Co myślicie o postawie papieża (sprawa wojny Rosji z Ukrainą)

Może Papież boi się rosyjskich trolii którzy wiedzą tak samo jak ja i @birbant na jakich fałszywych fundamentach powstał KK i boi się utraty wpływów i przypływu gotówki? :thinking:

Polecam film o Karolu Wojtyle i zastanowić się czemu komuniści nie mieli wątpliwości że w Watykanie nic świętego nie było, nie ma i nie będzie…

1 polubienie

E tam, cerkiew i katolicyzm dlugo byly jednym, wiec podwazenie swietosci jednego z nich jest strzalem we wlasne kolano.

A putinizm w przeciwienstwie do komunizmu stalinowskiego wiarę i obrzędy docenia.

1 polubienie

Nie byłoby strzałem w teorii bo Ameryka Łacińska na drugim końcu świata a w Europie KK nie trzeba pomagać upaść bo to się dzieje od dawna samoistnie a poza tym zawsze może powstać w Rosji nowy “Anglikanizm”

W końcu Konstantynopol już na zawsze będzie turecki a tzw Trzeci Rzym czyli Moskwa nigdy częścią Imperium Rzymskiego nie był chociaż nie mam pojęcia czego oni tam Rosjan uczą XD

A na Granicy Białorusi z NATO i UE od dawna mur istnieje więc świat się psychologicznie oddziela od siebie haha

Sofistyk z Ciebie… :roll_eyes: :grinning:

1 polubienie

Sofista.

Aż musiałem się Googlem wesprzec, by dowiedzieć sie, kim naprawdę jestem :smiling_face:

3 polubienia

Hi hi. Sofista to po hiszpansku gej lub lesbijka (rzadko uzywane, bo slowo pamietajace jeszcze XVIII wiek)

3 polubienia

Dzięki @birbant :+1: Tylko się nie tłumacz, że nie wiedziałeś.
Ty też przeciwko mnie? A masz do tego licencję?

2 polubienia

Ale nie cynista… :crazy_face: :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 polubienia

Nijakiej licencyji nie posiadywuję, ale mam za to paszport, dowód osobliwy i prawo jazdy, Może być? :stuck_out_tongue_winking_eye: A co masz do gejów? :stuck_out_tongue:

3 polubienia

Absolutnie nic.

.fajne chłopaki.

:rainbow_flag:

2 polubienia

Ciebie też uważam za fajnego chłopaka. Niegeje też fajne są. :+1: :grinning:

2 polubienia

Napiles się.? Przyznaj
:face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:

1 polubienie

Piwa przy siatkówce. Ale już spadywuję, coby na narozrabiać… :joy:

2 polubienia