Co oni zwariowali? Pchaja sie do Kijowa zamiast siedziec w wygodnym fotelu

To nie było ostrzeganie tylko polityka straszenia własnego narodu prawdziwymi i fałszywymi wrogami jak za komuny i szukanie pretekstu do wojenek z Brukselą Trudno żeby Niemcy miały się opowiadać przeciwko Rosji skoro mają z nimi interesy i nawet teraz stoją po ich stronie

Ale Rosja to ten prawdziwy wrog chyba

Zreszta ten twoj komentarz taki malo… “dzisiejszy” xd

Co nie zmienia faktu że PiS lubi straszyć naród i wykorzystywał to do swoich celów politycznych…co jest w tym nie dzisiejszego? Mówię o czasach kiedy nie było wojny

To ze teraz kazdy sie jednoczy a nie dzieli na PiS PO w obliczu Putina…

No bo PiS to taki nasz narodowy putinek…
Ta władza zmierza dokładnie tam gdzie on…Od indoktrynacji,przez wyjście z UE…powolutku, powolutku…

1 polubienie

Żartujesz? TVP jedzie po Tusku rowniotko…o jakim zjednoczeniu ty gadasz?? :woman_facepalming:t3:

2 polubienia

Nie wiem nienogladam tvp, ale slyszalrm oststnio kilka pozytywnych wypowiedzi Tuska o Dudzie i dzialaniach rzadu

To że jest wojna na świecie i sytuacja zmieniła się nie zmienia tego jaki mamy rząd i tego jaką politykę prowadził i nie zabrania także wolności wypowiedzi na dany temat

1 polubienie

Ja też nie oglądam telewizji.Od 7 lat ,ale na portalach informacyjnych (chyba wszystkich)o tym piszą

1 polubienie

Dobra musze isc spac, nie chce mi sie “klocic” :rofl:

Tvp zawsze jezdzi po Tusku, wiec juz pewnie moj mozg ignoruje te naglowki…

Ale to ze Tusk pochwalil Dude, umknąć mi nie mogło xd

:rofl: no tak @Vilemo

ODEwNzE2YCUkFThJakltMGdNbBMsEGNmMFV0WGoEf3Q9WCgTKVc9ITUYYB03Rz8lMgdgCikdLjQsWDhLalYmNzUbLwNqVyImIBNhHiEBLnEmFn5Xdgt8cWhDekt2Hy1wd0BjTSELeXx8RndKcVAqZjg

1 polubienie

Jeżeli myślisz, że Polska siedząc cicho i nie wtrącając się w nic jest bezpieczniejsza, to grubo się mylisz.

5 polubień

Wiesz co, ale jesteś zapatrzonym w siebie dupkiem!
@GumowaFoka .

3 polubienia

Jestem razem z moimi córkami i w stałym kontakcie z kilkoma Ukrainkami i Ukraińcami z Sum i paru innych miejscowości. O ich sytuacji wiemy na bieżąco. Przed chwilą dzwoniła do mnie moja najstarsza córka. która dziś w nocy rozmawiała z Sumami. Tragedia, to mało powiedziane.

Wczoraj, ani jeden kanał ukraiński nawet nie zająknął się o wizycie premierów. Może będzie coś dzisiaj?

2 polubienia

Ta wizyta to taki gest, moze test jak daleko Putin sie posunie w kwestii wystawionej przynęty?
Istotne będą wyniki narady - szczytu NATO w najblizszych dniach.
Ale cos mi się wydaje, ze bedzie na zasadzie “nie draznic misia”.
A wojna ekonomiczna?
To na wyniszczenie zwyklych ludzi.
Oligarchia i generalicja się wyżywią.

Wątpie… Pisalem juz wczoraj o co chodzi…
Ty tego nie chcesz? Zeby Polska nie byla zniszczona przez Putina?
Jestem dupkiem tylko dlatego, bo napisalem ze trzeby myslec przede wszystkim o sobie :rofl: prawde stara jak swiat xd
Poza tym chodzilo mi o Polske… o swoj narod w sytuacji wojny na Ukrainie.

Moze jest moze nie jest. Poza tym nie wiem jaką pomoc masz na mysli… wszyscy pomagają caly czas. Nie mozna chyba zrobic nic wiecej rozsądnego… chociaz…