Nie mizeria. Nie chłodnik. Nie ogórki kiszone.
Żaby można robić. Moja mama robiła. Wpisz w gugle frogs cucumbers, to Ci wyjdą inne przykłady…
No chyba, że nie lubisz żab…
Malosolne?
Z konswew? Sa przeróżne przepisy na sałatki gdzie glownym skladnikem bywa ogorek i ocet. Nie muszą to byc klasyczne korniszony.
Do biezacego spożycia- salatka z pomidorem, czosnkiem i cebula. Czasem dodatkiem roznych swiezych ziół, z oliwa i sokiem z cytryny lub octem balsamicznym, niesmiertelne tzatziki, ogólnie można jak ktos lubi wymieszac z owocami - ma na tyle neutralny smak, że się da.
Poza tym gazpacho z ogorkow, pomidorow, cebuli i czosnku. Sa tacy co do zamiast pomidorów dają truskawki, ale nie ryzykowalam…
Ponoc można zapiec z dodatkami (faszerowane) jak kabaczki czy cukinię. Też nie próbowałam, choć widziałam, że są takowe dania. Tylko wtedy ogórków się nie obiera.
Zielono Ci?
To propozycja dla żabojadów wegetarian…
To jak zajaczki z grzybami…
Ale gdzie tu żaby lub ogóry?
Zające zjadły?
Sałatkę.
Maseczkę na twarz
Albo na inną część ciała ?
Można je zjeść, można je oglądać ,można “wysuszyć” i zobaczyć co z nich zostanie?
/I w tym momencie zadumałam się ,bo nigdy nie suszyłam ogórka /
A co dodałbyś ?
Kolega @Devil to pewnie piekielnym obyczajem dodałby spirytusu i papryczek chili
Kalambur można zrobić:
Tlen wzniesienia małe,
na korniszony nadają się całe.
Naprawdę niezły!
Iii…, tam…
tzatziki, ciasto, surówkę, sałatkę, usmażyć w cieście jak cukinię.
Można też nic nie zrobić i po prostu zjeść. Samego, albo na kanapce…
@ANON1234 Piekłaś ciasto? Masz może link jakiś do przepisu?