Gdzie takiego czarnucha można nabyć? Chętnie bym spróbował i ocenił.
. Köstritzer Schwarzbier jest prawie wszędzie, widziałem nawet w Hiszpanii .
Gdzie takiego czarnucha można nabyć? Chętnie bym spróbował i ocenił.
. Köstritzer Schwarzbier jest prawie wszędzie, widziałem nawet w Hiszpanii .
Jakis czas mozna bylo, ale niestety od kilku lat z niemieckimi piwami coraz gorzej - trochę przez covida - zamnkniecie piwiarni i knajpek w ogóle wymusiło na handlu zajecie się rodzimą produkcją.
Jak będę w PL i sie uda to poszukam czy gdzieś nie da się kupić?
OK. Już mam.
Tam czekolady żem nie wyczuł, ale może jest w ilościach śladowych.
To piwo zostało mi kupione w ilości 2 sztuk. Tyle tylko było w sklepie.
Ananasa również nie, ale może kropelkę wrzucili …
No cóż. Być może wzmianka o czekoladzie i ananasie w opisie smaku była tylko chwytem reklamowym ze strony Brauerei Lemke z Berlina.
Myślę, że te składniki są, ale tak pomieszane i w takich proporcjach, smakuje tak, że mi pasuje. Tego typu piwa poznałem w Danii. Niemcy jak widzę, dopiero po ok. 10 latach nadrabiają swe opóźnienie w tym względzie.
Jednak, nie każdemu to przypadnie do gustu.
Kubki smakowe nie siedzą na kupie. Są rozjechane po całym świecie. Każdy ma swoje.
W każdym razie jeszcze jedno mam. Jak byś się pokazał w moich okolicach, to zaczeka na Ciebie.
Jedno małe piwo na dwóch?
@birbant nie czytaj tego
Hie hie … Czyś Ty ocipiał?
Od kiedy benasek częstuje gości jednym piwem? Tylko 30 lutego jest taki dzień, ale Ty chyba w tym dniu się nie pojawisz…
Przyjedź, potem ocenisz
Ale kubków smakowych na kupie nie będzie, prawda? Bo nie wiem jak Tobie, ale mi niekoniecznie smacznie się kojarzy.
Nie będziem o kupie dyskutować, gdy piwo na stole
Kupe to se potem każdy sam zorganizuje, jaka będzie musiał …
Thx.
I żeby tak było, bo w przeciwnem przypadku nie potraktował bym tego, jako piwa. Ananasy i banany w piwie, a do tego czekolada, fuj! Piwo, to ma być piwo, a nie koktajl owocowo - czekoladowy.
W swojej porąbanej ciągocie do smakowania przeróżnych piw, miałem a jakże możność degustowania piw czekoladowych i zapewniam, że w przedstawionym wcześniej produkcie ani ananasa ani czekolady nie wyczułem. Co nie znaczy, że ich tam nie ma. Tego żem nie sprawdzał.
Kolego @ZiraaeL nie ma takiej możliwości w naturze, żeby u kolegi @benasek skończyło się na jednem piwie, czy nawet na dwóch… U benaska, trzeba zawodnika do piwa, a nie troka od kaleson…
Coż, nie pozostaje mi nic innego, jak zastosować w tej materii badania empiryczne.
Tego wykluczyć nie można. Wiele razy widziałem niemieckie piwa w polskich specjalistycznych sklepach z piwami. Jednak czy na pewno można kupić, tego nie wiem. Ja je rzadko w Niemczech widuję a co dopiero w Polsce.
Jest dość drogie, dlatego nie jest tak popularne.
W ogóle ta cena 27 euro (Za 0,33 l!) wydaje mi się mocno przesadzona, chociaż rzeczywiście na stronie tyle piszą. Moja dziewczyna zdobyła je wiele, wiele taniej.
Do tej pory najwięcej za piwo (0,33l) dałem ok. 50 złotych (Black Stout browaru Mikkeller)
27,00 Jurków za 10 flakonów á 0,33 litera.