Co sądzicie o Ewie Zajączkowskiej z konfederacji?

Dużo jej w internecie. Bardzo wyrazista postać w partii Mentzena. Często robi szum w PE besztając błyskotliwie “lewactwo”, pakt migracyjny i zielony ład. Czasem nawet się z nią zgadzam.
Co taka nie brzydka kobieta robi w partii która prawa kobiet ma za nic?

1 polubienie

karierę

2 polubienia

Po pierwsze pisze się niebrzydka :stuck_out_tongue_winking_eye: (nie to zebym sie czepiala) :eyes:
Po drugie? Pewne osoby daja sie traktowac jako
byt niższy nie dotyczy to tylko kobiet, bo i mlodsze rodzeństwo?
Co do kobiet? Albo pochodzą z rodzn gdzie glowa rodziny stosuje rozne formy terroru domowgo i dzieci sie ma poza oczywstym faktem - darmowa sluzba na starość i wyznaczenie jedynego godnego uwagi? To stosuje sie metode dziel i rządź. A ja jak wpadnę? Tato czy później mąż załatwią. Tu racje bytu ma biznes, nierozelwalnisc malzenstwa, inrercyzy lub kosztowne ustalenia…
Kobiety w takich sytuacjach albo godza sie na role podbytu, albo wchodza w “buty” macho, samca?
czujac się ta wybraną i promujaca uklad gzie mizogini czuja sie jak ryba w wodzie
A tak na marginesie?
Jestem w PL. Widzę Nawrockiego i gdyby nie polskie piwo i kabanoski? To tego sie nie daje…
Jutro bede kombinowac jsk będąc w Polsce obejść konsulat i moc głosować w Alicante?
Ot zycie na pograniczu…

1 polubienie

Nie darzę sympatią kulturalnie mówiąć,A co ona robi w w gronie mizoginów->karierę.Oni podobnie jak inne opcje polityczne i nie tylko,co innego ludziom każą robić a sami żyją zupełnie inaczej.Podobnie jak za komuny pewien minister kazał jeść ileś tam kajzerków i jajek tygodniowo a sam (komunista nienawidzący zgniłego Zachodu) szalał pewnie po ich kurortach i miał konta w bankach szwajcarskich.Myślę,że w domowym zaciszu to u tych pseudo najświętszych,to dewiacje i orgie na co dzień.

4 polubienia

Dobrze to ująłeś.

2 polubienia

Akurat kibicuje innej dziewczynie z Konfederacji ale sorry,zapomniałem nazwiska.Taka blondie,z prostymi włosami…
Każdy kto krytykuje burdel migracyjny [dotychczasowy] oraz tzw. zielony ład,ma u mnie głos,piwo oraz wszelkie inne wyrazy sympatii!

Burdel migracyjny w Polsce był za PiS. Aktualna władza sprząta po tym co było. Jakie będą rezultaty, to dopiero się okaże. Za Zielony Ład mam obligatoryjnie u Ciebie piwo. Ale w Konfie nie kibicuję nikomu. Dość dokładnie poczytałem ich program ogólny i wyborczy. Dziękuję, nie skorzystam.

3 polubienia

Na papierze,jestem za nimi na jakieś 80%
Ale,jak już wielokrotnie pisałem,nie mam w sobie nic z pisowca ani peowca i nie zamierzam się przy niczym upierać.Jedynie upierać sie będę przy tym ze państwowy fiskalizm jest żródłem wszelkiego zła.
Po obaleniu komuny,potrafię żyć bez politycznego raka pod skórą.
Niech sobie inni życie marnują na darcie ryja i hodowanie nienawiści.
Jest tyle innych możliwości by życie uczynić pieknym…Ludzie w wielu krajach,może nawet w większości tych cywilizowanych,doskonale to rozumieją.
U nas niestety,ta gangrena ściska mi żołądek i autentycznie,to wcoorvia,to zawstydza.Szczyt jednego i drugiego ma miejsce 11 listopada.

1 polubienie

W sumie mam zbliżone podejście. Tutaj staram się wyjaśniać niekiedy mechanizmy tej całej kołomyi. Zabrzmi to dziwnie ale nie mam określonych poglądów politycznych. Uczenie się historii wybiło mi je z głowy.

2 polubienia

To tylko fragment mozaiki.
Zielony Ład to paranoja,
Co do migracji? Skutki tej paranoi.

