Mam białe szafki, szara kanapę i szaro nie krzesło. Chciałabym jakiś dywan ciekawy żeby nie było mdło ale pokój jest mały a jak kupiłam najpierw dywan w żywe kolory, zielone liście to w ogóle nie pasował. Myślałam, że może jednolity czerwony. Bo zielony nie pasuje a niebieski daje zimny klimat i mdło jest.
Cieply zolty, pomaranczowy?
Choc jesli te powierzchnie nie sa we wzorek to moze dla kontrastu klasyczny wzorek dywanowy typu perskiego? Z przewaga np. wisniwego - bo przy gladkim lub zbyt jasnym dywanie mozna cholery dostac - kazdy pylek widac albo sie brudzi z szybkoscia swiatla.
Ja mamie kupowalam tu
Maja duzy wybor i niedrogo, moze jakas idee wypatrzysz?
Takie poduszki na kanapę
Takie ramki też ładnie wyglądają, te błyszczące, optycznie powiększają pomieszczenie.
A ja się nie zgodzę z @efka taka zieleń może nieźle ożywić szarość i biel. Na dywanie zaś mogłyby się pojawiać jej jaśniejsze odcienie
To nie zielony, tylko kolor zwany przez naszych przodkow “morski”, zreszra turkus czy blekitny tez nie sa kolorami ani mdlymi, ani zimnyni.
Zgadzam się. Pasuje do tego ci koleżanka już ma w pokoju.
Wyżej zaproponowałam jedną z możliwości.
To następna.
Pisałam niedawno, że chcę sobie uszyć pokrowce na poduszki ( na zmianę). Nie uszyję, zrobię na drutach.
Coś w tym stylu, inne kolory.
Mnie się takie fiolety podobają z szarościami, ale dodatek bieli sprawia że dla mnie za sterylnie jest
Biel uwielbiam, ale nie chcę mieć takich mebli. Syn ma szare ściany, białe mebelki, szaro biała sofa.
Poprosìł o pomoc w kwestii zasłon i dodatków.
Kupiłam takie ( te czarne)
Pasują do czarnego telewizora i puf.
Kupiłam też czerwony i srebrny wazonik czy coś w tym stylu.
On na ścianie ma jakiś obraz z czerwonymi dodatkami.
Jest młody, jemu pasuje, szczególnie, że sypialnię ma w bardzo spokojnych kolorach.
Te dywany niebeskie fajne…Oglądałam podobne.Z jakiej to strony?
Też lubię fiolety. Zastanawialam się nad fioletem ale mało jest nie tandetnych fioletowych dywanów.
Z bielą i popielem współgra w zasadzie wszystko. Ja bym stawiała na turkus lub fiolet, bo lubię te kolory - każdy osobno, oczywiście
Żółty by pewnie najlepiej pasował ale nie lubię go bardzo tak jak i brązu. Może ten pomarańczowy…
A gdzie ja tam zmieszcze moja kolekcje szkla do piwa?
Tak, ten fiolet… Turkusu nie mogę bo mam za biało już w pokoju przez szafki i będzie wyglądało jak w szpitalu…
Nie wiem, tak brałam na chybił trafił.
Niedawno robiłam zakupy w sklepie Agata, tam są dość ciekawe, nowoczesne wzory.
Nie trzeba wiele pieniędzy wydawać.
No może dywan, kupisz już za niecałe 300 zł, poszewki- pokrowce na poduszki sama uszyjesz z różnych kawałków materiału.
Moje mieszkanko jest małe, skromne, dlatego postanowiłam te pokrowce
wydziergać na drutach.