Co jest gorsze? Jak żona nazwie swojego męża pedałem czy oskarży go pedofilię bez żadnych podstaw?

Żona nazwała swojego męża pedałem i oskarżyła go o pedofilię.
Sprawa trafiła do sądu

Nazwanie męża gejem jako uzasadnienie ustania pożycia intymnego między małżonkami może naruszać dobre imię męża, jego cześć i godność. W potocznym języku nazywanie kogoś gejem w dalszym ciągu może być odbierane jako określenie pejoratywne i pogardliwe – zauważył sąd (Wrocław, sygn. akt I C 335/10)

jednocześnie:

Zdaniem sądu naruszeniem dóbr osobistych Bogdana B. było także twierdzenie pozwanej, że molestował on małoletnią córkę. Nie było to jednak naruszenie bezprawne, a tylko w przypadku bezprawnego działania sprawcy uprawnionemu przysługuje ochrona dóbr osobistych.

Ludzie piszą tak:

Klasyka. Adwokaci w nieoficjalnych rozmowach przyznają, że od ok 2010r, w połowie spraw rozwodowych, żona oskarża męża o molestowanie dzieci. W celu osiągnięcia przewagi podczas rozwodu

pamiętam, jak pracowałem w sądzie, to sędziowie reagowali już na to “seriooo, nie możesz laska wymyślić niczego lepszego? Psiapsióły na forum nic nie podpowiedziały?”.

Najgorsze jak żona nazwie cię pisowcem.

3 polubienia

A jeszcze gorzej ziobrystą lub konfederatem. :wink:
Zaskakujace jest jak ludzie nie odróżniają geja od pedofila i twierdza, ze pedał pedofil molestowal córkę. :rofl:
Wtedy nie wiadomo co z takim - do psychiatry czy psychologa?:eyes:
Ja to tym sedziom od rozwodów to współczuję, bo grzebać się w cudzych brudach? Zreszta jak nie wiadomo o co chodzi, to najczesciesciej o przemoc emocjonalna i pieniądze lub inne dobra doczesne.
A ustalenie, ktore z rodziców większy swir? To zwykle odbija się na dzieciach.

1 polubienie

Ziobrystą lub konfederatem to przechlapane!
Ludzie a nawet ostatnio dziennikarze nie wiedzą kto to pedofil.
Mam w rodzinie kogoś kto jest sędzią i decyduje w sprawach rodzinnych do spraw dzieci.Np.czy zabrać dziecko z rodziny znęcającej się,gdzie matka na sali sądowej zarzeka się,że więcej się to nie powtórzy i będzie dobra.Praca wypalająca psychicznie nawet po latach wykonywania tego zawodu!!!

2 polubienia

Pedofil gorszy