A ten film Reset, to kto wyprodukował? Jakiś niezależny obiektywny twórca?
Najlepiej jest sobie samemu to obejrzeć, i wg. tego co się kiedyś działo, można i bez tego filmu sobie opinię wyrobić.
Pamiętam jak kiedyś byłem załamany, jak to Pawlak przyjął z Rosją najgorszy kontrakt gazowy.
Pamiętam jak to w wyrafinowany sposób Tusk odmawiał Stanom współpracę wojskową, a ja się zastanawiałem, OMG, co się tak naprawdę dzieje.
itp. itd.
Koledzy
@ciekawie @Bingola
Jak juz jestesmy przy Tusku, Rosji to jak by czlowiek wiedzial, ze sie przewroci to by się położył.
Emocje co by bylo?
Kaczynski i Tusk to jakas prywatna wojna , za którą płacimy wszyscy.
Kaczynski jest chamem do kwadratu. Tusk? Rude to i falszywe, ale ubrany w garnitur wygląda nieźle
Znam ale Łukaszenka nie ma wyjścia bo wpadł w objęcia Kremla a i tak się stara wyrwać z nich na ile to tylko możliwe
Wtedy to wszyscy myśleli o Rosji jak o słabełuszu. Dzisiaj zresztą też jest słaba
Rosyjska armia napadająca na Gruzję to w sporej części Czeczeni byli
Nie stara sie. To podly czlowiek. Usiłuje cos dla siebie ugrac
Oni z tej samej szkoly
A putin porzebuje Białorusi, nie odwrotnie.
Wagnerowcy zostali wycofani do Afryki.
Kolego ruskie słabe to nigdy nie byly
Popatrz na mape
Z naszego punktu widzenia…Bo sama słabość to im sie zdarzała.Choćby w XVII wieku
Tak, ale nie zmuszaj mnie do myslenia w upiorne upały. Wielka smuta czy jak to sie nazywalo?
czekają nas defilady czołgów z kartonu w upały 40stopniowe
Raczej lotniskowce podwodne. Ale minister wojny został wycofany z obiegu, a plaszczak nie ma takiej wyobrazni.
oni są nienormalni …jeszcze się te atrapy zapalą z kartonu na tym upale…szkoda ludzi
Nawet robi wrażenie ten sprzęt. Widać postęp. Obyśmy nie musieli tego używać.
Wrażenie robi. Szkoda, że życie jest takie g…ne, że tam giną ludzie na wojnie a my oglądamy defiladę…a wróg jest nadal ten sam i “lepiej” wydać na defiladę niż na pomoc tam.
Brakuje nam tylko atomówki
Daj malpie brzytwe…
Polska nie ma dostatecznych możliwości finansowych aby pomóc Ukrainie na tyle żeby te wojnę wygrała Zresztą ten cały sprzęt i tak jest na kredyt…gdy w armii mundurów podobno brakuje…Nawet jakbyśmy mieli możliwości żeby im pomóc to niestety ale samym sprzętem też się wojny nie wygrywa bo liczą się jeszcze kwestie strategiczne,taktyczne,gospodarcze,społeczne,morale,wywiad,rodzaj terenu na jakim trwa walka…temat rzeka Rosja też nie siedzi z założonymi rękami i im tego ułatwiać nie będzie W tym wszystkim jest polityka i zakulisowe działania między USA,Rosją i Chinami a to jest sprawa jeszcze bardziej złożona niż sama wojna
Nie tylko Chiny. Wojna jest o zasiegu globalnym.
Dodaj jeszcze talibow, a raczej spoleczenstwa gdzie sacrum jest jednoczesnie profanum, zycie ludzkie nic nie warte, poziom nienawisci do wszystkiego co inne niezbadany.
A ze ruski to szaleniec? I czy w ogole tam ktos kontoluje co sie dzieje? Prigożyn i tzw. wagnerowcy? Sami juz nie wiedza co robic.
Dziś “zdemilitaryzowali” przedszkole we Lwowie ci bandyci…Na szczęście nikogo nie zabili.