Już przed chwilą obiecała, że nie będzie. Wie skubana, że się nie odezwę, jak ona tak pisze
Jeszcze jej tak zostanie. Wyślą ją do szkoły specjalnej dla dorosłych. Reedukacja.
Co to za krzyż, kiedy kaloryfer grzeje. Trochę pokory trzeba miedź. Znaczy Miecia.
Ale taki kaloryfer na brzuchu faceta?
Tylko taki się liczy, a tam, to sam wiesz… mężczyźni na wojnie…
Rusek w progu to dopiero krzyż.
On robi co chce, bo moze. Niechcący napisałam o co chodzi temu gadowi
Nunu, możesz pisać po polsku, bez sztucznych błędów? Rozumiem, że to taka maniera, ale sorry, źle się to czyta.
Gra to jest forum polskojęzyczne,
Niekoniecznie biblioteka
Wiosna idzie
I jak umiesz po polsku to i łacina niestraszna a i chinskiego się poduczysz
Samotność.
Pierwsza wojna - pal ją sześć, to już tyle lat.
Druga wojna - jeszcze dziś winnych szuka świat
A tej trzeciej co chce przerwać nasze dni,
Winien będę ja, winien będziesz ty.
Taka jest prawda. To, co się dzieje za naszą granicą dzieje się cały cas na świecie, tylko świat jest coraz mniejszy.
Masz błąd w ostatnim wierszu, powinno być:
Winien będę ja, winien będziesz ty.
Masz rację. Ten jeden zaimek zmienia wymowę tej ballady. Wszyscy jestesmy winni posrednio bezposrednio przez zaniechanie…
Jest tych krzyży i krzyżyków calkiem sporo… I jakby coraz więcej.
Najwiekszy to troska i obawa o M. Jej Zdrowie zycie terazniejszosc przyszlosc - tą bliższą a zwlaszcza tą dalszą…
O taki przyklad - dzis w nocy pare razy wstawalam aby sprawdzac cukier, 2 razy miala spadki ze musialam dosłodzić… A gdyby spadl tak bardzo ze nie obudziłaby się?
Trzymaj się; łatwo powiedzieć, ale co mogę innego zrobić?
Dzięki za poprawienie Skopiowałam bez sprawdzenia. Przynajmniej w 2 wywiadach w ostatnich latach, 2 znane osoby przestrzegali przestrzegają co będzie dalej. Ja im wierzę, że on się nie zatrzyma
Tak mi żal tych ludzi
Nie zgadzam sie.Gadacie tutaj jak Franciszek
Co ja mogłem zrobić?Nigdy na wschód nie pojechałem,nawet złotówki nie wydałem za tamtą granicą,zawsze odczytywałem sowietyzm jako imperium zła,na co mam nawet tutaj świadków choć ci durnie którzy nazywali mnie oszołomem juz sie z nami nie bawią…
Kiedyś nawet…przyjazń mi sie ukruszyła z powodu czapki z czerwoną gwiazdą…
Jakie zaniechanie?
To my zwykli ludzie,podejmujemy decyzje na szczeblu panstwowym?
To my uzależniamy kraj od sowieckich surowców?
Pustosłowie i tyle!
I do tego dziwacznie egzaltowane.
Jestes w sytuacji mojej szwagierki.Ile lat ma M.?
Podobno sytuacja ze sprzetem jest w Polsce juz opanowana.Kiedyś dowoziłem z Angli bo i to że dostepny,i tańszy o circa 30-40%
Potrzebujeszcz czegoś?
My jesteśmy pionkami. Ale my też nie uczymy się języka sąsiadów, nie obchodzi nas nic. Na to ma wpływ na pewno sytuacja ekonomiczna. Chodzi mi też o to, że teraz nie czas na waśnie i na
Kolejna bzdura…Zastanów sie,zanim napiszesz…Ja mam byc winny sowieckiemu imperializmowi bo sie ukraińskiego jezyka nie uczę???
A co takiego ma mnie obchodzić?
Nie mieliśmy żadnego,nadzwyczajnego obowiązku uganiać sie za Ukraińcami bo nikt tu nie zapomniał o minionych stuleciach lub choćby Wołyniu.A i tak jako pierwsi,popieraliśmy Majdan!Przez caly czas,jesteśmy po ich stronie choć to nigdy nie jest obowiązek.
Organizowaliśmy wspólne mistrzostwa Europy w piłce i był to przyklad świetnej współpracy!
Nasz,polski wysiłek w celu normalizacji był wiekszy niz czyjkolwiek!