Kanalia, ma jeszcze czelność oficjalnie o tym mówić?
To nie emocje,zapewniam. Charakter. Gdyby internet powodował negatywne emocje to bym go natychmiast opuściła.
No i dobrze bo jakbym wiedziała że to ty to i tak bym ci nie powiedziała
I właśnie dlatego trzeba pamiętać, opowiadać młodszym pokoleniom, jak wygląda wojna, kto i dlaczego ją wywoływał.
Oni tak maja…zdziwiony, ze go nie rozumieja?
W Hiszpanii zdecydowanie nie, tradycja przeganiana moros z półwyspu kilka stuleci.
Dobra to na czym skonczylismy ? Ekhem
Polska, Polacy. Niby dbasz o interesy swojego kraju, ale (nie obraź się) piszesz Polska z małej litery - brak szacunku dla ojczyzny?
Nie zawsze i nie o wszystkim. Gdybym miała bardzo dobrą pamięć, to teraz powiedziałabym z satysfakcją: karma wraca. Nie robię tego, a wręcz przeciwnie. A dlaczego? Bo mam byle jaką pamięć.
Co zescie sie tak tego uczepili… zawsze o to dbam… w sensie mam szacunek, ale jak pisze szybko to mi to umyka… @gra zreszta mam taka klawiature na tel ze co drugi wyraz musze poprawiac…
Moze nie byle jaką pamiec, a to, ze swiat jest roznorodny.
Wielu by ma swiecie nie bylo, gdyby nie bylo dobra obok zla?
Gdyby w UE rządzili ludzie tacy jak Vilemo, to nie dopuściliby do takiego uzależnienia się od Rosji, nie kręciliby wspólnych lodów. Bo pieniądze to nie wszystko.
No nie wiem jakie vilemo ma zdanie na ten temat ale ja tez oczywiscie jestem przeciwny temu co dzieje sie od lat pomiedzy rosja a zachodem… a Polacy ostrzegali od bardzo dawna… kazdy mial to gdzies… zwlasza niemcy…
Jak to dobrze wiedzieć że ktoś mnie zna i wie…
Dodatkowy plus za Polaków Tak trzymaj
Dokładnie takie że Putin nawet szczególnie nie ukrywał swoich mysli. Błędem było uznać że można z nim jakiekolwiek interesy robić. Nawet jeśli coś działało kilka lat,to mnóstwo razy dawał tęgim politycznym głowom do zrozumienia że robi co chce i ma ich wszystkich pod butem. Nie widzieli? Owszem,widzieli. Tylko chyba nie do końca mieściło im się w głowach że on może zrobić takiego. A powinno.
Jak dla mnie to uzależnienie od rosyjskiej ropy,gazu itd. - to jest sznurek od lat wiszący na szyi Europy…
Merkel już się tłumaczyła, że za bardzo ufała Putinowi.
Teraz wyszło, że Francja sprzedawała im broń-mimom embarga.
Najgorsze jest to, ze Putin zajął Krym i nieoficjalnie mial wojsko w dwoch okupowanych obwodach od 2014 roku a Europejscy przywodcy dalej robili z nim interesy i pokazywali sie na salonach xd
Szkoda że tak późno… Naprawdę nie pojmuje jak można było mu zaufać… no nie pojmuję…
Biznesy kochana, biznesy.
Biznesy tym bardziej trzeba robić z głową i wybiegać myślą kilka lat do przodu oraz przewidywać…nawet najgorsze opcje…