Co mnie podkusiło?

Dobrze mi się żyło bez polskiej telewizji, ale nie. Porobili aplikacji i mnie podkusiło włączyć TVP info.
I apetyt mi odjęło.
Tęczowa parada niczym przemarsz konfy, tylko rac nie odpalają… Bo roszczeniowość to już chyba polski stan permanentny.
Dziecinne paplanie o poważnej sprawie konfliktu Iran - Izrael.
Prezydent, który utknął w Singapurze? To nie można po niego posłać samolotu wojskowego? Reszta sobie poleci później, ale w takiej sytuacji, kiedy idzie juz na ostre miejsce najwyższego zwierzchnika Sił Zbrojnych RP jest w kraju, a nie Bóg jeden wie gdzie?
No i wiadomość dnia, idzie lato, bedzie cieplo, a nawet bardzo… A w Opolu stara gwardia sama sobie brawo bije. I “gwiazdy” odsłaniają swoje gwiazdy…
Nieco jakajac sie z przejęcia.

2 polubienia

Spokojnie. Ty się przyzwyczaisz do polskiej telewizji.

Nie muszę. A myślisz, ze hiszpanska lepsza? Ponad dwadziescia kanałów niekodowanych, jak wykupujesz ponad 100 (czego nie robie, ale pewnie mi wcisna w pakiecie z nowym przylaczem internetowyn) i i tak nie ma co oglądać.
Moze tylko zawodowo ci co sie na wizji pojawiaja nawet na kanalach lokalnych miejskich sa lepiej do zawodu przygotowani?
Bo niestety sluchajac polskich “dziennikarzy” mam wrażenie, ze lekcje polskiego przeslali. A do kamery to sie mowi, a nie wdzięczy?
Ale mnie kusilo dalej - z rozpędu obejrzalam prywatkową transmisje z Opola.
Dobra, wspomnien czar, sle kto napisal do tego scenariusz i wybral prowadzacego? Rozpacz…

1 polubienie

No więc ustalilam “winnych”
Scenariusz Marek Sierocki, co by tlumaczylo wiela…
Niestety jak wielu weteranow kontakt z rzeczywistoscia stracil.
prowadzący - Michał Sikorski, aktor znany z hitu Netflixa 1670", czyli już wiem czemu ten kanał omojam łukiem. Jako, ze serialowa nie jestem, a jeszcze bardziej nie lubie glupawych dowcipów w kiepskim wyknaniu :rofl:
A w ogóle pogoda piękna. Telewizorowi tez nalezy sie odpoczynek…

1 polubienie

Jak chcesz być naprawdę mądra, przyglądaj się ptakom fruwającym. Genialność w praktyce niewyobrażalna.. Ludzką nieharmonijność możesz ol*ć. Oczywiście są jeszcze latające nietoperze, motyle, gromady błonkoskrzydłych.. Kto się nimi nie zachwyca, nie wygra życia, którego większość już raczej przeżyłaś..

Odkąd blisko 10 lat temu PiS zrobiło z publicznej telewizji ściek propagandowy nic już jej nie pomoże, jedynie likwidacja i zbudowanie czegoś zupełnie innego.

2 polubienia

Zgadza się. Zaufanie do panstwowej telewizji szoruje po dnie. A jej poziom również.
Niedlugondojdzie do tego, ze jedyna audycją prowadzona przez zawodowca będzie transmisja z mszy…
Choc w kwestii tubynpropagandowej to tradycje siegaja wczesnego PRL, a juz za Gierka?