Ciekawy film , ale taki naprawdę godny uwagi

Film dla wymagającego odbiorcy, nic głupkowatego, odjechanego
Może być jakiś dobry kryminał, lub naprawdę zabawna komedia, byle nie romantyczna
Polecacie coś?

Masz wymagania
Wlasnie ogladam Piratow z Karaibow zemsta Salazara :partying_face:

Jesli nie widzialas,zawsze polecam The Fugitive [Scigany].Wersja kinowa niegdysiejszego serialu…Harrison Ford jako Dr.Richard Kimble ktory jest scigany za zbrodnie ktorej nie popelnil.Plus znakomity Tommy Lee Jones…
Z ambitniejszego kina,polecam"Po tamtej stronie chmur",MichelangeloAntonioniego i Wima Wendersa.Mam za malo czasu obecnie by choc sprobowac opowiedziec w zarysie ale…To jeden z najpiekniejszych filmow lat 90-tych,bez dwoch zdan.Dodatkowo film w niesamowitej obsadzie!

Scigany to film jak udowodnic, ze nie jest sie wielbłądem
Dobry

Oglądałam :slightly_smiling_face:

Co za dużo, to nie zdrowo :grin: :grin: :grin:

Jako kobieta powinnaś oglądać romantyczne czy hm czy reumatyczne :joy: , one rozjaśniają umysł i myślenie, chyba ?,

No “przykro” mi przebardzo :sunglasses: :smirk:

Oj Kaziu, komedie to lubie, ale nie romantyczne
Chocby z aktorem

Poza Godzillą wszystkie oglądałam :grin:
Godzilli nie łyknie :grin:

:thinking::star_struck::rofl::stuck_out_tongue_winking_eye:

Ten potworek Godzilla byl strawny w wydaniu pluszaka z japonskiej wersji

Kiedyś to był mój 1 z kilku ulubionych aktorów

Nie byl w stanie spaskudzic scenariusza

Ale zyje

To jest jego zaletą czy wadą? image

stanem faktycznym
poza tym jesli chodzi o filmy to jesli aktor przerasta rezysera i scenarzyste to zaleta

Oba?
To moze cos innego…
Film wspanialej Demiz Gamza Erguven,“Mustang”.
Turczynka zyjaca glownie we Francji i USA…Zrealizowala przejmujacy film o losie pieciu siostr,bedacy obrazem wspolczesnego niewolnictwa na jakie skazane sa dziewczyny w islamskim kraju.O tyle ciekawe ze przeciez tam akurat,nie jest najgorzej…
O ich losie decyduja wszyscy oprocz nich samych.Cale ich istnienie sprowadzone jest do seksualnosci,przez co traktowane sa jako samo"zlo",cos co trzeba ukrocic,co caly czas trzeba"wykorzeniac"…
Siostry skazywane sa na malzenstwa w dziecinstwie…Jedna po drugiej przechodza koszmar az bodaj czwarta z rzedu podejmuje bunt…

Z pewnością zobaczę :slightly_smiling_face:

Za ciezkie na dzis. FX jako film mi sie przypomnial :grinning: