest w ludziach.
I nie miej pretensji że Unia czegoś wymaga. Skoro do niej weszliśmy to musimy przestrzegać jej norm i ustaleń. Przyszłoby ci do głowy kwestionować stanowisko Watykanu jeśli coś by ci nie odpowiadało w kościele? Nie, prawda?
Nie doroslismy do Europy. Widzę że trafiliśmy tam tam przypadkiem i teraz wracamy na swój grajdolek. Na klepisko. A najważniejsze żeby to był NASZ grajdołek i NASZE klepisko