Dwie nazwy paskudnych robali, na których widok mnie aż trzęsie ale mój lekko wstawiony chłop zażyczył sobie bym zapytała ![]()
- Turkuć podjadek
Czy - Pływak żółtobrzeżek
… Ja nie komentuje ![]()
Dwie nazwy paskudnych robali, na których widok mnie aż trzęsie ale mój lekko wstawiony chłop zażyczył sobie bym zapytała ![]()
… Ja nie komentuje ![]()
Pragnę zauważyć, że określane jako paskudne turkucie podjadki i pływaki żółtobrzeżki, też zapewne trzęsą się z obrzydzenia na widok obserwującego ich człeka.
u mnie karaluch bije wszyskie robale na glowe.
a turkuc tez paskudny.
choc smieszniejsza nazwa od plywaka.
Wybacz, ale uczucia robactwa mało mnie interesują ![]()
Pływak żółtobrzeżek potrafi pływać i ma brzeg w kolorze żółtym. Więc turkuć bezapelacyjnie zwycięża bo chyba nikt nie widział aby coś podjadał (wg takiego znaczenia słowa jakie znamy).
Osobiście stawiam na zyzuś tłuścioch

Nie przed snem!!! ![]()
My chcemy tensora!! Tensor wróć! Wszyscy czekamy ![]()
Turkoć podjadek obrzydliwszy, wierz mi na słowo ![]()
Turkucia znam osobiście, zeżarł mi korzonki fasolki i zostawił po sobie larwy ![]()
Jest brzydki, ale nazywa się ładnie :), turkuć -podjadek, jak Tadek-niejadek ![]()
Turkuc to jakis krewny swierszcza o ile pamietam. Zasadniczo w przyrodzie spelnia role odkurzacza bo wszystkozerny, a ze przy okazji korzenie podgryza? Cieplo lubi a roslinki cien daja.
W kwestii cieplolubnosci dorownuje turkuciowi podsiadkowi pospolicie zwanym kotem domowym.![]()
Od turlania…
Dobrze mu ze slepkow patrzy…
Że jak podje, to się turlał będzie?
Wygrałaś ![]()
Jakbym go zobaczyła, skończyło by się pewnie piskiem na cały blok i zawałem serca ![]()
![]()
Ma szlaban na internety ![]()
A turkuć to czasem nie grzyb?
Ani jedno ani drugie ![]()