Jak to mawial czlek, co mnie przyjął na ten swiat? wilcze oczy, kocie gardlo, co
zobaczy to by żarło?
A ponoc mnie nie trzeba bylo klepnac w pupę? Wystarczyła mi jego buźka, zebym rabanu narobiła
Wybredny sie robisz?
Zgadza się. Stalin przez taki strach, właśnie, wymordował rękami swoich siepaczy ponad 60 mln swoich rodaków, pomijając wojnę i hołomodor. Zresztą i ci siepacze byli szybko likwidowani, a ci następni również nie cieszyli się długim życiem i tak do samego końca życia Stalina.
Ale Stalin dobrze wiedział, co się dzieje wokół i okłamywanie go miało krótkie nóżki prowadzące do nicości tych co mu szklili…
Lech Kaczyński poza demonstrowaniem sprzeciwu wobec ataku na Gruzję i wizytę tam, nic z końcem tego dramatu nie ma wspólnego. To bardzo naiwna teoria odległa od rzeczywistości miliony lat świetlnych.
Poczynania Prigożyna się skończyły, ale zastanawia mnie to, że tacy cwaniacy jak on i Utkin dali się nabrać na ten lot. To mi zupełnie nie pasuje, zwłaszcza, że kto, jak kto, ale oni świetnie znają ten system. można powiedzieć, że kto mieczem wojuje…, ale to mnie też nie chce przekonać, więc podobnie, jak kolega @Farang mam pewne podejrzenia…
Uważam, że obaj zniknęli, ale, czy są nieboszczykami, tu mam wątpliwości?
Więc nie wiem, czy te poczynania się skończyły, czy nie…?
A nawet gdyby nie umarli, Kreml przedstawi dowody, że umarli
I to jest jedyna pewność w tej sprawie.
Ja znam inną stronę rzeczywistości, dla mnie pozostaje on bohaterem, który ściągnąwszy liderów wschodnich państw zrobił manifestację zwracającą uwagę na cały świat, że Gruzja realnie jest atakowana przez Rosję, to, że pewnie były plany na dojście wojska rosyjskiego do stolicy Gruzji, to patrząc ze współczesnej perspektywy, było to bardziej niż oczywiste. Naturalnie, może wojny i tak by nie było, bo wystarczyło by obalić prozachodni ówczesny rząd Szakaszwilego.
Jednakże duch Kaczyńskiego odpierdzielił koronkową robotę zorganizowania tego międzynarodowego zlotu politycznego przeciw siłom Rosji, która została powstrzymana wtedy.
Rosyjska Komisja Śledcza badając DNA podała, że to ten zbrodniarz zginął. Ale dla kogo autorytetem jest ruska komisja?
Akurat tutaj mniejwięcej wszystkim pasuje, żeby go nie było. Oczywiście są spiskowe teorie, że go nie ma i takie tam bla bla, ale większego sensu nie mają.
Teoria spiskowa?
Fakt ze podejrzanie dużo jest filmikow ze spadadajacego samolotu?
Jakos mi ni pasuje do puzzle rozwiazanie typu oddaj zycie za bliskich. Takie mafijne?
Dzisia Bartosiak gdzieś powiedział, że kultury azjatyckie tak sprawy załatwiają w społeczeństwach. My tutaj w Europie wyobrażamy sobie, że demokracje są wszędzie, nic bardziej błędnego.
Do @okonek i @gra, chyba wiem o co Wam chodzi, pewnie o rosyjską praworządność. Skoro prawnie coś zostało powiedziane, stwierdzone, etc. to koniec dyskusji? No nie wiem, przecież tam jest jak jest, chyba już wszystkie możliwe media stwierdziły jak tam jest. Można oczywiście nadużyć słowa mafia, może bardziej mafia pasuje do Włoch, a do Rosji, to jak to nazwać?
We Francji kilka dni temu po śmierci Wagnera… krzyczano bandyci, mordercy, barbażyńcy, etc. w tv i w gazetach.
Oczywiście wszscy możemy się mylić, może tam jest jeszcze gorzej niż sobie wyobrażamyk, a może tam jest tak pięknie, że jak w raju… :)))
Jest źle niz gorzej.
Ze srutina Kubusia Puchatka nie zrobisz.
Dawno temu byla schizma w kwestii sprawowania wladzy. A to co się dzieje? Wredny jakis ten s…
Już wolałam jak on żył, to chociaż się mogli żreć między sobo
Pierogowy? 9 lat odsiadki w gulagu nie zastąpi krasnej armii
Pytanie czy z niego nie zrobiono meczennka “za sprawe”?
Nie mam na myśli rzeczywistości z filmików na YT, tylko tę realną. To nie było tak dawno i pamiętam dokładnie wszystkie te wydarzenia, więc wiem, co piszę.
I “bohater” Lech Kaczyński nie miał żadnego wpływu na to, co tam się działo, choć postępował słusznie.
Kolego sympatyczny, ja pamiętam obu Kaczyńskich jeszcze z lat 80 i ich “dokonania”. Mało tego, jestem tak stary, że będąc w podstawówce oglądałem film “O dwóch takich, co ukradli Księżyc” na podstawie powieści Kornela Makuszyńskiego, więc widziałem ich jako dzieciaków.
Mówienie, że któryś z nich zrobił coś bohaterskiego niezmiernie mnie rozśmiesza, to taka sama prawda, jak Morawiecki rzucał kamieniami w ruskie czołgi w stanie wojennym… I taka sama prawda, że niby jego ojciec był wybitnym opozycjonistą. Wybitnie to on opluwał tych prawdziwych opozycjonistów, podobnie, jak to robi cały “patriotyczny” PiS.
Gebelsy sa. Z gęby cholewe?
To jest mój wybór, i mam wrażenie, że większości wyborców, którzy zagłosują również. Oczywiście nie na Lecha, lecz na cały obóz. Można się czepiać wielu spraw związanych z pisem, lecz póki co, paradoksalnie staje to jedyny możliwy sesnowny do wygrania obóz. Nie wierzę w ich jakąś radykalność, czy tym podobne, robią błędy czy to z Ukrainą, czy z sądami, lecz myślę, że oni jednak coś realnego robią. Inni powołują się po siły pozapolskie, żeby miały silny wpływ na rozwój polski, a dla mnie to jest akurat bardzo cyniczna gra różnych obcyh i do tego mocarstw. Lepiej na swoje stawiać, i żyć skromniej, lecz we własnym kulturowow kraju.
Ja się najbardziej cieszę z tego, że się odróżniam tutaj od większości forumowiczów. Myślę, że nie ma potrzeby w ogóle robić z tego jakiejś wojny, po to jesteśmy ludźmi, żeby każdy po swojemu myślał.
A inne pomysły typu nieprawomyślność, policja myślowa, etc. itp, to zachęcam do przeczytnia roku 1984 Orwella. Chyba to forum nie jest jakimś autorytarnym wybrykiem, mam wciąż nadzieję