Co oni zwariowali? Pchaja sie do Kijowa zamiast siedziec w wygodnym fotelu

Kanalia, ma jeszcze czelność oficjalnie o tym mówić?

2 polubienia

To nie emocje,zapewniam. Charakter. Gdyby internet powodował negatywne emocje to bym go natychmiast opuściła.

2 polubienia

No i dobrze bo jakbym wiedziała że to ty to i tak bym ci nie powiedziała :stuck_out_tongue:

1 polubienie

I właśnie dlatego trzeba pamiętać, opowiadać młodszym pokoleniom, jak wygląda wojna, kto i dlaczego ją wywoływał.

1 polubienie

Oni tak maja…zdziwiony, ze go nie rozumieja?
W Hiszpanii zdecydowanie nie, tradycja przeganiana moros z półwyspu kilka stuleci. :rofl:

Dobra to na czym skonczylismy ? Ekhem :rofl:

Polska, Polacy. Niby dbasz o interesy swojego kraju, ale (nie obraź się) piszesz Polska z małej litery - brak szacunku dla ojczyzny?

2 polubienia

Nie zawsze i nie o wszystkim. Gdybym miała bardzo dobrą pamięć, to teraz powiedziałabym z satysfakcją: karma wraca. Nie robię tego, a wręcz przeciwnie. A dlaczego? Bo mam byle jaką pamięć. :face_with_hand_over_mouth:

2 polubienia

Co zescie sie tak tego uczepili… zawsze o to dbam… w sensie mam szacunek, ale jak pisze szybko to mi to umyka… @gra zreszta mam taka klawiature na tel ze co drugi wyraz musze poprawiac…

Moze nie byle jaką pamiec, a to, ze swiat jest roznorodny.
Wielu by ma swiecie nie bylo, gdyby nie bylo dobra obok zla?

1 polubienie

Gdyby w UE rządzili ludzie tacy jak Vilemo, to nie dopuściliby do takiego uzależnienia się od Rosji, nie kręciliby wspólnych lodów. Bo pieniądze to nie wszystko.

4 polubienia

No nie wiem jakie vilemo ma zdanie na ten temat ale ja tez oczywiscie jestem przeciwny temu co dzieje sie od lat pomiedzy rosja a zachodem… a Polacy ostrzegali od bardzo dawna… kazdy mial to gdzies… zwlasza niemcy…

1 polubienie

Jak to dobrze wiedzieć że ktoś mnie zna i wie…

1 polubienie

Dodatkowy plus za Polaków :slight_smile: Tak trzymaj :slight_smile:

Dokładnie takie że Putin nawet szczególnie nie ukrywał swoich mysli. Błędem było uznać że można z nim jakiekolwiek interesy robić. Nawet jeśli coś działało kilka lat,to mnóstwo razy dawał tęgim politycznym głowom do zrozumienia że robi co chce i ma ich wszystkich pod butem. Nie widzieli? Owszem,widzieli. Tylko chyba nie do końca mieściło im się w głowach że on może zrobić takiego. A powinno.
Jak dla mnie to uzależnienie od rosyjskiej ropy,gazu itd. - to jest sznurek od lat wiszący na szyi Europy…

4 polubienia

Merkel już się tłumaczyła, że za bardzo ufała Putinowi.
Teraz wyszło, że Francja sprzedawała im broń-mimom embarga.

2 polubienia

Najgorsze jest to, ze Putin zajął Krym i nieoficjalnie mial wojsko w dwoch okupowanych obwodach od 2014 roku a Europejscy przywodcy dalej robili z nim interesy i pokazywali sie na salonach xd

2 polubienia

Szkoda że tak późno… Naprawdę nie pojmuje jak można było mu zaufać… no nie pojmuję…

1 polubienie

Biznesy kochana, biznesy.

3 polubienia

Biznesy tym bardziej trzeba robić z głową i wybiegać myślą kilka lat do przodu oraz przewidywać…nawet najgorsze opcje…