Co sądzicie o pomyśle całkowitego przeniesienia telewizji do Internetu?

,

Witam. Wielka Brytania rozważa pomysł likwidacji telewizji publicznej, żeby ją przenieść do portali społecznościowych i streamingowych, a to może wyznaczyć kierunek całej branży telewizyjnej i to nie tylko w UK, ale nawet w całej UE. Wielka Brytania była już prekursorem naziemnej telewizji cyfrowej, a za kilka lat może stać się prekursorem likwidacji telewizji, bo telewizja w Internecie to dla mnie nie TV, a VOD.

Co o tym sądzicie? Jakie to będzie miało zalety, wady i zagrożenia? Czy telewizja powinna być dostępna na oba sposoby czy tylko przez internet?

Jest mi to całkowicie obojętne. Już od dawna sport oglądam w tv internetowwej.

Tak jak z paliwami, uważam że powinna być dywersyfikacja. Oglądanie filmów, seriali itp z odtworzenia przez serwisy ok, ale sport na żywo, gdzie w jednej chwili transmisję może śledzić setki tysięcy użytkowników to jak dla mnie nie za bardzo. Przeciążone serwery, zacinanie, masa innych błędów itp. Już Viaplay dostał po tyłku i przez to wyniósł się z naszego kraju.

Wydaje mi się to nieuniknione, podobnie jak łączność komórkowa zastąpiła telefonie przewodową.

A wozy zaprzęgowe zostały zastąpione samochodami. :grinning_face:

A owies benzyną

To kwestia czasu. Niech tylko starsi ludzie odejdą na tamten świat. Znam wielu ludzi po 60 roku życia którym wciąż wystarczy tv naziemna