Co może oznaczać ciemno różowe światło, które od dobrych kilku miesięcy świeci się w bloku naprzeciwko?

To piwo zdobyło w Niemczech w roku 2019 tytuł najlepszego piwa, więc jakieś kiepskie chyba nie może być .

Z drugiej strony najwięcej piwa w tym kraju warzy browar Oettinger, to już można sobie różnie myśleć … :face_with_peeking_eye:

1 polubienie

A no właśnie.
Jednak nawet w takim półhurcie 2,7 euraka za 0,33l piwa to dość sporo…

2 polubienia

Zrzut ekranu (200)

OK. 2,275 Jurka za flakon 0,33 litera. Więcej nic nie da się zrobić.

.in den Warenkorb legen.
:thinking:

2 polubienia

Tyle to ostatnio kosztuje u mnie w knajpie 0,3 hiszpanskiej lury z kija…

1 polubienie

Wy tam macie w cholerke kasiory, to se mozeta płacic… :grin:

2 polubienia

Akurat …
Jak nigdy knajpy świecą pustkami.
Kazdy trzy razy centyma obejrzy zanim wyda.
Alkohole to się kupuje w hurtowniach, a Hiszpanie odkrywaja uroki spontanicznych spotkań towarzyskich bez udziału kelnerów…
Zresztą epoka malych klimatycznych kafejek i restauracji powoli przemija - zastepuja je lokale klasy stolowka pracownicza z PRL lub restauracji dworcowej zaopatrywanej centralnie z kateringu (ktory prowadzi tez wyzywienie szpitali, wiezien i szkól) czyli eychodza z xalozenia, ze clowiek nie swinia, zje i wypije wszystko

3 polubienia

Gdy byłem w Madrycie, a było to w niedzielę i przeszedłem się wieczorem po mieście, to doznałem szoku. Tyle luda siedzącego w knajpach, na ulicy nie widziałem. Rozumiem, że w piątek czy sobotę, ale w niedziele wieczorem? Ledwo mogłem tymi chodnikami się w centrum przejść.
To mówisz, że to się zmieniło?

1 polubienie

Madryt to inny swiat…
Miasto, ktore nigdy nie spi i do tego zgodnie z przyslowiem - zabija :rofl::wink: ( Madrid nunca duerme y mata)
Tam wszystko dziala (z wyjątkiem urzędów) 24 godziny na dobe 7 dni w tygodniu.

2 polubienia

No proszę :joy:
Zmiany!!!
Dzisiaj rano,tuż przed godz. 6,znika światło wściekle niebieskie a pojawia się"dyskoteka" w kolorze rudym!!!
Walcząca o lepsze ze stale obecną zielenią…
To z pewnością jakieś szamańskie zagrywki i pal je diabli…Ale jak można to znieść 24/24??? :thinking:

2 polubienia

Nawet się tam nie patrz. Szkoda Twojego czasu na zastanawianie się, dlaczego ktoś jest… tak dziwnie oryginalny.

1 polubienie

Myślałem jeno,że być może ktoś sie z tym już zetknął :roll_eyes:
Ale co racja to racja.Póki nie tańczą lub nie wyją po godzinach,co mi do tego :joy:

1 polubienie