Co jest dla Ciebie piękne?

Najpiękniejsze plaże nad Bałtykiem są na wschodzie. Od Smołdzina, poprzez wydmy ruchome do Łeby, dalej Stillo, Karwia… i do zatoki. Na szczęście wielka i czysta plaża w Smołdzinie należy do ścisłego rezerwatu i nikt jej nie niszczy.

1 polubienie

o mamuske z dzieckiem chodzi. ja wiem, ze teraz to wedrujesz po plazy w towarzystwie kolegi @birbant :joy_cat: :joy_cat: :joy_cat:

2 polubienia

No…Jesli to wschód to sie zgadzam.Od Łeby po Jastrzebią,bylem chyba wszedzie.Problem w tym ze wtedy bardziej mnie ludzie interesowali niz przyroda…A Jastrzebia mnie wręcz odrzuciła!
Karwia…Tam byl dluuuuugi przystanek :wink:
Ale póki morze nie kradło,i tak najbardziej lubilem plaże w Bialogórze…

1 polubienie

I ja tam się ongiś nahulałem.

1 polubienie

W Karwii czy Bialogórze?

1 polubienie

Głównie w Łebie. Ale z wypadami na wschód. Ale to nie są wspomnienia do publicznego opublikowania. Ale za to, jakie piękne… Zresztą Ustka, a jeszcze więcej Rowy, to też…, eeh, szkoda gadać… Do tego Darłowo i Jarosławiec. :innocent: Czyli w drugą stronę też…

1 polubienie

Jesli chodzi o brzeg morza,bylem bardziej monotematyczny…Jak juz zakotwiczylem to i dzikie konie by mnie nie porwały…I tak Łeba,Karwia,Bialogóra,Dębki na okrągło od 1986 do 1996.I potem jeszcze pare razy…
Musze przejrzeć zdjecia!

1 polubienie

Że ja Cię w tej Łebie nie wyhaczyłem. Fakt, starszy byłem wtedy i już ustatkowany.

Od tego powinienem zacząć…Teraz chyba za pózno.
Esencja piekna zawsze kryła sie dla mnie w debiucie King Crimson z 1969 roku…Jak mogłem zapomnieć?
Przypomnial mi głos z fejsa…Niezwykły ale i skomplikowany człowiek…Jak on szybciej ode mnie o tym wiedział??? :thinking:
Greg Lake ktory śpiewał [potem w Emerson Lake And Palmer] osiągał wtedy szczyty swych możliwosci w rockowym wymiarze.Uslyszysz i juz nigdy nie pomylisz!
Kiedy KC wychodzili na scene,inni uciekali [Moody Blues!].Ale tez dzialo sie wtedy cos czego nawet dzisiaj nie umiem odpowiednio opisać…
Nie wstyd mi…Beksiński tez sie męczył…
Confusion will be my epitaph…
Ale jesli chodzi o piekno…To płyta chyba bezkonkurencyjna! A przy okazji,zmieniająca świat.Muzyczny i nie tylko…

Piękne są niektóre okoliczności przyrody : słońce przeswiecsjace się przez liście, mgły nad rozlewiskiem, płonące kolorami wzgórza jesienią… Piękne są koty i uśmiech dziecka… Piękne są kolędy… Już niedługo. Piękna muzyka Chopina i malarstwo Rembrandta… Wiele jest piękna wokół nas.

2 polubienia

Chodzilo o dzieła…Patrz wstepniak…
Ale widze ze cz.2 musze szybko uskutecznić :innocent:
Co zresztą z radością uczynie bo juz teraz widze ze jakaś wrazliwośc w ludziach wciąż jest…

1 polubienie