A tutaj Rosjanin mówi co wiadomo na ten temat
Na razie wiadomo, że nic nie wiadomo.
I tak zostanie…
No to co oficjalne ruskie media twierdzą
Tiaaa, oficjalne, wiarygodne jak studolarowka z Waszyngtonem?
To prawda ale czemu mieliby kłamać w sprawie śmierci Prigożyna?
Ale zestawienie postępowań [wyłączywszy US oczywiście] wciąż takie samo.Francja mogłaby te bandy przepedzic w ciagu tygodnia albo szybciej.
Tymczasem zachowuje sie tak jakby,albo nic ja to nie obchodziło albo bała sie wykonac jakikokolwiek ruch by "nie drażnić lwa"Lub niedziwedzia raczej…
A bandytom w to graj!
Kazdy bandyta na swiecie wie że prawo,od byle handlarza prochami na ulicach po najemnikow w Afryce,prędzej ich ochroni niz wyda wyrok skazujący.
@collins02 , @ciekawie - a widzieliscie kiedys wojujacych Francuzów?
Może ostatni raz pod Waterloo?
Bo juz Indochiny oddali walkowerem.
A jak sądzisz? W koncu rusz głową.
No…Troche tam krwi sie ulało.
Co w takim razie,powiedzieć o Algierii?
To byl planowy odwrot na z gory upatrzone pozycje…
Nie wydaje mi się że oklamywaliby społeczeństwo że Prigożyn zginął
Dokładnie w tym rzecz. Francuzi nie czują się teraz zbyt ohotliwi, żeby rozpętać nową wojnę z tamtejszą juntą wojskową. Również Francuzi nie są lubieni specjalnie w tych krajach i cała ich walka, niejako za robieniem uranowych biznesów może nie do końca się kalkulować.
Nie zginal, a go zlikwidowano.
Jak wielu wczesniej.
Tylko w bardziej widowiskowy sposob niz polonem, nowiczokiem czy strzalem w glowe typu sprawca nieustalony. Tu samolot zadzialal jako pułapka, ponoć decyzję, ktorym polecą odejmpwana byla tuż przed startem, ale wątpię, zeby jakikolwiek dowodca wojsk obrony powietrznej pomylil embraguera z dronem i strzelil z wlasnej inicjatywy.
Prigożyn to by jednak cwaniak biznesmen ze stazem w gulagu, ale “Wagner” czyli Utkin to wywiad wojskowy GRU. Naturalny przeciwnik dla KGB, a dla przeciętnego pracownika KGB srutina wzor niedościgły i wróg od zawsze. Może wcale nie chodziło o Prigożyna a właśnie dowódcę wagnerowcow? Odpowiedzialnego nie za PR, a faktyczna skutecznosc formacji?
A ta sadzac po “osiagnieciach” w Syrii, Sahelu i poczatkowo Ukrainie byla duza. Jako dowodca byl tez niebezpieczny dla kremlowskich przyduasow typu Szojgu.t
Ja się nie znam, ale przecie było wiadomo, że jak był niegrzeczny i podważył wszechmoc srutinka to musiało mu się coś stać…
Z takimi zyciorysami jak on i pozostali z pokladu mieli tylko jedną drogę - do piekła. Mało prawdopodobne, żeby upozorowali własną śmierć.
Kolego przestan promowac tego bandyte.
W zasadzie: obu bandytów
Otwieram kompa i od razu te dwie kreatury walą po oczach…Teraz tutaj.
Co to do licha,bohaterowie narodowi???
Jak dla mnie ciekawy temat do poruszenia