To nie było ostrzeganie tylko polityka straszenia własnego narodu prawdziwymi i fałszywymi wrogami jak za komuny i szukanie pretekstu do wojenek z Brukselą Trudno żeby Niemcy miały się opowiadać przeciwko Rosji skoro mają z nimi interesy i nawet teraz stoją po ich stronie
Ale Rosja to ten prawdziwy wrog chyba
Zreszta ten twoj komentarz taki malo… “dzisiejszy” xd
Co nie zmienia faktu że PiS lubi straszyć naród i wykorzystywał to do swoich celów politycznych…co jest w tym nie dzisiejszego? Mówię o czasach kiedy nie było wojny
To ze teraz kazdy sie jednoczy a nie dzieli na PiS PO w obliczu Putina…
No bo PiS to taki nasz narodowy putinek…
Ta władza zmierza dokładnie tam gdzie on…Od indoktrynacji,przez wyjście z UE…powolutku, powolutku…
Żartujesz? TVP jedzie po Tusku rowniotko…o jakim zjednoczeniu ty gadasz??
Nie wiem nienogladam tvp, ale slyszalrm oststnio kilka pozytywnych wypowiedzi Tuska o Dudzie i dzialaniach rzadu
To że jest wojna na świecie i sytuacja zmieniła się nie zmienia tego jaki mamy rząd i tego jaką politykę prowadził i nie zabrania także wolności wypowiedzi na dany temat
Ja też nie oglądam telewizji.Od 7 lat ,ale na portalach informacyjnych (chyba wszystkich)o tym piszą
Dobra musze isc spac, nie chce mi sie “klocic”
Tvp zawsze jezdzi po Tusku, wiec juz pewnie moj mozg ignoruje te naglowki…
Ale to ze Tusk pochwalil Dude, umknąć mi nie mogło xd
no tak @Vilemo
Jeżeli myślisz, że Polska siedząc cicho i nie wtrącając się w nic jest bezpieczniejsza, to grubo się mylisz.
Wiesz co, ale jesteś zapatrzonym w siebie dupkiem!
@GumowaFoka .
Jestem razem z moimi córkami i w stałym kontakcie z kilkoma Ukrainkami i Ukraińcami z Sum i paru innych miejscowości. O ich sytuacji wiemy na bieżąco. Przed chwilą dzwoniła do mnie moja najstarsza córka. która dziś w nocy rozmawiała z Sumami. Tragedia, to mało powiedziane.
Wczoraj, ani jeden kanał ukraiński nawet nie zająknął się o wizycie premierów. Może będzie coś dzisiaj?
Ta wizyta to taki gest, moze test jak daleko Putin sie posunie w kwestii wystawionej przynęty?
Istotne będą wyniki narady - szczytu NATO w najblizszych dniach.
Ale cos mi się wydaje, ze bedzie na zasadzie “nie draznic misia”.
A wojna ekonomiczna?
To na wyniszczenie zwyklych ludzi.
Oligarchia i generalicja się wyżywią.
Wątpie… Pisalem juz wczoraj o co chodzi…
Ty tego nie chcesz? Zeby Polska nie byla zniszczona przez Putina?
Jestem dupkiem tylko dlatego, bo napisalem ze trzeby myslec przede wszystkim o sobie prawde stara jak swiat xd
Poza tym chodzilo mi o Polske… o swoj narod w sytuacji wojny na Ukrainie.
Moze jest moze nie jest. Poza tym nie wiem jaką pomoc masz na mysli… wszyscy pomagają caly czas. Nie mozna chyba zrobic nic wiecej rozsądnego… chociaz…