Co myślicie o takim domku dla chłopa bezdzietnego bezżennego?

Kawalerki w Warszawie chodzą teraz po 4k.
Za 4k można wynająć dom na wsi. (doliczyć tylko media trzeba i ogrzewanie)
Przykład:

dom 250m^2

dom 120m^2

Postawiłbym sobie wielkie biurko przy tych oknach i tak pracował cały dzień na 2 etaty. Tylko trochę misiów, dzików i węży z lasu się boję.

Ogrzej taka stodołę. Po zakupy 40 km w jedną stronę a do znachora we wsi bizej niz go lekarza. Na takim wygwizdowie to by mi musieli doplacic zebym zamieszkala.

Teraz to się nie opłaca ani wynajem ani kupno na kredyt. Współczuję młodym.
Dziki kraj.

Kto to będzie sprzątał?

po zakupy 8km a w drugim przypadku 5km

wynajmę Ukrainkę

Dawny znajomy w drugiej pracy przy zdalnym pulpicie, programuje online frezarkę CNC. A kompa stacjonarki u mnie nie był w stanie przywrócić do życia. 4 tysie przy wynajmie to drogi standard. U mnie wynajem mieszkania umeblowanego ! to od 1500 - 3000 zł + jednorazowa kaucja na ewentualne szkody czy remonty około 1000zł, przed wojną na Ukrainie było taniej. Są też na sprzedaż nie wykończone domy na własnej ogrodzonej działce z ogrodem i garażem, w różnym stopniu - większość pod dachem, ale to już byłby potrzebny kredyt

W Italii są domy za symboliczne 1€ przy zakupie, jak masz pomysł na swój biznes

Założymy spółkę z.o.o

raczej ZOO będzie pierwsze

:stuck_out_tongue_winking_eye::thinking:mogę sprzedawać bilety i zapiekanki w tym ZOO :face_with_raised_eyebrow::wink:

Tiaaa, wglebilam sie w ten jednoeurowy temat.
Inwestycja rzędu co najmniej 200 tys. I to jak mafia da rozsądną stawke za ochronę.

Widzę, że najpewniejsza fucha już zajęta :roll_eyes:

Ej no możemy się zamieniać pani prezes

Może lepiej nie: biletów ode mnie nie kupią a zapiekanki zjem sama i będe jeszcze grubsza.

Jeśli ktoś w tytule ogłoszenia pisze “6 pokoje”. to niczego dobrego nie spodziewałabym się.

czemu

bo dom może mieć 6 pokoi, ale nie 6 pokoje