Co Bóg złączył, człowiek niech nie rozdziela

Jacek Kurski, rozwiedziony wziął ślub z rozwódką. Oboje nupturienci maja po dwoje dzieci z poprzednich związków. Ślubowali przed Bogiem, ale okazało się, że za odpowiednią opłatą biskupi uznali, że tych ślubów po prostu nie było. Nie było i już. Nie ważne że urodziły sie dzieci, że byli kilka lat w poprzednich związkach.
Któż więc “złączył” ich poprzednie związki? Bóg czy człowiek? Jeśli Bóg, to dlaczego człowiek uznał po paru latach, że Bóg się pomylił?
Kolejna kompromitacja kościoła, który kościołem Chrystusowym jest już tylko z nazwy. Jak to powiedział klasyk - wyimaginowana wspólnota, z której niewiele dla ludzi wynika.

4 polubienia

dwie dziewice orleanskie, ale i tak Marty Kaczynskiej zawsze dziewicy nie przebili…
a to juz szczyt elegancji, nie to zebym sie czepiala, kto niesie bukiet, bo ciezki pewnie?

3 polubienia

A i ciekawostka - na ślub przybyli Kaczyński z Terleckim, a “przypadkowych” wiernych wyproszono z kościoła. Ot, demokracja!
PS. Na weselu zagra zapewne jego ulubieniec - Zenek Martyniuk!

6 polubień

Im się należy.

4 polubienia

To, że zmieniają partnerów jak skarpetki, nie dziwi mnie, ale unieważnienie ślubu kościelnego?
Hmmm, jak to się robi?

6 polubień

Nie jest to takie nowoczesne. Od wieków, najmożniejszym, równie możni przedstawiciele Boga pozwalali sobie Go wyręczać. W polskiej historii też.

6 polubień

Po prostu płacisz odpowiednią kwotę dla sądu biskupiego i udowadniasz, że małżeństwo było nieprzemyślane. Zresztą ostatnio kościół bardzo poluzował zasady unieważniania małżeństw, szukają kasy?

6 polubień

podanie w kurii skladasz.
a potem co łaska… byle duzo.

3 polubienia

Idioci. Nie lepiej cholerę na spaniu poduszką przydusić? :stuck_out_tongue_winking_eye:
Nie chce opluwać kościelnej instytucji, biegałam tam posłusznie do komunii syna, i po co?

4 polubienia

O kurna! Nefretete? :thinking:

2 polubienia

Bo tradycja, panie,m tradycja! No i co sąsiedzi powiedzą?

4 polubienia

Pisiory lubią sie kurwić. To katolicy.

1 polubienie

Na głównych portalach, ani słowa. Przepatrzyłem.

3 polubienia

No co ty wszyscy piszą, gazeta, WP, onet, O2, fakt,

3 polubienia

Zaraz sprawdzę jeszcze raz. Niedawno przeleciałem to wszystko.

1 polubienie

KLIK

1 polubienie

Spoko. przeoczyłem.

2 polubienia

na interii i wp jest, a tych prawicowych nie sprawdzalam

1 polubienie

Patrzyłem, nie ma. A czym tu się chwalić?

2 polubienia

jesli tacy ludzie maja byc “elytami” to ja juz wole w obowiazkowej od dzis maseczce po Costa Blanca spacerowac.

3 polubienia