Co czeka Polskę jeśli znów wygra PiS?

Jest to problem. Same samce? Tak sie nie da🤑

1 polubienie

Ale kto ten pogrzeb wtedy poporwadzi…

Chinczyk? Z Tajwanu.

Może jestem inteligentny inaczej, ale nie rozumiem. To znaczy - sugerujesz, że PO trzyma z Rosją a PiS ma sojuszników na zachodzie Europy? Czy Ty się dobrze czujesz?

6 polubień

Może kolega ma ma mysli to, ze ograniczy sie ruskich, ze sami sie miedzy soba wybija?
Zawsze jest zagrozenie atomówką
A z tego co o onucach wiemy?

3 polubienia

Wiemy na pewno, że dążą do rozbicia Unii Europejskiej - a PiS i Orban dzielnie im w tym pomagają. Po każdej antyunijnej akcji Kaczora czy Pinokia na Kremlu otwierają kolejne szampany. “Ciepły i serdeczny człowiek” jak to mówił o nim marszałek Senatu Karczewski (ten sam, co kazał pracować lekarzom dla idei a sam brał w czasie swej kadencji nielegalne dyżury w szpitalu) - Łukaszenka tez się cieszy.

4 polubienia

Ponoc jakas tam czesc mojej krwi jest rosyjska, ale ta sprzed rewolucji :joy::innocent::innocent:

3 polubienia

Moje konekssje rodzinne sa trudne do ustalenia. Dużo w tym baśni.

2 polubienia

Ja ponoć w rodzinie miałem Feliksa Dzierżyńskiego (jakaś boczna skoligacona linia)

2 polubienia

no ładnie :roll_eyes:
To na tle tego newsa grafomania typu “Natychmiastowo udzielili pomocy krztuszącej się dziewczynce” juz nawet tak nie razi ;(

No to prawie sąsiad. Brat krwawego Felka mieszkal ma Bałutach, konkretnie Julianów.
Dzielnica majaca fatalna opinie, bo osiedlano tam obok recydywistow. Z jego podręczników to znaczy brata jesli chodzi o psychiatrie i neurologie ludzie do dzis sie uczą.
Ile oni razem zab i myszy pokroili zywcem?
Czerwona linia? Legenda glosi, ze Felus poswiecil brata.
Kazdy z nas ma kogos w rodzinie lub sasiada dobrej lub złej woli

1 polubienie

A to akurat moje gniazdo rodzinne - po wojnie numer II zbudowano osiedle mieszkaniowe i szkołę podstawową maskujacą schron przciwatomowy.

Siostra Feliksa mieszkała w Łodzi, pamiętam jako mały brzdąc ją odweiedziłem. Była moja matka chrzestną!

2 polubienia

no proszę, opowiadaj dalej. :roll_eyes:

1 polubienie

Już wszystko powiedziałem

1 polubienie

O kurczę ???

1 polubienie

Tutaj nie koniecznie masz rację. Łukaszenka gra swoją grę i zauważ jak udało mu się nie wprowadzić białoruskich wojsk na Ukrainę. On tylko w gębie jest prorosyjski

1 polubienie

to może ja lepiej sobie swoich przodków nie będę przypominać…aż dziw, że jako tako przeżyłam dzieciństwo.

1 polubienie

Zbasz zasadę dobry policjant i zly policjant? Graja w tym samym zespole.

1 polubienie

Mam na myśli rozwijanie głębokiej przyjaźni Tuska i jego rządów z Rosją, nierozumiejąc tego, że praktycznie wchodziliśmy w paszczę lwa…
Polecam obejrzeć ci RESET reportaż o Rosji, o związkach zbyt bliskich Tuska z nią. Chociaż wiadomo było już, jakim bandyckim krajem jest w rękach jego przywódcy.

Jeszcze inne znaczenie to te, że to jest poddańcza rola Polski do której moglibyśmy niechcący wrócić, gdybyśmy do czegoś dawnego mieli wrócić.

PS.
Bingola, ja do Ciebie osobiście nie pisałem tak poza tym. Więc sobie oszczędź mocniejszych tonów wobec mnie. Chyba nie jesteśmy idiotami, żeby o politykę się kłócić.