2 polubienia

Mi tez, aczkolwiek mieszcze sie bardziej w centrosocjalizmie , mieszczansko wiejskim.
Takim, gdzie wilk syty i owca sklonowana?

Bardzo słuszna uwaga/wniosek.
Historia uczy pierwszorzędnie,czym de facto,jest polityka.
Fajnie jest siedzieć w domu i ekscytować sie,kto komu i za ile…
Gorzej i mniej komfortowo jest w tym być i stawać sie kutasem za 30 srebrników.Lub ofiarą"kompromisów",za darmo…

4 polubienia

Dziwie się każdej kobiecie, która sympatyzuje z partią, dla której , wg opinii jej działaczy, “kobieta to dobytek mężczyzny”. Ta pani jest tego przykładem.

2 polubienia

No tak…Mogłem się tego spodziewać.
Kobieta musi być lewicowa bo to w jej interesie,prawda? :rage:
Autentycznie obrażasz kobiety takim rozumowaniem.
Tradycyjna pycha i brak tolerancji co staje sie powoli znakiem rozpoznawczym ludzi z Twojego obozu.Piłujcie dalej gałąz na której siedzicie!

1 polubienie

Nie, nie musi być lewicowa. Ale to mniej więcej tak, jakby abstynent zapisał sie do Partii Przyjaciół Piwa :slight_smile:

Widziałem wywiad z Zajączkowską, która broniła wypowiedzi Mentzena. Chodziło o dzieci z gwałtu. Mentzen twardo stoi na stanowisku, że pewna nieprzyjemność dla kobiety nie powinna być powodem do aborcji. Zajączkowska broniła tego stanowiska do momentu kiedy redaktorka spytała ją, jak sama by się zachowała w takiej sytuacji. Zajączkowska po chwili zastanowienia powiedziała, że nie da odpowiedzi na to pytanie, bo jest zbyt traumatyczne, co jest całkowicie zrozumiałe. Ale istota rzeczy tkwi w tym, że zgwałcenie pani Zajączkowskiej to wielka trauma, ale dla reszty kobiet to tylko nieprzyjemność.

2 polubienia

Akurat nie znam ani tej pani,ani nie slyszałem jak sobie kobiety radzą z tym tematem.Kobiety Konfy oczywiście.
Nie rozumiem jednak,skąd to wielkie i cykliczne zdziwienie.Zawsze przed wyborami…Korwin też ma żonę która sie nie skarży…No ale to do obrazka nijak nie pasuje…
W tej kwestii,bardzo słusznie zresztą,wydaje się że sprawa spychana jest na dalszy plan.Lewica szuka haka ale po wyborach jak zwykle,nie zostanie po tym śladu.Po co więc się w to angażować?
A jeśli już to zróbmy to na poziomie prawa karnego.Dla mnie gwałt to zbrodnia ,nieznacznie ustepująca zabójstwu,o czym pisałem kilka razy nawet na starym forum.
A piszę to by nie marnować czasu na ewentualne ataki.Nigdzie nie powiedziałem że jestem człowiekiem Konfederacji.Owszem,byłem czlowiekiem UPR i to przez prawie 20 lat.
Dzisiaj bliżej mi do stanowiska @birbanta na temat udzialu w polityce w ogóle.

2 polubienia

Byłbym durniem gdybym Twoją prawicowość utożsamiał z aktualna polską prawicą. Czyli też i z Konfederacją.

Na tym kończę swe dzisiejsze występy, jutro też jest dzień. :yum:

1 polubienie

Oj,coś mi się zdaje że nie masz odpowiedniego piwa pod bokiem :face_with_raised_eyebrow:
Grzech,psia krew! :wink:

1 polubienie

Jeszcze raz…
Każdy program to mozaika.Prawdopodobieństwo 100% zgody wydaje mi sie osobliwym rodzajem bezmyślności lub pobieraniem kasy za uczestnictwo.
Kibolstwo innymi słowy,jeśli chodzi o to pierwsze.
Gra polityczna wymaga jednomyślności.Przynajmniej z punktu widzenia wodzów.Dla mnie jest to rodzaj paranoi i to czysto sowiecko nazistowskiej [do wyboru] a różnica jest tylko i aż, taka że za powiedzenie"nie",nie czeka Cie ani Buchenwald ani Sachsenhausen.Co do gułagów,nie mam już tej pewności

1 polubienie