W takiej sytuacji natychmiast wjechałbym w Ukrainę. Zabrał zachód, Ruscy niech biorą wschód i kończymy wojnę. Przestaliby ludzie ginąć.
W pierwszej kolejności powinnismy ograniczyć prawo głosu hipokrytom, którzy mienią się patriotami chodzącymi na marsze niepodległości a potem jęczą, że w razie wojny nie mogą uciec z kraju.
A po drugie jaki to szczyt hipokryzji podnosić larum nad dwoma zabitymi, a przemilczeć tysiące ofiar zbrodniczego rosyjskiego reżimu.
Ten Dudex, to taki miłośnik kacapstwa, który by nie strzelał do swoich, ale do dzieci ukraińskich już tak. Prawdziwy “polaczek, patriota”. Tacy jak on, to hemoroidy społeczeństwa.
Oczywiście te parę zwojów między uszami w garnku jaki nosi nie są w stanie mu pomóc w zrozumieniu tego, że sytuacja z tymi rakietami jest konsekwencja wojny jaką wywołał kacapski bandzior
Bzdura bzdurę pogania, że nie wspomnieć o kompletnym braku logiki. Przecież taki wypad na wschód spowodowałby śmierć znacznie większej liczby Polaków.
Czekam na Twoją akcje. Bierz tankietke i w drogę…
Jakos smierc ludzi broniacych wlasnego kraju, umierajacych od braku mozliwosci pomocy czy tortur, gwałconych kobiet i dzieci, niszczenie cywilizowanego kraju do tej pory Ci nie przeszkadzala?
No, ale zbłąkany pocisk to juz powod do spelniania kazdej zachcianki agresora , bo Ukraina się broni i niestety gdzie drwa rąbią tam wiory lecą?
Wojenka w oczy zajrzala i juz portkami trzesiesz? Wczesniej nie docieralo, ze od 2014 czyli zajecia Donbasu mamy pełzająca wojnę w Europie?
Gdzie najeźdźcą jest Rosja?
Nawet, jeśli to prawda, to co? Ukraina miała biernie się przyglądać, jak spada na nią rakieta??? “Wynik działania” to nie puszczenie rakiety nad Polskę, ale zestrzelenie lecącej na Ukrainę RUSKIEJ rakiety. Czy wg. Ciebie Ukraińcy nie powinni się bronić???
P.s. zapomniałam, Ty byś się nie bronił, Ty byś uciekał, Gdzie? Do Niemiec? Myślisz, że tam ruskie onuce nie zechcą sięgnąć?
Ruskich wina…!
Ukraińcy się tylko bronili i jak widać jakaś rakieta zawiodła…
Tylko po co ja tyle czasu straciłem na oglądanie w TV wypowiedzi pseudofachowców o budowie ruskiej rakiety(ile miała metrów długości…) jeżeli to nie ona…
A co? Nie lubisz oglądać w telewizji programu o rakietach?
Uwielbiam
Zastanawiam się jak do tej pory mogłem nie oglądać takich programów.
No widzisz? Dzięki ruskim onucom odkryłeś w sobie tę pasję!
Tak.Można powiedzieć,że wciągnąłem się w to niesamowicie
To powinno tylko uswiadomic, ze gdyby nie opor Ukrainy i pomoc ze strony NATO i innych, rozsadnych krajow to mielibysmy nie jedną zbłąkaną rakiete, a regularne ostrzały. I to juz od dawna.
A że Putinowi za bardzo ustepowano od samego poczatku liczac na to, ze psychole onucowe dadza sie ucywilizowac?
No tak było. Tak to bywa podczas działań wojennych. Macki wojny są długie. Sięgają daleko. Tylko tych ofiar żal. Głupia sprawa
Mieli pecha znaleźć sie w nieodpowiednim miejscu.
Jak pisalam, jesli taka rakieta posluguje sie sterowaniem na podczerwien to taka suszarnia mogla sie maszynce pomylic.
A pewnie innych znaczacych zrodel ciepla w okolicy nie bylo.
Albo ciągnik rolniczy na ruskie paliwo z przemytu bo suszarnia cała chyba została a on nie…
tam sie wszystko rozwalilo, ale teraz bedzie dochodzenie dlaczego opony ciagnika wytrzymaly a ludzie nie?
swoja droga przykra sprawa. zwlaszcza dla tych dwoch ofiar.
ale teraz pomysl - Polska nie jest w NATO, Ukraina nie dostaje pomocy i faktycznie Putin i spolka w kilka dni mogliby stanac pod Reichstagiem.
tyle, ze jemu zdaje sie bardziej zalezy na razie na Krymie i Morzu Czarnym.
Przykra.Długo się zastanawiałem czy tu wypada w tej sytuacji zażartować.
Uraińcy twierdzą,że to nie oni a ja myślę czy przypadkiem nie jest to jakaś podpucha mocarstw aby mogły tworzyć swoją rzeczywistość.
Nie sądzę. Moim zdaniem, to tylko nieszczęśliwy wypadek przy pracy. Ruskie też nie zrobili by tego celowo.
Wydaje mi sie, ze to nieszczesliwy wypadek - zobacz jak blisko jest z tej wsi do Lwowa.