To piwo zdobyło w Niemczech w roku 2019 tytuł najlepszego piwa, więc jakieś kiepskie chyba nie może być .
Z drugiej strony najwięcej piwa w tym kraju warzy browar Oettinger, to już można sobie różnie myśleć …
To piwo zdobyło w Niemczech w roku 2019 tytuł najlepszego piwa, więc jakieś kiepskie chyba nie może być .
Z drugiej strony najwięcej piwa w tym kraju warzy browar Oettinger, to już można sobie różnie myśleć …
A no właśnie.
Jednak nawet w takim półhurcie 2,7 euraka za 0,33l piwa to dość sporo…
OK. 2,275 Jurka za flakon 0,33 litera. Więcej nic nie da się zrobić.
.in den Warenkorb legen.
Tyle to ostatnio kosztuje u mnie w knajpie 0,3 hiszpanskiej lury z kija…
Wy tam macie w cholerke kasiory, to se mozeta płacic…
Akurat …
Jak nigdy knajpy świecą pustkami.
Kazdy trzy razy centyma obejrzy zanim wyda.
Alkohole to się kupuje w hurtowniach, a Hiszpanie odkrywaja uroki spontanicznych spotkań towarzyskich bez udziału kelnerów…
Zresztą epoka malych klimatycznych kafejek i restauracji powoli przemija - zastepuja je lokale klasy stolowka pracownicza z PRL lub restauracji dworcowej zaopatrywanej centralnie z kateringu (ktory prowadzi tez wyzywienie szpitali, wiezien i szkól) czyli eychodza z xalozenia, ze clowiek nie swinia, zje i wypije wszystko
Gdy byłem w Madrycie, a było to w niedzielę i przeszedłem się wieczorem po mieście, to doznałem szoku. Tyle luda siedzącego w knajpach, na ulicy nie widziałem. Rozumiem, że w piątek czy sobotę, ale w niedziele wieczorem? Ledwo mogłem tymi chodnikami się w centrum przejść.
To mówisz, że to się zmieniło?
Madryt to inny swiat…
Miasto, ktore nigdy nie spi i do tego zgodnie z przyslowiem - zabija ( Madrid nunca duerme y mata)
Tam wszystko dziala (z wyjątkiem urzędów) 24 godziny na dobe 7 dni w tygodniu.
No proszę
Zmiany!!!
Dzisiaj rano,tuż przed godz. 6,znika światło wściekle niebieskie a pojawia się"dyskoteka" w kolorze rudym!!!
Walcząca o lepsze ze stale obecną zielenią…
To z pewnością jakieś szamańskie zagrywki i pal je diabli…Ale jak można to znieść 24/24???
Nawet się tam nie patrz. Szkoda Twojego czasu na zastanawianie się, dlaczego ktoś jest… tak dziwnie oryginalny.
Myślałem jeno,że być może ktoś sie z tym już zetknął
Ale co racja to racja.Póki nie tańczą lub nie wyją po godzinach,co mi do tego