Jakieś propozycje?
pokruszone orzechy lub fistaszki (jesli nie masz uczulenia)
cos podsmazonego na chrupko na oliwie - zalezy od zupy - jakies jarzyny, pieczarki.
nawet platki kukurydziane w niewielkiej ilosci do niektorych kremow pasuja.
No to nie wiem bo dla mnie właśnie głównie grzanki.No i zawsze mogą byc grzyby lub pieczarki.
Można dodać pokrojone w kostkę warzywa, prażone nasiona. Czasami dodaję łuskane orzechy laskowe. Należy je dodać na jakiś kwadrans do lekko gotującego się kremu, wówczas z lekka zmiękną, jednak nie tracąc całkiem chrupkości.
sprobuj z platkami migdalowymi podpieczonymi na suchej patelni.
zreszta nie wiem czy w GB sa, ale mozna kupic gotowe.
Ba!Nie mam bladego pojecia
poszukaj na polce z orzeszkami - ta postac migdalow jest dosc popularna, u Ciebie to cos takiego chyba bedzie? tylko sprawdz, zeby bez cukru byly.
Nigdy sie dotąd nie zatrzymywalem przy półkach z"paprochami"[te wszystkie płatki,ziarna i inne wysuszone ].Ale opakowanie rozpoznaje.
to jeszcze poszukaj obranych pestek z dyni - tez do zupek kremow dobre
a to bedzie na pewno, bo pamietam, ze jak mieszkalismy niedaleko Gibraltaru, to w tamtejszym hipermarkecie kupowalism tego na tuziny torebek - tak do pochrupania zamiast orzeszkow do andaluzyjskiego wina typu sherry
To jest bo moja zona rok temu to wytropiła…Ja w te rejony sie nie zapuszczałem nigdy
@okonek @czarny_rycerz @collins02 Zdecyduję się na prażone nasiona. Mam w domu pestki dyni, słonecznik i orzechy laskowe.
Brakuje apetytu i szczypty głodu.
Groszek ptysiowy (ale pewnie już ktoś napisał…)
To rodzaj grzanek.
Może i tak, dla mnie nie…
bo to sa kuleczki ciasta, twardsze od grzanek
Chyba znam jakąś inną wersję…
Np w polsce w biedrze można kupić tzw blanszowane. Ale nie za często je widzę.
ryż preparowany?