Nie mizeria. Nie chłodnik. Nie ogórki kiszone. ![]()
Żaby można robić. Moja mama robiła. Wpisz w gugle frogs cucumbers, to Ci wyjdą inne przykłady…
No chyba, że nie lubisz żab…
Malosolne?
Z konswew? Sa przeróżne przepisy na sałatki gdzie glownym skladnikem bywa ogorek i ocet. Nie muszą to byc klasyczne korniszony.
Do biezacego spożycia- salatka z pomidorem, czosnkiem i cebula. Czasem dodatkiem roznych swiezych ziół, z oliwa i sokiem z cytryny lub octem balsamicznym, niesmiertelne tzatziki, ogólnie można jak ktos lubi wymieszac z owocami - ma na tyle neutralny smak, że się da.
Poza tym gazpacho z ogorkow, pomidorow, cebuli i czosnku. Sa tacy co do zamiast pomidorów dają truskawki, ale nie ryzykowalam…
Ponoc można zapiec z dodatkami (faszerowane) jak kabaczki czy cukinię. Też nie próbowałam, choć widziałam, że są takowe dania. Tylko wtedy ogórków się nie obiera.
Zielono Ci?![]()
![]()
![]()
To propozycja dla żabojadów wegetarian… ![]()
To jak zajaczki z grzybami…

Ale gdzie tu żaby lub ogóry?
Zające zjadły?
Sałatkę.
Maseczkę na twarz

Albo na inną część ciała ?
Można je zjeść, można je oglądać ,można “wysuszyć” i zobaczyć co z nich zostanie?
/I w tym momencie zadumałam się ,bo nigdy nie suszyłam ogórka
/
A co dodałbyś ?
Kolega @Devil to pewnie piekielnym obyczajem dodałby spirytusu i papryczek chili ![]()
![]()
Kalambur można zrobić:
Tlen wzniesienia małe,
na korniszony nadają się całe.
Naprawdę niezły!
![]()
Iii…, tam…
tzatziki, ciasto, surówkę, sałatkę, usmażyć w cieście jak cukinię.
Można też nic nie zrobić i po prostu zjeść. Samego, albo na kanapce…
@ANON1234 Piekłaś ciasto? Masz może link jakiś do przepisu?

