Niczego nie szukam ,to i nic nie znajduję…
@Devil Ja to samo, że to spękana ziemia
Co fajnego…? Pracę. Po 10 latach zmieniłam zawód.
Wczoraj znalazłam pisklaka pliszki ,brat mój @benasek ornitolog to miej więcej wiedziałam w którym gąszczu ćwierka . Ptaszka nie złapałam bo nie wolno i zdjęcia nie zrobiłam bo szybko w krzaki uciekł . Bubu tez się podobał i nawet go nie gonił .
Siostra podchodzi i się pyta:
– Co hodujesz w domu bo
xx xxxxxxxx
Na to ja:
– Nie lubię gryzoni, wolę xxxxxxxxxx
To by było tyle z homonimowego tematu…
Jaszczureczki i zabki o ile nie sa jadowite i trzeba uwazac to miłe zwierzatka.
U mnie w domu znowu mlutki gekon buszuje,. Ciekawa jestem czy to ten sam co zimą mieszkał pod szafkami, czy nowy w gosci przyszedl? Zdjecia mu nie zrobie, bo tylko widze jak sie chowa jak w nocy swiatlo w kuchni zapale. Ladny, koloru piaskowego, ponoc te zwierzaki maja ograniczona zdolnosc zmiany koloru jak kameleony, a posadzka wlasnie jest jasnobezowa?
Pozyteczny, rybików juz w kuchni nie ma, nie mówiąc o innych włażących gościach majacych szesc odnóży i czułki.
Fajny homonim.
Jak nie zapomnę to jutro zapodam fotkę mojego gekona.
Dałaś Twojemu jakieś imię?
Dobrze, jak gekon ma imię, podobno lepiej owady łapie…
Ten poprzedni byl Gucio, więc nawet jak jest nowy to tradycje zachowam.
A samiec czy samiczka ro nie odróżnie. Spodeczek z woda mu na noc zostawiam, bo upaly.
Bo dobrze, cieplutko na skałce.
Cholera wie co taka czuje…Tam było tylko 18 stopni…
Ale skala sie nagrzewa badziej. To ta endemiczna z Kanarow? Bo cos podobna? Byl niedawno film dokumentalny i mówili, ze przez jakiegos idiote, ktory wypuscil węże typu pytony czy inne inwazyjne pelzajace dranstwo, sa gatunkiem coraz bardziej zagrozonym.
Blisko.
Tuż przed odejsciem z Teide.Tam nie było zbyt ciepło ale być moze taka na skałce,faktycznie czuje coś innego.
Ja też lubie np. słońce zimą
Jak kolo Teide, to w ogole ziemia nieco cieplejsza, bo to wylkan uzanany za nieweygasly. Cos tam się ciągle dzieje.
Owady generalnie żyją bardzo krótko i to właściwie wszystkie komary pszczoły ćmy mrówki
Nie da sie porownac cyklu zyciowego owada o czlowieka
Te cholery przez miliony lat ewolucji zycie sobie skomplikowaly
Ale zestawiając owady np.z płazami to długość życia jest bardzo krótka