Co fajnego....?

Niczego nie szukam ,to i nic nie znajduję…

2 polubienia

@Devil Ja to samo, że to spękana ziemia

1 polubienie

:open_mouth: :open_mouth: :open_mouth:

Co fajnego…? Pracę. Po 10 latach zmieniłam zawód.

2 polubienia

Wczoraj znalazłam pisklaka pliszki ,brat mój @benasek ornitolog to miej więcej wiedziałam w którym gąszczu ćwierka . Ptaszka nie złapałam bo nie wolno i zdjęcia nie zrobiłam bo szybko w krzaki uciekł . Bubu tez się podobał i nawet go nie gonił .

3 polubienia

U nie są zielone i czasem patrzą jak jemy śniadanie . Wszystkie kobitki piszczą a ja focie strzelam

3 polubienia

Siostra podchodzi i się pyta:
– Co hodujesz w domu bo
xx xxxxxxxx
Na to ja:
– Nie lubię gryzoni, wolę xxxxxxxxxx

To by było tyle z homonimowego tematu…

2 polubienia

Jaszczureczki i zabki o ile nie sa jadowite i trzeba uwazac to miłe zwierzatka.
U mnie w domu znowu mlutki gekon buszuje,. Ciekawa jestem czy to ten sam co zimą mieszkał pod szafkami, czy nowy w gosci przyszedl? Zdjecia mu nie zrobie, bo tylko widze jak sie chowa jak w nocy swiatlo w kuchni zapale. Ladny, koloru piaskowego, ponoc te zwierzaki maja ograniczona zdolnosc zmiany koloru jak kameleony, a posadzka wlasnie jest jasnobezowa?
Pozyteczny, rybików juz w kuchni nie ma, nie mówiąc o innych włażących gościach majacych szesc odnóży i czułki.

3 polubienia

Fajny homonim. :nerd_face:

2 polubienia

Jak nie zapomnę to jutro zapodam fotkę mojego gekona.
Dałaś Twojemu jakieś imię?
Dobrze, jak gekon ma imię, podobno lepiej owady łapie… :grin:

2 polubienia

Ten poprzedni byl Gucio, więc nawet jak jest nowy to tradycje zachowam.
A samiec czy samiczka ro nie odróżnie. Spodeczek z woda mu na noc zostawiam, bo upaly.

1 polubienie

Taka w przeciwieństwie do ptaków,nie ucieka :innocent:

2 polubienia

Bo dobrze, cieplutko na skałce.

Cholera wie co taka czuje…Tam było tylko 18 stopni…

1 polubienie

Ale skala sie nagrzewa badziej. To ta endemiczna z Kanarow? Bo cos podobna? Byl niedawno film dokumentalny i mówili, ze przez jakiegos idiote, ktory wypuscil węże typu pytony czy inne inwazyjne pelzajace dranstwo, sa gatunkiem coraz bardziej zagrozonym.

2 polubienia

Blisko.
Tuż przed odejsciem z Teide.Tam nie było zbyt ciepło ale być moze taka na skałce,faktycznie czuje coś innego.
Ja też lubie np. słońce zimą :wink:

1 polubienie

Jak kolo Teide, to w ogole ziemia nieco cieplejsza, bo to wylkan uzanany za nieweygasly. Cos tam się ciągle dzieje.

1 polubienie

Owady generalnie żyją bardzo krótko i to właściwie wszystkie komary pszczoły ćmy mrówki

1 polubienie

Nie da sie porownac cyklu zyciowego owada o czlowieka
Te cholery przez miliony lat ewolucji zycie sobie skomplikowaly

1 polubienie

Ale zestawiając owady np.z płazami to długość życia jest bardzo krótka