tak po dobroci, wiem, macie handicap, bo kolega @collins02 na wakacjach i da nam popalić po powrocie
edit:
dobra materialne dla uściślenia pytania
Dobre wspomnienia z całego życia;)
to jest naturalne. mi chodzilo o materialne
Zdjęcia, coby nie zapomnieć tych wspomnień
to juz cos
ile ich jest?
Majac na uwadze dzisiejsze mozliwosci techniczcne i chociazby konto google, to razem z partnerka mamy ich setki, jak nie tysiace…
Magnesy na lodówkę, kiedyś zolnierzyki ołowiane mam ich całą kolekcje.
Jakos nie zauwazylam u siebie tendencji do kolekcjonowania dobr duchowych…) A co do kolekcjonowania: jak bylam dzieckiem to znaczki. Ksiazki to caly czas (teraz sie powstrzymuje…). Poza tym ma malutka kolekcyjke obrazkow (no, Monety to nie sa…), troche siwakow (w pokoju, bo bardzo lubie!) i troche tzw “wloclawka” bo tez bardzo lubie. To ostatnie zdobi przedpokoj.
Dziewczynka i zolnierzyki??? To jeszcze przeciez nie bylo gender
Dla syna @elsie
Aaaa, to jasne! Mialam kiedys smieszna przygode: ide do szkoly, przede mna kolezanka z kwestura (pani juz w leciech) i kopie kapsel. Podchodze i pytam w czym rzecz. “To dla wnuczka, ale wstydte sie podniesc”. Odpowiedzialam, ze ja sie nie wstydze i podnioslam…
Winyle z muzyką latynoską. Sprowadzam z całego świata. Niekiedy patrzę w w namierzanie i zazdroszczę im marszruty Czasami też przynoszą ze sobą ciekawe historie…
Ja mam bardzo dużo książek i wciąż ich więcej, lecz w ogóle nie pomyślałem że je kolekcjonuję. Nie wiem ile mam książek teraz… na pewno więcej niż półtorej tysiąca.
No to juz ladna kolekcja! Ja musialam zrobic selekcje, ale to byla tzw. wyzsza koniecznosc…
Właśnie ja tego nie traktuję jako kolekcję. Po prostu kupuję, czytam i mam.
edit: Co najwyżej zabezpieczam się przed tekstem: Nie czytasz? Nie idę z Tobą…
Ha! Przeciez nie zaczynamy od stwiedzenia: teraz zakladam kolekcje…
Nie, ale po takiej ilości książek powinienem mieć poczucie że je kolekcjonuję Płyt mam dużo, dużo mniej… a nie mam wątpliwosci że to kolekcja.
Plyt mam niestety malo…
Kiedys zajmowalem sie umizmatyka i filatelistyka.
Pozostalo mi ok 300 monet i kilka klaserow ze znaczkami.
A teraz kolekcjonuje bilety emisyjnego banku UE)))
Myśli i wspomnienia. Niektóre ciążą, inne cieszą.
Jako dzieciak zbierałem karty telefoniczne. Miałem 4500 sztuk.
Kolekcjonuje też utwory muzyczne. To łatwe bo cyfrowe. Playlistę uzupełniam regularnie od 1999.